Sumanios Velykos: įspūdingas ir nebrangus šventinis stalas – be jokio streso

Didžiųjų metų švenčių kaskart laukiame su jauduliu. Juk tai proga susiburti visai šeimai ar net giminei prie gausiai nukrauto vaišių stalo, apkabinti vieniems kitus, palinkėti ko nors gražaus, prasmingo ir pasidalinti džiaugsmu.

Dideli ir maži ridena margučius, vaišinasi gardžiais mėsos patiekalais ir saldumynais – Velykų stalas, pasibaigus Gavėnios pasninkui, tradiciškai būna gausus ir spalvingas, taip pranašaudamas naujojo derliaus sezono gausą ir visapusišką sėkmę.
Dideli ir maži ridena margučius, vaišinasi gardžiais mėsos patiekalais ir saldumynais – Velykų stalas, pasibaigus Gavėnios pasninkui, tradiciškai būna gausus ir spalvingas, taip pranašaudamas naujojo derliaus sezono gausą ir visapusišką sėkmę.
Dideli ir maži ridena margučius, vaišinasi gardžiais mėsos patiekalais ir saldumynais – Velykų stalas, pasibaigus Gavėnios pasninkui, tradiciškai būna gausus ir spalvingas, taip pranašaudamas naujojo derliaus sezono gausą ir visapusišką sėkmę.
Dideli ir maži ridena margučius, vaišinasi gardžiais mėsos patiekalais ir saldumynais – Velykų stalas, pasibaigus Gavėnios pasninkui, tradiciškai būna gausus ir spalvingas, taip pranašaudamas naujojo derliaus sezono gausą ir visapusišką sėkmę.
Dideli ir maži ridena margučius, vaišinasi gardžiais mėsos patiekalais ir saldumynais – Velykų stalas, pasibaigus Gavėnios pasninkui, tradiciškai būna gausus ir spalvingas, taip pranašaudamas naujojo derliaus sezono gausą ir visapusišką sėkmę.
Dideli ir maži ridena margučius, vaišinasi gardžiais mėsos patiekalais ir saldumynais – Velykų stalas, pasibaigus Gavėnios pasninkui, tradiciškai būna gausus ir spalvingas, taip pranašaudamas naujojo derliaus sezono gausą ir visapusišką sėkmę.
Dideli ir maži ridena margučius, vaišinasi gardžiais mėsos patiekalais ir saldumynais – Velykų stalas, pasibaigus Gavėnios pasninkui, tradiciškai būna gausus ir spalvingas, taip pranašaudamas naujojo derliaus sezono gausą ir visapusišką sėkmę.
Dideli ir maži ridena margučius, vaišinasi gardžiais mėsos patiekalais ir saldumynais – Velykų stalas, pasibaigus Gavėnios pasninkui, tradiciškai būna gausus ir spalvingas, taip pranašaudamas naujojo derliaus sezono gausą ir visapusišką sėkmę.
Dideli ir maži ridena margučius, vaišinasi gardžiais mėsos patiekalais ir saldumynais – Velykų stalas, pasibaigus Gavėnios pasninkui, tradiciškai būna gausus ir spalvingas, taip pranašaudamas naujojo derliaus sezono gausą ir visapusišką sėkmę.
Dideli ir maži ridena margučius, vaišinasi gardžiais mėsos patiekalais ir saldumynais – Velykų stalas, pasibaigus Gavėnios pasninkui, tradiciškai būna gausus ir spalvingas, taip pranašaudamas naujojo derliaus sezono gausą ir visapusišką sėkmę.
Dideli ir maži ridena margučius, vaišinasi gardžiais mėsos patiekalais ir saldumynais – Velykų stalas, pasibaigus Gavėnios pasninkui, tradiciškai būna gausus ir spalvingas, taip pranašaudamas naujojo derliaus sezono gausą ir visapusišką sėkmę.
Dideli ir maži ridena margučius, vaišinasi gardžiais mėsos patiekalais ir saldumynais – Velykų stalas, pasibaigus Gavėnios pasninkui, tradiciškai būna gausus ir spalvingas, taip pranašaudamas naujojo derliaus sezono gausą ir visapusišką sėkmę.
Dideli ir maži ridena margučius, vaišinasi gardžiais mėsos patiekalais ir saldumynais – Velykų stalas, pasibaigus Gavėnios pasninkui, tradiciškai būna gausus ir spalvingas, taip pranašaudamas naujojo derliaus sezono gausą ir visapusišką sėkmę.
Dideli ir maži ridena margučius, vaišinasi gardžiais mėsos patiekalais ir saldumynais – Velykų stalas, pasibaigus Gavėnios pasninkui, tradiciškai būna gausus ir spalvingas, taip pranašaudamas naujojo derliaus sezono gausą ir visapusišką sėkmę.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Mar 26, 2024, 9:00 AM

Velykos – svarbiausia krikščionių tikėjimo šventė, žyminti Kristaus prisikėlimą, o kartu siekianti ir ikikrikščioniškus laikus, simbolizuojanti gamtos atgimimą, naujo gyvybės ciklo pradžią.

Dideli ir maži ridena margučius, vaišinasi gardžiais mėsos patiekalais ir saldumynais – Velykų stalas, pasibaigus Gavėnios pasninkui, tradiciškai būna gausus ir spalvingas, taip pranašaudamas naujojo derliaus sezono gausą ir visapusišką sėkmę.

Tačiau nematomoji šventės pusė – pasiruošimas jai – neretai tampa iššūkiu ir galvos skausmu. Ką pagaminti, kaip viską suspėti, kaip sutilpti į biudžetą? Margučių marginimas, mėsos marinavimas, šaltienos virimas, torto sluoksniavimas atima begalę laiko, o kur dar mišrainės, desertai, be kurių mažieji šventės dalyviai liktų nukabinę nosis?

Išeitis visgi yra. Skubančiame pasaulyje vis didesnę svarbą įgauna nauja vertybė – sumanumas. Ir Velykoms galite pasiruošti sumaniai – tai yra, be vertimosi per galvą, streso ir skausmingo piniginės tuštinimo.

Sumanu yra bent dalį šventinio stalo patiekalų nusipirkti jau pagamintus. Tai sutaupys laiką, jūsų energiją ir nervines ląsteles. Ir ne, tai nekainuos brangiai. Prekybos tinklas „Norfa“ skelbia velykines geras kainas patiems gardžiausiems ir išvaizdžiausiems aukščiausios kokybės šventiniams patiekalams, vien į kuriuos pasižiūrėjus seilė tįsta.

Po septynias savaites trukusio Gavėnios laikotarpio, Velykų stalas neįsivaizduojamas be mėsos ir paukštienos patiekalų.

„Norfos“ kulinarijos skyriuose nepraleiskite progos su šventinėmis kainomis nusipirkti spalvingų „Rivonos“ mėsos vyniotinių – virtas vištienos vyniotinis su juodaisiais serbentais, kiaulienos vyniotinis su slyvomis ir juodųjų garstyčių sėklomis arba su pistacijomis taps tikra stalo puošmena.

Neįdedant didelių pastangų lėkštėse nuguls kvapnios mėsytės ir dešros – beliks tik pavasariškai papuošti vienu kitu žalumynu.

Žuvies mėgėjams „Norfa“ siūlo ypatingą gerą kainą karštai rūkytoms doradoms, pasižyminčioms mažu riebalų ir itin dideliu baltymų kiekiu, o taip pat visų pamėgtoms kvapnioms karšio išklotinėms.

Jei nemėgstate pjaustyti salotų, ne bėda – „Norfos“ kulinarijos skyriuose už velykinę gerą kainą rasite jau paruoštų pačių mėgstamiausių, ir sočių, ir tokių, kurios įtiks didžiausiems sveikuoliams. Pikantiškos salotos su karštai rūkyta vištiena ar krabų skonio salotos su paprika – ir spalvingos, ir sočios, o vegetarai neabejotinai įvertins traškų brokolių ir morkų derinį.

Net ir su karštųjų patiekalų iššūkiu galite susidoroti sumaniai ir be vargo. Tradicinis Velykų netikras zuikis su netikėtu akcentu – džiovintais pomidorais, vaikus nudžiuginsiantys ryškiaspalviai vištienos vėrinukai, neabejotinas stalo favoritas – vištienos kepsnys, užkeptas sūriu ir kelmučiais, nepaliks abejingų. Vienintelis jūsų darbas, juos parsinešus iš parduotuvės – pašildyti ir patiekti į stalą.

O kokios Velykos be desertų? Stalo viduryje, be jokios abejonės, privalo puikuotis tortas – „Norfos“ konditerijos meistrai ypač rekomenduoja paskanauti gundančiai gardaus torto su kriaušių įdaru. Smaližius nudžiugins pavasariškai žaliai sluoksniuotas pistacijų plokštainis bei puošnus, akį traukiantis šokolado vyniotinis.

Pasiruošus šventėms sumaniai, daugiau geros energijos liks bendravimui, dalinimuisi prisiminimais, margučių ridenimui, senų tradicijų puoselėjimui ir naujų kūrimui.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.
Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.