EUROLYGA 2023

Laisvydas Kancius įvertino Dakaro pradžią: nei blogai, nei gerai

Penktadienį Dakaro ralio maratone vyko prologas – neilgas greičio ruožas, turintis surikiuoti sportininkus rytojaus pirmajam ilgajam greičio ruožui. Nors atrodytų, prologas nėra itin svarbus, nes jame lenktynių nelaimėsi ir galima daugiau pralaimėti, negu išlošti, visgi važiuoti jo lėtai taip pat nepatartina.

Laisvydas Kancius įvertino Dakaro pradžią: nei blogai, nei gerai.<br> L. Kanciaus komandos nuotr.
Laisvydas Kancius įvertino Dakaro pradžią: nei blogai, nei gerai.<br> L. Kanciaus komandos nuotr.
Laisvydas Kancius įvertino Dakaro pradžią: nei blogai, nei gerai.<br> L. Kanciaus nuotr.
Laisvydas Kancius įvertino Dakaro pradžią: nei blogai, nei gerai.<br> L. Kanciaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-01-05 12:02, atnaujinta 2024-01-05 14:25

Penktadienį sportininkai turėjo pravažiuoti 130 km bendrojo naudojimo keliais ir turėjo 27 km greičio ruožą, vadinamąjį prologą. Rytoj visų laukia jau tikra Dakaro diena – pirmojo greičio ruožo ilgis net 414 km.

„Man prologas labai svarbus, jo negaliu važiuoti lėtai. Jeigu parodysiu prastą rezultatą, turėsiu startuoti iš rikiuotės galo. Tai reiškia, kad reikės važiuoti dulkėse, reikės lenkti daug lėtesnių sportininkų, o kiekvienas lenkimas yra rizika. Dėl to negaliu atsileisti, reikia lėkti nuo pirmų metrų,“ – taip prieš prologo startą kalbėjo keturračių įskaitos lyderis, pasaulio čempionas Laisvydas Kancius.

Laisvydas prologe laikėsi savo plano – pernelyg nerizikavo, tačiau ir nestabdė. Finiše lietuvis parodė ketvirtą rezultatą, kuris puikiai tinka rytojaus lenktynėms. Kancius mažiau negu minutę atsiliko nuo prancūzo, laimėjusio pernai metų Dakarą, Alexandre Giroud, tai bus puiki pozicija rytdienos startui.

„Savo rezultatą vertinu vidutiniškai – nei labai blogai, nei labai gerai. Pirmoje prologo dalyje pasivijau kelis savo priešininkus, teko kurį laiką važiuoti paskui juos kol saugiai galėjau aplenkti. Po to važiavau jau maksimaliu tempu, bet turbūt tas prarastas laikas ir lėmė tokį rezultatą,“ – finišavęs sakė Laisvydas Kancius.

Nuo prologo nugalėtojo keturračių įskaitoje Moreno Flores iš Argentinos klaipėdietis atsiliko dvi minutes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.