EUROLYGA 2023

V. Žalą užplūdo Dakaro sirgalių žinutės: greitį viršijęs lenktynininkas paaškino, kodėl išvengė baudos

Sėkmingai naująjį 2024-ųjų Dakaro ralio sezoną pradėjo Vaidotas Žala bei Paulo Fiuza. Lietuviškas ekipažas šeštadienį vykusiame pirmajame lenktynių greičio ruože atsidūrė tarp penkių stipriausių automobilių įskaitos ekipažų.

 V. Žala.<br> V. Žalos nuotr.
 V. Žala.<br> V. Žalos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2024, 8:24 AM, atnaujinta Jan 7, 2024, 8:28 AM

Viso greičio ruožo metu stipriausiųjų penketuke besirikiavę lenktynininkai šeštadienį preliminariai finišavo ketvirtoje vietoje, lyderiams nusileisdami 10 min. 42 sek. 

Tiesa, po lenktynių V.Žala gavo daug žinučių iš aistruolių.

„Viskas gut! Gavome nemažai susirūpinusių žinučių – ar bus skirta bauda už greičio viršijimą? Nes vakar mūsų navigacijos įranga užfiksavo 171km/h, nors kategorijoje greitis yra ribojimas iki 170km/h. Šį rytą su protingesniais žmonėmis už save pakalbėjau ir išsiaiškinau, kad prie maksimalau greičio tolerancija yra iki 3km/h, jeigu tai yra trumpalaikis išsišokimas. Jeigu tai būtų standartinė greičio ribojimo zona, tada bauda būtų pritaikoma be tolerancijos. O prie maksimalaus greičio dėl tam tikrų objektyvių aplinkybių yra minimali trumpalaikė tolerancija“, – rašė V.Žala.

Po pirmojo etapo V.Žala užima 4-ąją vietą. Sekmadienį antrajame greičio ruože ekipažas startuos 8 val. 34 min.

Visas Dakaro naujienas iš Saudo Arabijos galite sekti specialiame lrytas.lt polapyje: dakaras-2024/"="">dakaras-2024/"" target="_blank">https://projektas.lrytas.lt/dakaras-2024/.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.