EUROLYGA 2023

M. Siliūnas paaiškino sprendimą trauktis iš Dakaro: „Nesinorėjo pernelyg daug dėti ant kortos“

Modestas Siliūnas ketvirtadienį nebaigė Dakaro ralio dėl patirtų skausmų ir po to nebesugebėto pakelti motociklo, o po to mūsiškiui prireikė pagalbos ir lietuvis išsikvietė organizatorių sraigtasparnį. M.Siliūnas paaiškino, kodėl nebegalėjo tęsti Dakaro lenktynių ir dėkojo jį palaikiusiems žmonėms.

Modestas Siliūnas
Modestas Siliūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2024, 8:35 PM

Po penktojo greičio ruožo kapitalinio remonto reikėjo ne tik M.Siliūnui, bet ir jo motociklui. Kaip kalbėjo pats sportininkas, greičių dėžė pradėjo streikuoti, bėgiai sunkiau jungėsi, kartais net išmesdavo įmuštą bėgį. Mechanikų komandai testuojant motociklą buvo užsikirtęs galinis ratas, kuris neatsiblokavo nuspaudus sankabą – tai išdavė, kad yra sukibę du dantračiai. Keičiant tepalą taip pat buvo rasta daug dantračių nuolaužų, dėl ko galiausiai buvo nuspręsta pakeisti variklį nauju ir gauti baudą.

Šeštajame greičio ruože klaipėdietis ketvirtadienį paskutinį kartą organizatorių navigacijos sistemoje buvo užfiksuotas 152 kilometro kelio taške. Tačiau vėliau bivako A taip ir nepasiekė. Kaip Arūnui Gelažninkui pasakojo kuro užpylimo zonoje sutiktas keturratininkas Antanas Kanopkinas, kopose M.Siliūnas nebepajėgė pakelti motociklo, negali pavažiuoti ir kvietėsi organizatorių sraigtasparnį.

Po M.Siliūnui pasibaigusių lenktynių pats sportininkas paaiškino savo sprendimą trauktis ir dėkojo visai lenktynių sporto bendruomenei bei kitiems žmonėms.

„Ta diena (šeštoji – red.) pametė daug įspūdžių... iš ryto labai džiaugiausi, kad šiandien turėsime kopas, nes mėgstu jose važiuoti ir neabejoju savo navigacija. Pradžioje važiuoti sekėsi labai gerai, keliskart sutikau Laisvydą (Kancių), bet po to keliskart pasimojavus išsiskyrėme ir susitiksime laisvoje dienoje.

Esmė – po antros dienos kritimo toliau važiavau jausdamas skausmą vienoje rankoje, o šiandien, leidžiantis nuo kopos, kuri buvo beveik 200 metrų, apačioje gavau kompresinį smūgį, ranka neišlaikė ir kritau nuo kopos.

Vėliau antra ranka tapo tokia pati kaip ir pirmoji. Tęsti važiavimą būtų buvę per daug rizikos. Pasigalvojau apie tą patį rizikų valdymą ir galop nusprendžiau, kad norėtųsi čia grįžti ir nesinorėjo pernelyg daug dėti ant kortos, kai nesi iki galo sveikas važiuoti.

Noriu padėkoti visai komandai, kuri su manimi čia buvo, kuri mane laikė ir palaikė (šypsosi – red.). taip pat noriu padėkoti ir antrai komandos daliai, kuri tęsia lenktynes. Dėkoju ir visiems lietuviams, kurie važiuoja ir garsina šį sportą bei šeimai, kuri tiki tuo, ką aš darau“, – sprendimą pasitraukti iš Dakaro paaiškino ir kartu visiems dėkojo M.Siliūnas.

Visas šeštosios Dakaro ralio dienos naujienas galite skaityti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.