Italijos futbolo rinktinės treneris C. Prandelli: „Parodysime geriausią savo futbolą, kuris taps pergalės garantu“

Prieš lemiamą Europos futbolo čempionato mačą abiejų finale dalyvausiančių rinktinių treneriai žada įspūdingą reginį. Ispanijos ekipos strategas Vicente del Bosque patvirtino, kad sekmadienio rungtynės jo šalies futbolui bus itin svarbios, o Italijos rinktinės vedlys Cesare Prandelli pažadėjo be mūšio nepasiduoti varžovams. „Ispanijos rinktinė yra labai stipri komanda“, - Italijai priminė Ispanijos rinktinės vedlys.

Italijos rinktinės strategas tikina, kad ekipa nepasiduos finale ne tikro mūšio.<br>Reuters
Italijos rinktinės strategas tikina, kad ekipa nepasiduos finale ne tikro mūšio.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2012, 7:24 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:20 PM

Italijos futbolo rinktinės treneris C. Prandelli pasitiki savo gynėjais ir mano, kad dvikovos rezultatą gali nulemti genialus jo ekipos futbolininkas Andrea Pirlo. Tą jis pasakė prieš šios dienos Europos futbolo čempionato finalą.

- Ką galvojate apie rungtynes su Ispanija?

- Žaisime su labai stipria komanda. Norint ją įveikti, reikės pasinaudoti tais keliais galimais momentais, kuriuos galbūt suteiks mums tikrai nepriekaištinga ispanų gynyba. Mes labai gerbiame ispanus, tačiau nežadame užsidaryti gynyboje. Parodysime geriausią savo futbolą, kuris taps pergalės garantu.

- Kokiu būdu sieksite pergalės?

- Be mūšio nenusileisime. Sieksime primesti savo žaidimą, presinguosime. Viskas priklausys nuo mūsų – nuo gynėjų, kurie gana neblogai kovoja čempionate ir nuo fenomenalaus žaidėjo A. Pirlo.

- Ar jūsų dvikovos schema bus atakuojanti?

- Nežaisime trimis gynėjais. Mums geriau sekasi kovoti, kai yra atsitraukę keturi futbolininkai. Galbūt, net ir penki. Viską keisime priklausomai nuo rungtynių situacijos.

Prieš Europos futbolo čempionato finalo rungtynes Kijeve, kurios įvyks sekmadienio vakarą, Ispanijos treneris V. Del Bossque išsakė savo mintis apie dvikovą su Italija.

- Esate pasaulio ir Europos čempionai. Ar ši dvikova turės didelę įtaką visam Ispanijos futbolui? Juk jau esate pasiekę viršūnę.

- Tai bus labai svarbus mačas Ispanijai. Mes ilgai kūrėme savo žaidimo stilių, įvaizdį ir nenorėtume, kad Ispanijos futbolo prestižas nukentėtų dvikovoje Kijeve. Italijos rinktinė grupės mače sėkmingai kovojo prieš mus, tačiau su kiekvienomis pirmenybių rungtynėmis šios dienos varžovai atrodė vis geriau ir dabar yra puikios sportinės formos.

- Italijos trenerių štabas pareiškė, kad žais penkiais gynėjais. Jūsų komandai geriau, kad italai žaidimą regztų nuo gynybos, ar pasirinktų puolamąją taktiką?

- Mes turime kelias dvikovos taktikas ir kelias alternatyvas. Tik rungtynių metu būtų galima pasakyti, kuris italų kovos variantas mums priimtinesnis.

- Ar finalo rungtynės taps dviejų vartininkų dvikova?

- Ikeras yra pavyzdys mūsų jaunimui. G. Buffonas taip pat atlieka tą pačią funkciją savo rinktinėje. Manau, kad galima būtų taip pasakyti...

- Vis dėlto – penki Italijos gynėjai jums yra staigmena?

- Net jei taip ir bus, italams tai netrukdys sėkmingai atakuoti.

- Per praėjusį pasaulio ir Europos čempionatą jūsų komanda buvo vadinama fantastiška, įspūdinga... Šiemet ji vadinama „paniurėle“.

- Futbolas nestovi vietoje. Galbūt mūsų žaidimo stilius šiek tiek paseno, tačiau mes siekiame žaisti vis geriau, kažką keisti.

- Kas bus stipresnis finale – Europos ir pasaulio čempionai ispanai, ar vos vieną Europos nugalėtojų titulą turinti Italija?

- Mes jau negalime sugrįžti į praeitį ir galvoti apie mūsų buvusius titulus. Atminkite, kad italai taip pat yra keturis kartus pasaulio čempionai – jie taip pat galėtų žiūrėti į praeitį. Žaidėme su jais grupės rungtynėse ir negaliu pasakyti, kad su visais dabartiniais titulais mes būtume galva aukštesni už juos.

- Tai Ispanijos futbolo rinktinės žvaigždė gęsta?

- Nesakyčiau. Mes turime puikius senbuvius, kurie itin gerai supranta futbolą ir jaunimą, kuris siekia kuo geriau pasirodyti. Ispanijos rinktinė yra labai stipri komanda.

Daugiau Europos futbolo čempionato naujienų galite rasti portalo lrytas.lt rubrikoje "Euro 2012".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.