Ko nenutylėjo apie Europos futbolo čempionatą rašiusi žiniasklaida

Kas išgelbėjo Europos futbolo čempionato finalą nuo galimo politinio skandalo, į kokį miestą per pirmenybes buvo verta nuvežti įgrisusią uošvę, su kuriuo rinktinės treneriu vertėjo išgerti ir kuo nepatenkintas dainininkas Eltonas Johnas – visa tai žiniasklaida įpynė į publikuotas medžiagas apie Lenkijoje ir Ukrainoje pasibaigusį Europos futbolo čempionatą.

„Pirminė išvada tokia: turnyras surengtas ne tobulai, bet kur kas geriau, nei buvo tikėtasi, - rašo britų laikraštis „Independent“.<br>AP
„Pirminė išvada tokia: turnyras surengtas ne tobulai, bet kur kas geriau, nei buvo tikėtasi, - rašo britų laikraštis „Independent“.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-03 19:19, atnaujinta 2018-03-18 11:44

Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis išgelbėjo Ukrainos politinius funkcionierius nuo tarptautinio skandalo per Europos futbolo čempionato finalą, rašo lenkų „Gazeta Wyborcza“. Ukrainos valdžia pasižiūrėti čempionato finalo pakvietė ir paskutiniuoju Europos diktatoriumi vadinamą Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką.

Nors buvo tikimybė, kad „batka“ į Kijevą neatvažiuos, jis su savo sūnumi Kolia vis dėlto pasirodė.

 „Pareigą linksminti stadione sėdėjusį Baltarusijos diktatorių apsiėmė Gruzijos vadovas M. Saakašvilis. Jis bandė juokauti su baltarusiu - vis kalbėjo ir kalbėjo. Gruzinas padėjo išvengti skandalo“, - rašo laikraštis.

Tuo tarpu stebėti mačo atvykę Lenkijos ir Italijos prezidentai, Italijos ir Ispanijos premjerai ir Ukrainos prezidentas sėdėjo kitoje ložėje nei A. Lukašenka. „Buvo pasistengta, kad tarp dviejų ložių nebūtų jokių „sąlyčio taškų“, - teigia „Gazeta Wyborcza“.

„Kijevo stadionas toks didelis, kad gali visus sutalpinti“, - paklaustas apie A. Lukašenką diplomatiškai iš situacijos bandė išsisukti Ukrainos prezidentas.

Britų „Daily Mail“ apibendrino Europos čempionatą ir sudėliojo taškus.

Savo apžvalgą britai suskirstė į atskiras kategorijas. Vienoje jų, pavadinimu „Kur reikėjo nuvežti žmoną“, rašoma: „Kad pamatytumėte tikrąją istorijos didybę ir dramatiškumą, vertėjo nuvažiuoti į Varšuvą ar Lvovą. Senosios Varšuvos ir Nacionalinio stadiono vaizdas stulbina. Todėl kuo greičiau visi, kas dar ten nebuvot, rezervuokite lėktuvo bilietus. Jei bilietų į Varšuvą neliko, skriskite į Lvovą – ten labai gera ir labai pigu.“

„Daily Mail“ nominaciją „Kur palikti įgrisusią uošvę“ laimėjo Charkovas: „Būtų labai sunku patikėti, kad apsmurgęs senis Charkovas kada nors galėtų tapti turistų Meka. Nedraugiškas mietas be jokio įvaizdžio. Ir kodėl jį išrinko rengti Europos čempionato mačus? Gal ten gyvena UEFA prezidento Michelio Platini giminės?“

Nominacijoje „Su kuriuo treneriu vertėjo išgerti“ laimėjo Ukrainos rinktinės treneris Olehas Blochinas: „Greičiausiai jums tektų sumokėti už visas vaišes ir gėrimus, greičiausiai jis nesutiktų nė su vienu jūsų išsakytu argumentu ir net susimuštų su jumis, tačiau liūdna su juo tikrai nebūtų.“

Britų „Independent“ čempionatą apžvelgia be juokų.

„Pirminė išvada tokia: turnyras surengtas ne tobulai, bet kur kas geriau, nei buvo tikėtasi, - rašo laikraštis. - Infrastruktūra pasirodė normali, o rasizmo apraiškos pastebėtos tik socialiniuose tinkluose, ir tik po Italijos-Anglijos mačo. Tačiau sėkmingai varžybas surengusi Ukraina dabar turėtų susimąstyti dėl savo įvaizdžio gerinimo Europoje. Ukrainoje būtina keisti politinį klimatą ir nepersekioti opozicionierių.“

„Guardian“ pateikė dainininko E. Johno komentarą, kuris dainavo Kijeve prieš lemiamą čempionato mačą.

„Aš Kijeve dainavau šeštadienį ir visų dėmesį bandžiau atkreipti į AIDS problemas. Tačiau buvo žmonių, kurie nenorėjo, kad koncertuočiau. Kodėl? Todėl, kad ilgai kovojusi dėl nepriklausomybės Ukraina dabar tapo didžiausia grėsme homoseksualiems žmonėms. Tokiems žmonėms neleidžiama net surengti gėjų parado ar viešai pasakyti, kad jie yra homoseksualūs“, - teigė E. Johnas.

Kitą savaitę Ukrainos Aukščiausioji Rada turėtų nagrinėti įstatymo projektą, kuris suvaržytų homoseksualių žmonių teises. Kaip rašoma „Guardian“, panaši situacija yra ir Rusijoje.

„Kaip gaila ir tragiška, kad ilgai nuo Rusijos kentėjusi Ukraina dabar pati kopijuoja Rusijos politiką ir žengia paskui ją“, - aiškino garsus dainininkas.

Daugiau Europos futbolo čempionato naujienų galite rasti portalo lrytas.lt rubrikoje "Euro 2012".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.