Ar tikrai Lietuvos futbolas miręs?

Pastaruoju metu Lietuvos futbolą sukrėtę skandalai: buvusio Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento Liutauro Varanavičiaus kirtis šalies futbolo vadovybei, Vilniaus „Reo“ spjūvis LFF ir grasinimai pasitraukti iš jos, daugybėje interneto portalų paskatino diskusijas, kurių tema – koks Lietuvos futbolas ir ar jis iš viso egzistuoja?

Nors ir lijo, į Europos taurės atrankos rungtynes tarp „Žalgirio“ ir „Admira Wacker“ susirinko gausus būrys žiūrovų.<br>V. Balkūnas.
Nors ir lijo, į Europos taurės atrankos rungtynes tarp „Žalgirio“ ir „Admira Wacker“ susirinko gausus būrys žiūrovų.<br>V. Balkūnas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2012, 9:00 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:03 PM

Koks gi tas Lietuvos futbolas? Kaip bandoma įteigti nykiai buitinis, miręs, skandalingas? Ar vis dėlto pamažu atgimstantis ir vis labiau mylimas?, - svarstoma oficialiame VMFD „Žalgirio“ portale zalgiris-vilnius.lt

Viešojoje erdvėje pastaruoju metu vis dažniau stengiamasi įpiršti mintis, jog Lietuvos futbolas įdomus tik mažai saujelei mūsų tautiečių, o klubų pasiekimai tik žemina Lietuvos vardą ir garbę.

Kuo verta tikėti? Futbolo „ekspertų“ pasisakymais ar šiemetiniais mūsų šalies klubų pasiekimais tarptautiniuose turnyruose?

Užuot menkinę Lietuvos futbolą, pasidžiaukime praėjusią savaitę įvykusiu stipriausių šalies komandų pasirodymu UEFA Čempionų ir Europos lygos atrankinėse varžybose.

Pradėkime nuo prestižiškiausiame UEFA Čempionų lygos turnyro II atrankos etape besivaržančio pastarųjų ketverių metų „A lygos“ čempiono Panevėžio „Ekrano“.

Ne paslaptis, kad klubas finansiškai išgyvena ne pačius geriausius laikus, tačiau jame žaidžiantiems futbolininkams tai netrukdo, kaip lygus su lygiu, varžovų aikštėje grumtis su Airijos čempionais „Shamrock Rovers“. Pastarieji, po lygiosiomis 0:0 pasibaigusio susitikimo, kaip ir kai kurie lietuviško futbolo kritikai, negali patikėti, jog airiams nepavyko įmušti įvarčio.

Galbūt nuostabą sukels ir tai, kad Lietuvos futbolo lygai UEFA priskira 35 reitingą, o Airijos 33-iąjį?

Lietuvos vicečempionai Vilniaus miesto futbolo draugija „Žalgiris“ taip pat kovoja dėl mūsų šalies garbės UEFA Europos lygos II atrankos etape.

Žalgiriečiams tenka rungtis su praėjusių metų Austrijos „Bundesligos“ trečiosios vietos laimėtojais Miodlingo „Admira Wacker“.

Stiprus tai varžovas ar ne?

Atsakymas dvejonių nekelia: Austrijos lygai UEFA reitinge priskiriama 15 vieta, o „Admira Wacker“ metinis klubo biudžetas sudaro net 5 milijonus eurų.

Įdomu vilniečiams ir žiniasklaidos atstovams, kaip sekasi stipriausiai sostinės futbolo komandai ar ne?

VMFD „Žalgiris“ ir Miodlingo „Admira Wacker“ ekipų rungtynes, lyjant lietui ir termometrų stulpeliams rodant vos 13 laipsnių šilumos, LFF stadione pasislėpę po skėčiais stebėjo daugiau nei 3000 žiūrovų, tarp kurių ne vienas žymus sportininkas bei politkos veikėjas. Tiek pat sirgalių šiemet LFF stadione apsilankė ir per „General Financing A lygos“ rungtynes su Panevėžio „Ekranu“ ir Marijampolės „Sūduva“.

Lietuvių ir austrų dvikovą nušviesti atvyko net 36 Lietuvos žiniasklaidos atstovai, kurių nemaža dalis atstovauja mūsų šalies didžiausiems televizijos kanalams, laikraščiams, informaciniams portalams.

LFF stadione atmosfera buvo sukurta nepaprastai šilta ir griausminga. Lietuvaičiai iš visos širdies palaikė žalgiriečius ir su kiekviena minute vis garsiau skandavo „Žalgiris“, „Žalgiris“, „Žalgiris“!

Savo tautiečių žalgiriečiai nenuvylė. Juos pradžiugino gražiu, kovingu žaidimu, tuo pačiu priversdami suglumusius varžovus ne kartą žvalgytis vienas į kitą. Dvikova Vilniuje, svečių laimei, baigėsi lygiosiomis 1:1.

Praėjusio sezono „A lygos“ trečiosios vietos laimėtoja Marijampolės „Sūduva“ UEFA Europos lygos II atrankos etapo rungtynėse Serbijoje surengė dar nuostabesnį pasirodymą. Pergalė marijampoliečiams iš rankų išsprūdo tik paskutinę akimirką (1:1).

„Sūduvos“ ekipai svečiuose teko kautis su galinga Novi Sado „Vojvodina“ vienuolike. Serbijos futbolo lygos pajėgumą atspindi UEFA jai priskiriamas 27 reitingas.

Dar kartą savęs paklauskime, ar iš tiesų mūsų šalies futbolo lygis toks prastas ir apipintas tik skandalais? Į šį klausimą, lietuvių tarptautiniame turnyre nesugebėjusiems įveikti airiams, austrams ir serbams, atsakyti kur kas lengviau.

Tad palaikykime Lietuvos futbolo klubus UEFA Čempionų ir Europos lygos atrankose bei palinkėkime jiems didžiausios sėkmės! Kaip ir krepšinyje, taip ir futbole tegyvuoja šūkis „Mes už Lietuvą!”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.