Žūtbūtinis mūšis Panevėžyje: ar namų sienos padės įveikti Airijos čempionus?

Lietuvos čempionų Panevėžio „Ekrano“ futbolininkų laukia rimtas išbandymas - UEFA Čempionų lygos II kvalifikacinio etapo atsakomosios rungtynės su Dublino (Airija) „Shamrock Rovers“ ekipa. Šį kartą – savo aikštėje.

Pirmosios rungtynės Dubline baigėsi nulinėmis lygiosiomis.<br>S. Heaney
Pirmosios rungtynės Dubline baigėsi nulinėmis lygiosiomis.<br>S. Heaney
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2012, 6:28 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:27 PM

Pirmosios rungtynės Dubline baigėsi nulinėmis lygiosiomis, prieš atsakomąjį mačą „Ekrano“ treneris Valdas Urbonas pabrėžė, kad komandos tikslas – kitas etapas.

„Išvykos rungtynių rezultatas nėra mums blogas. Ar jis yra palankus, matysime rytojaus varžybose. Ta savaitė greitai prabėgo. Žaidėjai yra gerai nusiteikę, nėra traumuotų mūsų gretose. Ruošiamės intensyviai, džiugina futbolininkų atsidavimas, pastangos. Yra pagrindo tikėtis rytoj gero žaidimo ir galutinės pergalės.

Vėl kalbėti apie išėjusius iš komandos žaidėjus neverta, jiems linkime sėkmės. Dėl to komandos gyvenimas nesustoja, kiti žaidėjai nekantrauja gauti savo šansų, parodyti savo sugebėjimus. Lyderis per diena neužauga. Mūsų kolektyvas yra pakankamai stabilus ir gerai sukomplektuotas. Pokyčiai iš esmės komandos veido nekeičia. Turime tris naujus žaidėjus, gaila, Arsenijus Buinickis dar negalės rungtyniauti rytoj. Reikia laiko norint atskleisti naujokų galimybes, bet, kaip studentai prieš egzaminą, daug laiko neturime.

Pirmosiose rungtynėse varžovai kažkuo labai nenustebino, visas 90 minučių vyko įnirtinga kova, netrūko daug fizinio kontakto. Nebuvo lengva, įtampa tvyrojo visas rungtynes. Pirmasis kėlinys pavykęs, palaikėme kamuolį. Galbūt nesukūrėme priekyje daug momentų, negrasinome varžovams, bet pačiame žaidime mintis buvo. Susipažinome su varžovų komanda, dabar kur kas lengviau. Rytojaus rungtynių tikslas – skirti daugiau dėmesio atakų kūrimui priekyje, neužmirštant gynybos. Praleistas įvartis kardinaliai pakeistų visą situaciją. Turime būti kantrūs, susikaupę, koncentruoti, tokiu atveju turėsime galimybių pakliūti į kitą etapą.

Tai, jog šeštadienį nebuvo rungtynių („Reo“ komanda neatvyko, - red.), iš vienos pusės paranku. Kitą vertus, esame įpratę pergalių siekti aikštėje, iškovoti tris taškus. Ta pertrauka, manau, buvo į naudą. Mes ir anksčiau planavome jas atidėti, tačiau keitėsi situacija, rungtynių nukėlimas buvo atšauktas, turėjome žaisti tą šeštadienį rungtynes, kaip viskas baigėsi, visi žinote. Dabar futbolininkai išvengė papildomo nuovargio, išvengta traumų tikimybės.

Į klausimą, ar komandoje yra lyderių, atsakyčiau taip: joje visada yra lyderių, tačiau ne čia esmė. Mes ne kartą įrodėme, jog mes esame komanda, o ne kelių lyderių, kelių žaidėjų ekipa. Stengiamės šia linkme ir toliau dirbti. Savo tikslų neatsisakome, stengsimės bet kur ir bet kada siekti pergalės“, - kalbėjo V. Urbonas.

Tuo tarpu „Shamrock Rovers“ treneris Stephenas Kenny pažymėjo, kad Panevėžyje lengva nebus. „Ekranas“ yra labai gera komanda, keturiskart šalies čempionė iš eilės. Tai daug ką pasako. Mūsų Panevėžyje laukia iššūkis. Daug ką gali nulemti vienas įvartis, manau, komandos rungtyniaus atidžiai saugodamos gynybą. Airijos čempionate mes esame viena rezultatyviausių komandų, turime būrį žaidėjų, kurie šiemet yra ne kartą pasižymėję“, - kalbėjo S. Kenny.

Rungtynės Panevėžio stadione prasidės 20 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.