Marijampoliečių finišas Europos lygos atrankoje: „Sūduva“ - „Vojvodina“ 0:4 (komentarai, video)

Tikėję, kad savo mylimą komandą gali pamatyti trečiajame Europos lygos atrankos turnyre Marijampolės „Sūduvos“ ekipos sirgaliai namuose išgyveno košmarą. Išvykoje su Novi Sado „Vojvodina“ ekipa sužaidę 1:1, marijampoliečiai savo žiūrovų akivaizdoje buvo pažeminti – 0:4.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 27, 2012, 8:56 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:41 PM

Košmaras prasidėjo jau 4 minutę, o naujasis „Sūduvos“ strategas Darius Gvildys galėjo tik skėsčioti rankomis – marijampoliečiai priekyje aštrumo neturėjo, o gynyboje darė klaidas. „Sūduvos“ kelionė Europos lygoje baigėsi antrajame etape. Bendras rezultatas – 1:5.

Komentarai. Po mačo "Sūduvos" treneris Darius Gvildys sunkiai rinko žodžius.

 „Kai greitai praleidi du įvarčius vaikiškose situacijose, sunku tikėtis teigiamo rezultato. Bandėme laukti savo šanso, tačiau jų neturėjome“, - pripažino jis.

Paklaustas, kodėl jo auklėtiniai, sugebėję įvaryti baimės varžovams Serbijoje, namuose atrodė visiškai sutrikę, D.Gvildys atsakė: „Pirmajame mače serbai tikėjosi lengvos pergalės, todėl mums pavyko juos nustebinti. Šį kartą nuo pat pradžių žinojome, kad jie bus nusiteikę visiškai kitaip“. Vienas „Sūduvos“ lyderių Rafaelis Ledesma neslėpė nusivylimo: „Viską turėjome savo rankose, būtų užtekę net lygiųjų 0:0, bet neįstengėme tuo pasinaudoti. Žaidėme labai blogai“.

„Mūsų žaidimą vertinu pozityviai.  Žaidėme geresnį futbolą nei „Sūduva“. Mano komanda sužaidė aukšto lygio rungtynes, turėjome galimybes įmušti ir jas išnaudojome. Būtent to mums padaryti nepavyko pirmose rungtynėse. Žinojome, kad su „Sūduva“ rungtyniauti bus sunku, nes matėme kaip jie žaidė prieš „Daugava“ komandą. Pirmosiose rungtynėse buvome susikaustę, nes tai buvo pirmosios oficialios rungtynės šiame sezone. Prieš šios dienos rungtynės kalbėjome su žaidėjais, kad turime atiduoti šimtą procentų savęs. Mes tai padarėme, todėl ir laimėjome“, - teigė „Vojvodina“ komandos treneris Z. Zagorčičius

Startinės sudėtys.

„Vojvodina“: N.Supičius, M.Vuličevičius, V.Pavlovičius, B.Trajkovičius, I.Djuričius, V.Mitoševičius, M.Poletanovičius, A.Moreira, M.Stevanovičius, P.Škuletičius, O.Aboubakaras.

Atsarginiai: S.Žakula, D.Karanas, N.Bilbija, M.Bojovičius, N.Ajuru, G.Smiljaničius, N.Radoja.

„Sūduva“: P.Davidovas, P.Leimonas, S.Loginovas, P.Lukšys, V.Slavickas, N.Radžius, R.Ledesma, G.Urba, K.Chvedukas, V.Borovskij, T.Eliošius. Atsarginiai: D.Bartkus, R.Beniušis, V.Lasevičius M.Šoblinskas, A.Breivė, D.Isoda, P.Kiselevskis.

Rungtynės.

Serbai marijampoliečių gynybai antausį tėškė jau 4 minutę, kuomet kamuolį į baudos aikštelę gavo A. Moreira. „Sūduvos“ gynėjai nesugebėjo tinkamai apsiginti prieš varžovą, kuris apsisuko ir nuginklavo P. Davidovą – 1:0.

Praleidę įvartį marijampoliečiai šiek tiek sutriko, o 11 minutę teisėjui prireikė geltonos kortelės, kurią parodė P. Lukšiui. Netrukus „Sūduva“ sutvarkė savo žaidimą ir 15 minutę gražų perdavimą į varžovų baudos aikštelę atliko P. Chvedukas, tačiau N. Supičius sugavo kamuolį.

Serbai ir toliau mėgino regzti pavojingas atakas, tačiau marijampoliečiai gynėsi patikimai ir puldavo kontratakuoti.

28 „Sūduva“ surengė pavojingą reidą, tačiau „Vojvodina“ gynėjai sužaidė užtikrintai ir pavojų neutralizavo.

Nepaisant Marijampolės ekipos pastangų, „Vojvodina“ rengė pavojingas atakas ir 37 minutę padidino atotrūkį. Įvartį įmušė P. Škuteličius, kuris pasižymėjo po silpnai atremto smūgio. Pirmąjį P. Škuteličiaus smūgį P. Davidovas atrėmė, tačiau neužtikrintai atmušė kamuolį, kuris atsidūrė priešais varžovą, kuris antrą kartą neprašovė – 2:0.

Netrukus serbai įsmeigė dar vieną vinį į „Sūduvos“ karstą – 40 minutę kamuolį į vartų tinklą pasiuntė M. Stevanovičius – 3:0.

Antrojo kėlinio starte „Sūduvos“ žygis per Europos lygos atranką priminė tragikomediją – jau 48 minutę kamuolį į vartus pasiuntė O. Aboubakaras.

Rungtynes svečiai baigė be pašalinto iš aikštės B. Trajkovičiaus (90+1 min.).

Praleidę krūvą įvarčių Marijampolės futbolininkai paguodos įvarčio įmušti nesugebėjo. Kelionė Europos lygoje baigėsi bendru rezultatu 1:5.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.