A. Ševčenka futbolą iškeitė į politiką

Ukrainos futbolo garsenybė Andrijus Ševčenka nusprendė pakabinti batelius ant vinies ir patraukė į politiką. A. Ševčenka prieš lapkritį vyksiančius rinkimus į parlamentą sustiprins šiemet suformuotą kairiųjų pažiūrų partiją „Pirmyn, Ukraina!“, kuri anksčiau buvo žinoma kaip socialdemokratų partija.

A. Ševčenka panoro tapti politiku.<br>AP
A. Ševčenka panoro tapti politiku.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters" ir lrytas.lt inf.

2012-07-29 17:55, atnaujinta 2018-03-17 18:21

„Galbūt aš daugelį šokiruosiu, nes mano ateitis neturi nieko bendro su futbolu. Ji susijusi su politika“, - Kijevo „Dinamo“ klubo pranešime cituojamas A. Ševčenka, kuris prisijungė prie Natalijos Korolevska vedamos partijos.

„Noriu save atrasti politikoje, pasidalinti Europoje įgyta patirtimi, padaryti kažką gero savo šaliai“, - partijos pranešime cituojamas 35 metų dabar jau buvęs futbolininkas, kuris karjerą pradėjo „Dinamo“ klube, iš kurio pasuko į Europos grandą „AC Milan“.

Būtent Italijoje A. Ševčenka ir tapo Ukrainos futbolo ikona. Jis dar rungtyniavo Londono „Chelsea“ ekipoje, tačiau Anglijoje jam ne itin sekėsi. Futbolininkas 2009 metais sugrįžo į „Dinamo“.

A. Ševčenka rungtyniavo ir 2012 metų Europos futbolo čempionate, tačiau nesugebėjo padėti Ukrainos rinktinei peržengti grupės etapo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.