Juodaodžiui R. Ferdinandui - kaltinimai rasistiškai įžeidus juodaodį A. Cole'ą

Juodaodžiui „Manchester United“ gynėjui Rio Ferdinandui Anglijos Futbolo asociacija (FA) grasina sankcijomis už galimai rasistinį kito juodaodžio, Londono „Chelsea“ gynėjo Ashley Cole'o įžeidimą.

R. Ferdinandas kaltinamas rasizmu.<br>AP
R. Ferdinandas kaltinamas rasizmu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 1, 2012, 2:31 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:26 PM

Socialiniame tinkle „Twitter“ R. Ferdinandas pavadino Cole'ą „choc ice“ - terminu, kuris naudojamas konditerijoje. Jis reiškia gaminį, kuris iš išorės yra juodas, o viduje - baltas, rašo eurofootball.lt.

Mančesterio ekipos žaidėjas neigė, kad mėgino įžeisti kolegą: „Tai nėra rasistinis išsireiškimas. Ši frazė naudojama apibūdinti veidmainius.“

R. Ferdinandas buvo nusivylęs tuo, kad neseniai vykusiame kito „Chelsea“ gynėjo Johno Terry teisme dėl rasistinio Rio Ferdinando brolio Antono įžeidimo A. Cole'as liudijo už J. Terry. Nepaisant šių FA veiksmų, A. Cole'o atstovai dar prieš kelias savaites patikino, kad futbolininkai yra draugai, tad jokių teisinių priemonių nebus imamasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.