„Ekrano“ treneris V. Urbonas: „Norime įrodyti, kad nesame tokie silpni“

Trečiadienio vakarą Panevėžio „Ekranas“ Vilniuje sieks garbingai užbaigti pasirodymą Čempionų lygos atrankoje. Valdo Urbono auklėtiniai ne namų „Aukštaitijos“, o LFF stadione susitiks su Briuselio „Anderlecht“. Pirmasis trečiojo atrankos etapo mačas lietuviams išvykoje baigėsi triuškinimu – 0:5.

V. Urbonas nori aistruoliams įrodyti, kad „Ekranas“ gali sužaisti geriau nei išvykoje.<br>fkekranas.lt.
V. Urbonas nori aistruoliams įrodyti, kad „Ekranas“ gali sužaisti geriau nei išvykoje.<br>fkekranas.lt.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2012, 7:04 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:13 PM

Rungtynės prasidės 20 valandą. Jas tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija. Transliaciją galėsite matyti ir internetiniame "Lietuvos ryto" televizijos puslapyje.

„Keista, jog namų rungtynes žaisime Vilniuje, ne Panevėžyje, tačiau taiai esmės nekeičia - rimtai žvelgiame į šias rungtynes, nes tokių mačų nėra daug, o mūsų varžovas - neeilinis klubas Europoje. Pirmų rungtynių rezultatas mūsų netenkina. Trečiadienį turime į aikštę išeiti drąsiai ir kovoti“, - fkekranas.lt teigė V. Urbonas.

„Anderlecht“ treneris Johnas Van der Bromas atskleidė, jog Briuselyje paliko keletą žaidėjų, tačiau tikino, jog žaidimo kokybė nuo to nenukentės.

„Namuose palikome tris žaidėjus, nes jie gali turėti sveikatos problemų žaidžiant ant sintetinės dangos. Juk čia padidėja traumų tikimybė. Vilniuje nežais Milanas Jovanovičius, Dieumerci Mbokanis ir Marcinas Wasilewski. Pastarasis žaidėjas jaučia nuovargį, nes rungtyniavo Europos futbolo čempionate Lenkijos rinktinėje, be to, pasiektas rezultatas namuose leidžia šiuos žaidėjus patausoti. 

Tačiau mes turime alternatyvų, pavyzdžiui, Sacha Lakovenko, Dennisą Praetą, kurie gali sėkmingai pakeisti neatvykusius žaidėjus. Taip pat nežais žaidėjas iš Saudo Arabijos Osama Hawsawi, jam dar reikia adaptuotis mūsų ekipoje, įprasti prie Belgijos futbolo, kur vyrauja greitis, dinamika“, - kalbėjo J. Van der Bromas.

Nors pirmąjį mačą „Ekranas“ pralaimėjo itin skaudžiai, panevėžiečių treneris buvo linkęs įžvelgti teigiamų dalykų ir pareiškė, jog trečiadienio rungtynių tikslas – reabilituotis.

„Briuselyje turėjom gerų pamokų, gera patirtis. Nežiūrim į būsimus kitus mačus, neskaičiuojame kortelių kitoms tarptautinėms rungtynėms. Mums mačas su „Anderlecht“ yra pats svarbiausias. Norisi įrodyti sau ir sirgaliams, jog nesame tokie silpni, negu būtų galima pagalvoti pažiūrėjus į pirmo mačo rezultatą.

Belgijoje buvo galima tikėtis tokio varžovų žaidimo. Ko negalėjome numatyti, tai to, jog praleisime greitai du įvarčius. Tai turėjo įtakos tolimesnei įvykių eigai ir rezultatui. Buvo sunku tuomet susikoncentruoti ir žaisti savo žaidimą.

Kalbant apie varžovų žaidimą, tai jis kardinaliai skiriasi nuo Airijos komandos, kuri žaidė ilgais, aukštais perdavimais, netrūko daug dvikovų, žaidimas, paremtas fizine jėga. Belgijos komanda žaidžia žemais perdavimais, turi kantrybės ramiai įžaisti kamuolį. Jie labai sėkmingai atliko perdavimus į priekį, užaštrinant situacijas ir kuriant momentus prie mūsų vartų. Jiems tas pavyko, ypač perdavimai iš kraštų, su kuriais mes nesusitvarkėme. Dėl to praleidome pirmą įvartį, vėliau kilo daugiau grėsmių būtent po perdavimų iš kraštų“, - teigė „Ekrano“ strategas.

„Nors ir nebus keleto žaidėjų ir turime rimtą pranašumą, į rungtynes žvelgiame labai rimtai. Nežiūrime į praėjusios savaitės rezultatą. Mūsų laukia nelengvas mačas. Tikslas – laimėti, kitų minčių būti negali. Juk tai – Čempionų lygos rungtynės, o čia atsipalaiduoti negalima. „Anderlecht“ visuomet siekia laimėti“, - teigė J. Van der Bromas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.