Už netiesioginį dalyvavimą klastojant rezultatus „Juventus“ treneriui skirta 10 mėnesių diskvalfikacija

Dešimties mėnesių diskvalifikacija - tokią bausmę Turino „Juventus“ vyriausiajam treneriui Antonio Contei skyrė Italijos sporto disciplinos komitetas už netiesioginį dalyvavimą klastojant rungtynių rezultatus, rašo ivartis.net.

A. Conte skirta 10 mėnesių diskvalfikacija.<br>AP
A. Conte skirta 10 mėnesių diskvalfikacija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 11, 2012, 12:03 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:49 AM

Italas buvo kaltinamas tuo, kad 2010 - 2011 m. sezone vadovaudamas „Siena“ ekipai žinojo apie iš anksto susitartą dviejų rungtynių baigtį ir nepranešė teisėsaugai.

A.Contes advokatai bandė derėtis dėl trijų mėnesių diskvalifikacijos ir 200 000 eurų baudos, tačiau teismas tokį prašymą atmetė.

Specialistas dešimt mėnesių negalės tiesiogiai vadovauti savo komandai rungtynių metu, tačiau visas kitas trenerio pareigas jis ir toliau eis. Net neabejojama, kad A.Conte teismo sprendimą apskųs.

Įdomu tai, kad A.Conte buvo nuteistas remiantis vieno buvusio „Siena“ žaidėjo parodymais, o teismas neatsižvelgė į likusių 23 tuometinės komandos futbolininkų pasirašytą liudijimą, kad specialistas nieko nežinojo apie nelegalius susitarimus.

Į šį Italijos lažybų skandalą, dar vadinamą „Scommessopoli“, buvo įtraukti dar du „Juventus“ žaidėjai - saugas Simone Pepe ir gynėjas Leonardo Bonucci.

Pastarajam grėsė diskvalifikacija iki trijų metų. Nepaisant to, teisme paaiškėjo, kad juos apkaltinęs asmuo yra nepatikimas liudytojas ir abu žaidėjai nedelsiant buvo išteisinti.

S.Pepei buvo kaltinamas tuo pačiu, kaip ir A.Conte, kuomet rungtyniavo „Udinese“ ekipoje, o L.Bonucci buvo pareikšti kaltinamai už tiesioginį dalyvavimą nelegalioje lažybų veikloje, kuomet jis atstovavo „Bari“ klubui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.