Pirmasis sezono „El Clasico“: ar T. Vilanova pasipriešins J. Mourinho, o „Barcelona“ atkeršys už pralaimėtą lygos trofėjų?

Ketvirtadienio vakarą paaiškės, ar naujasis „Barcelona“ strategas Tito Vilanova gali būti pavojingu varžovu aikštingajam Madrido „Real“ vairininkui Jose Mourinho. Pirmasis šio sezono „El Clasico“ įvyks Ispanijos Supertaurėje. Pirmasis komandų susitikimas vyks „Nou Camp“ stadione, kur aistruoliai itin akylai stebės katalonų „išganytojo“ Josepo Guardiola įpėdinį.

Tiek J. Mourinho (kairėje), tiek T. Vilanova tikina, jog Ispanijos supertaurės varžybų baigtis nėra svarbi, tačiau „Real“ ir „Barcelona“ aistruoliams „El Clasico“ visuomet bus labai svarbus.<br>AP
Tiek J. Mourinho (kairėje), tiek T. Vilanova tikina, jog Ispanijos supertaurės varžybų baigtis nėra svarbi, tačiau „Real“ ir „Barcelona“ aistruoliams „El Clasico“ visuomet bus labai svarbus.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters" ir lrytas.lt inf.

Aug 23, 2012, 10:09 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:47 AM

„Nejaučiu spaudimo. Į viską žiūriu ramiai. Neįsižeiskite, tačiau mano gyvenime yra ir svarbesnių dalykų. Suprantu, kad rungtynės – labai svarbios, tačiau negalėsiu tinkamai atlikti darbo, jeigu nerimausiu, jog dėl pralaimėjimo ant manęs dangus užgriūtu“, - teigė T. Vilanova, kuris pergale J. Mourinho atkeršytų už dūrį pirštu į akį.

„Rungtynės tarp didžiausių varžovų visuomet yra svarbios, tačiau supertaurė yra mažiausiai svarbi. Nemanau, kad yra kas nors bendro tarp pergalės šiose kovose ir to, kaip reikalai klostysis viso sezono metu. Praėjusiame sezone pralaimėjome supertaurę, tačiau laimėjome lygą ir pasiekėme rekordų, - kalbėjo J. Mourinho. - Kai dirbau Milano „Inter“, irgi pralaimėjau supertaurę, tačiau tame sezone laimėjome Italijos taurę, Čempionų lygą ir „Serie A“ pirmenybes. Su „Chelsea“ laimėjau supertaurę, tačiau „Premier“ lygoje triumfuoti nepavyko.

Nors T. Vilanova nėra linkęs kalbėti apie spaudimą, sirgaliai puikiai žino, jog jo pečius slegia našta. Juk prieš tai „Barcelona“ komandoje dirbęs J. Guardiola iš 15 „El Clasico“ mačų laimėjo 9. Keturios rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Savaitgalį startavo „La Liga“ čempionatas, kuriame geriau pasirodė „Barcelona“, kuri 5:1 sutriuškino Sociedado „Real“.

Madrido „Real“ komandos startas nebuvo toks sėkmingas – jie namuose 1:1 sužaidė su „Valencia“ komanda.

„Nė viena komanda šiame etape nėra geriausios formos, todėl ir nebuvo didelio skirtumo tarp šių komandų“, - teigė T. Vilanova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.