UEFA Supertaurė: „Chelsea“ mašina prieš R. Falcao

UEFA Supertaurę nuo 2003-ųjų kasmet pasikeisdami laimi Čempionų lygos ir Europos lygos (anksčiau – UEFA taurės) laimėtojai. Pagal tokį algoritmą šie metai turi būti sėkmingi Madrido „Atletico“, tačiau Londono „Chelsea“ turi kitokią nuomonę.

Gediminas Reklaitis yra „Viasat Sport Baltic“ komentatorius
Gediminas Reklaitis yra „Viasat Sport Baltic“ komentatorius
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Reklaitis

Aug 30, 2012, 10:11 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:14 AM

Kokiomis nuotaikomis „Chelsea“ ir „Atletico“ pasitinka šį finalą ir kas bus rungtynių favoritas? Iš pirmo žvilgsnio peršasi atsakymas, kad „Chelsea“. Ir ne vien dėl to, kad „aristrokratai“ praėjusį sezoną laimėjo stipresnį pagal rangą Čempionų lygos turnyrą.

Vasarą Londono klubas galingai darbavosi žaidėjų rinkoje, o pats svarbiausias pirkinys – 32 mln. svarų kainavęs Edenas Hazardas – iš karto ėmė įrodinėti esąs vertas kiekvieno išleisto penso. „Aristokratai“ Anglijos lygoje startavo 3 pergalėmis, o E. Hazardas prisidėjo prie visų (!) aštuonių įvarčių – vieną įmušė pats, uždirbo du 11 metrų baudinius ir atliko penkis rezultatyvius perdavimus.

E. Hazardo įsigijimą „Chelsea“ gali laikyti dviguba sėkme. Nes kaip tik jaunasis belgas iš naujo privertė šypsotis Fernando Torresą, o šypsena iš ispano lūpų buvo pradingusi kelerius pastaruosius metus... Panašu, kad į E. Hazardą investuoti 32 mln. pagaliau pateisins ir 50 mln. svarų išlaidas už F. Torresą.

Beje, artėjant UEFA Supertaurės finalui prisimintas ir E. Hazardo kelias į didįjį futbolą. Kai būdamas ketverių šis talentas prisijungė prie gimtojo miesto „R. Stade Brainois“ komandos, vienas iš trenerių jau po kelių pratybų pareiškė: „Aš neturiu ką jį išmokyti.“

Daugelis apžvalgininkų spėjo, kad E. Hazardui ir visai „Chelsea“ ekipai reikės laiko įsibėgėti ir sutvirtinti žaidimo ryšius, tačiau nieko panašaus neatsitiko. Už šią staigią ir veiksmingą žaidimo transformaciją visų pirma laurus reikėtų skirti treneriui Roberto di Matteo, kuris sėkmingai įrodo tinkąs ne vien „gelbėtojo“ vaidmeniui.

Žiūrint į šiandieninę Londono komandą, sunku įžvelgti silpnų vietų. Galbūt vienintelė – vidurio saugų grandis. Priekyje supergreitus ir techniškus žaidėjus turintiems „aristokratams“ itin svarbus staigus perėjimas iš gynybos į puolimą, bet nuolat sėkmingai pradėti atakas nelabai yra kam. Johnas Obi Mikelis – labiau gynybos specialistas, Frankas Lampardas jaučia metų naštą, Michaelą Essieną nukamavo sunkios traumos, Rauliu Meirelesu nelabai pasitiki treneriai, o Oriolas Romeu dar nėra pakankamai subrendęs ir taktiškai pasirengęs tokio lygio kovoms.

Madrido „Atletico“ treneris Diego Simeone būtinai turėtų pasinaudoti šia silpnybe. Bene paprasčiausias būdas – praradus kamuolį ne skuosti atgal, o paspausti „Chelsea“ žaidėjus jų pačių aikštės pusėje.

Neabejotina, kad D.Simeone ras ir kitų būdų išbalansuoti Londono klubo mechanizmą. „Chelsea“ yra stipresnė komanda, bet tai tik vienos rungtynės, todėl gali atsitikti visko“, – pažymėjo „Atletico“ treniruojantis argentinietis.

Bene svarbiausias „Atletico“ koziris – superpuolėjas Radamelis Falcao. Kolumbietis prieš sezoną metė pirštinę Lioneliui Messi ir Cristiano Ronaldo, pareikšdamas, kad su jais kovos dėl Ispanijos čempionato rezultatyviausio žaidėjo laurų. Žodžius R. Falcao patvirtino veiksmais – praėjusį savaitgalį atliko pirmąjį „La Ligos“ sezono „hat-tricką“ – į Bilbao „Athletic“ vartus įmušė tris įvarčius.

„Atletico“ žaidėjams motyvacijos turėtų pridėti ir faktas, kad pergalės atveju jie bent kuriam laikui taptų pirmąja Madrido komanda, juolab kai „Real“ naująjį sezoną pradėjo rimtai buksuodamas. Ir „Chelsea“, ir „Atletico“ sezono pradžioje žaidžia gana užtikrintai, o tai visų pirma leidžia tikėtis gero, kokybiško futbolo. Žinant komandų įpročius, taip pat nenustebintų ir įvarčių lietus. Todėl prognozuoju „Chelsea“ pergalę rezultatu 3:2.

UEFA Supertaurės finalą iš Monako per „Viasat Sport Baltic“ tiesiogiai stebėkite penktadienį 21.40 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.