Futbolo rinktinės puolėjas D. Šernas: „Lietuvai lengvų grupių nebūna“

„Svarbiausias tikslas dabar – laimėti prieš slovakus. Nors daug kas sako, kad pasaulio čempionato atrankoje patekome į mums palankią grupę, pasakysiu, kad lietuviams niekada nėra lengvų grupių – su visomis ekipomis tenka kovoti iš paskutiniųjų. Jei pagalvojus, būtų sensacija, jei sugebėtume patekti į pasaulio čempionatą, tačiau bandyti reikia“, - prieš prasidedant pasaulio futbolo čempionato atrankos ciklui sakė Lietuvos rinktinės puolėjas Darvydas Šernas.

Lietuvos futbolo rinktinė pradėjo pasirengimą penktadienį vyksiančiam pirmam pasaulio futbolo čempionato atrankos ciklo mačui su slovakais.<br>M.Kulbis
Lietuvos futbolo rinktinė pradėjo pasirengimą penktadienį vyksiančiam pirmam pasaulio futbolo čempionato atrankos ciklo mačui su slovakais.<br>M.Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

Sep 5, 2012, 1:21 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:03 PM

Lietuvos futbolo rinktinį šiomis dienomis gyvena vienu ritmu – treniruotės, poilsis ir vėl treniruotės. Penktadienį lietuviai namie - Vilniuje pasaulio futbolo čempionato pirmąsias Europos zonos  G grupės atrankos rungtynes žais su Slovakijos vienuolike, o jau po keturių dienų išvykoje - su Graikija. 

 Vilniaus „Crowne Plaza“ viešbutyje antradienio vakarą buvo ramu ir nesijautė, jog čia gyvena futbolo rinktinė – žaidėjai po vieną rinkosi viešbučio foje ir rengėsi vykti į treniruotę.

"Ne iš tolo nepanašu į tai, jei treniruotųsi krepšininkai. Viešbutis būtų apsuptas žiniasklaidos", - juokavo negausiai į susitikimą su futbolininkais susirinkę žurnalistai. 

„Darbinės nuotaikos. Viskas labai gerai“, - neprarasdamas ūpo teigė Lietuvos rinktinės strategas vengras Csaba Laszlo.

Ne ką blogesnės nuotaikos buvo ir vienas vyriausių rinktinės žaidėjų Italijoje kovojantis 34-erių puolėjas Tomas Danilevičius. Jis šypsojosi ir siūlė rinktinės draugams nepersivalgyti prieš treniruotę.

- Kaip nusiteikę rinktinės žaidėjai būsimoms kovoms?, - buvo paklaustas T. Danilevičius

- Labai gerai. Susirinkome pirmadienį, jau treniravomės, buvo varžovų ekipos rungtynių vaizdo peržiūra. Šiaip, visi geros nuotaikos. Iš visų kviestų futbolininkų tik vartininkas Giedrius Arlauskas dar neatvažiavo – jam prasidėjo akies uždegimas. Matyt, su slovakais jis nežais.

- Praėjusią savaitę Lietuvos rinktinės strategas Csaba Laszlo sakė, kad nacionalinės komandos žaidėjams kai kada dvikovose su varžovais trūksta motyvacijos. Su tuo sutinkate?

- Jei treneris mano, kad mums trūksta motyvacijos, vadinasi, reikia pasistengti dar labiau (šypsosi). Jei kalbėti labai rimtai, Lietuvai ir futbolo rinktinei aš atstovauju jau penkiolika metų – man motyvacijos tikrai netrūksta. Atvažiuoju ir ginu Lietuvos garbę. Gal ne visada rezultatai yra teigiami, bet aš tikrai stengiuosi. Manau, taip pat elgiasi ir kiti vyrai.

- Rinktinės treneris teigė, jog rinktinė pasaulio futbolo čempionato atranka gali ir privalėtų pradėti dviem pergalėmis. Įsivaizduojate, kad tai įmanoma?

- Tai būtų fantastika – pradėti ciklą dvejomis pergalėmis. Bet pradėkime nuo pirmojo mačo – turime prie savo žiūrovo, savo aikštėje įveikti slovakus.

- Kalbant apie stadioną – ar nebus problemų, kad teks žaisti ne ant natūralios žolės, o ant dirbtinės dangos?

- Manęs dirbtinė danga negąsdina – mes Italijoje Kastelamare di Stabija miesto stadione visą sezoną žaidžiame ant dirbtinės dangos. Esu pripratęs, tačiau per treniruotes matau, kad kai kuriems vyrams sunku dar priprasti prie tokios vejos. Yra dar porą dienų – tikėkimės, kad pripras...

- Kaip apibūdintumėte slovakų rinktinę?

- Fiziškai pajėgi, kontratakuoti mėgstanti komanda.

- Patekote į savotišką įvykių sūkurį – Lietuvos futbolo federacijoje vyksta „audros“, teisėsauga kaltina jos vadovą Julių Kvedarą pinigų grobimu, teismai skelbia suspendavimus. Ar tokia slogi situacija šalies futbole neatsilieps rinktinės žaidimui?

-Skaitėme apie tai... Pirmieji įspūdžiai nekokie. Tačiau tai ne rinktinės problemos, o futbolo federacijos bėdos. Mes neturime nieko bendra su tuo. Neieškokime sau alibi ar pasiteisinimo – jei kas, va, mus sukrėtė ši istorija. Reikia rengtis rungtynėms ir žaisti, o ne žiūrėti kas vyksta šalia futbolo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.