Slovakai į Vilnių atsivežė stipriausius žaidėjus, būrį žurnalistų ir pergalės siekį

Slovakijos vyrų futbolo rinktinė į Lietuvą atvyko rimtai nusiteikusi. Žaisti atrankos į 2014 metais Brazilijoje vyksiantį pasaulio čempionatą G grupės rungtynių su Lietuvos rinktine slovakai atsivežė stipriausius savo žaidėjus. Rinktinę į Vilnių atlydėjo ir didžiulis būrys žurnalistų, kurie turėtų įamžinti svečių triumfą Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2012-09-07 16:18, atnaujinta 2018-03-16 21:44

Slovakijos futbolininkai prieš dvejus metus dalyvavo Pietų Afrikos respublikoje vykusiose planetos pirmenybėse. Tuomet jiems pavyko įveikti grupės varžybų etapą. Aštuntfinalyje slovakai 1:2 nusileido vicečempionais tapusiems olandams.

Dviejų strategų Stanislavo Grigos ir Michalo Hippo vadovaujama rinktinė sieks antrą kartą iš eilės žaisti pasaulio čempionate.

Slovakijos rinktinės treneriai kruopščiai išstudijavo Lietuvos komandą, todėl nesutriko paklausti kokie žaidėjai jiems kels didžiausią grėsmę.

„Darvydas Šernas, Tomas Danilevičius, Edgaras Česnauskis, kaip ir jo brolis Deividas. Deividas Šemberas ir Arūnas Klimavičius taip pat labai pavojingi.

Žinome, kad nežais Marius Stankevičius, Mindaugas Panka ir Linas Pilibaitis, šie žaidėjai Lietuvos rinktinėje priklauso stipriųjų grupei.

Pastebėjome, kad Mariaus Žaliūko ir Arvydo Novikovo forma Europos lygos rungtynėse nebuvo geriausia“, - sakė M. Hippas.

Po treniruotės ant dirbtinės LFF stadiono dangos Slovakijos rinktinės treneriai neslėpė, tai turi įtakos jų auklėtinių žaidimui, tačiau to nesureikšmino.

„Žinojome kokios čia sąlygos ir joms rengėmės. Pastebėjome pasikeitimų mūsų futbolininkų žaidime, tačiau aukšto lygio žaidėjui aikštės paviršius neturėtų būti problema. Tikiu, kad nebus“, - patikino S. Griga.

Slovakijos rinktinė į Vilnių atvyko pergalės, o ekipos treneriai įsitikinę, kad jiems pavyks šį tikslą pasiekti.

„Abi komandos puikiai žino viena kitos žaidimą ir rinksis tokią taktiką, kuri gali atnešti pergalę. Esame puikiai pasiruošę, kad iškovotume pergalę, vyrai įdės visą širdį ir energiją, kad šį tikslą pasiektume“, - užtikrino S. Griga.

Atrankos varžybų G grupėje Lietuvos rinktinė susitiks su Slovakijos, Graikijos, Bosnijos ir Hercogovinos, Latvijos ir Lichtenšteino futbolininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.