Graikijos futbolo rinktinės treneris: „Lietuviai pavojingesni už latvius“

„Lietuviai yra pavojingesni nei latviai, nors abiejų komandų žaidime yra panašumų. Pagrindinė svarbi būsimų varžovų savybė – gebėjimas greitai iš gynybos pereiti į puolimą. Jie turi 4-5 labai pavojingus futbolininkus“, - naftemporiki.gr teigė Graikijos rinktinės strategas Fernando Santosas, kurio auklėtiniams iššūkį antradienį vakare mes Csabo Laszlo treniruojama Lietuvos komanda.

F. Santosas teigė, kad jį mače su Lietuva tenkintų tik pergalė.<br>AP
F. Santosas teigė, kad jį mače su Lietuva tenkintų tik pergalė.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2012, 7:06 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:05 PM

Lietuvos futbolo rinktinės rungtynes su Graikijos komanda tiesiogiai 21 val. 45 min. transliuos „Lietuvos ryto“ televizija. Susitikimą aistruoliai galės stebėti ir internete.

„Jeigu norime laimėti, turime kovoti visu šimtu procentų. Svarbiausia kontroliuoti žaidimo tempą ir primesti sąlygas varžovams. Tai būtų kažkas panašaus į antrąjį rungtynių su Latvija kėlinį. Mums rūpi tik pergalės, - ryžtingai kalbėjo graikų treneris. - Sakiau, kad esu patenkintas komandos progresu, tačiau man nepatinka, kad negalime perimti iniciatyvos ir nesusikuriame pakankamai progų. Futbolininkams reikėtų suvokti, ko norime, reikėtų turėti daugiau pasitikėjimo.“

Lietuvos futbolo rinktinė pirmosiose atrankos į 2014 metų pasaulio čempionatą rungtynėse praėjusią savaitę iškovojo tašką. Cs. Laszlo auklėtiniai mače su Slovakija netgi pirmavo 1:0, tačiau varžovams pavyko išlyginti rezultatą.

Graikijos rinktinė labiau patampė nervus savo aistruoliams, tačiau iškovojo tris taškus. Susitikime su latviais graikai įvartį po 11 metrų baudinio praleido 43 minutę, tačiau 57-ąją skirtumą išlygino, o vėliau ir įgijo pranašumą.

„Nėra svarbu, kokia sistema žaisime. Viską lemia žaidėjų gebėjimas judėti, pasirinkimas, ar jie žais gynybinį futbolą, ar kovos agresyviai. Be to, daug lemia iniciatyva. To mes nedarėme pirmajame rungtynių su Latvija kėlinyje. Buvome statiški, nejudėjome“, - teigė F. Santosas, kuris pridūrė, kad svarbu nebijoti lietuvių spaudimo ir judėti laisvai.

F. Santosui aikštėje teks verstis be vieno lyderių puolime Georgios Samaro, kuris rungtynėse su Latvija patyrė traumą. Šis futbolininkas mače pasirodė po keitimo, tačiau buvo pastebimas ir pakeitė visą žaidimo braižą.

„Ne kartą esu sakęs, kad vienas žaidėjas negali pakeisti visos komandos. Turime svarbių ekipai žaidėjų, tačiau jeigu norime vadintis komanda, turime rasti būdų išspręsti tokias problemas, kaip traumos“, - tvirtino F. Santosas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.