Cs. Laszlo: „Rezultatą lėmė komandų meistriškumo skirtumas“ (žaidėjų komentarai)

„Pralaimėjus belieka pasveikinti varžovus. Pirmoje rungtynių pusėje žaidėme labai gerai, turėjome ir iniciatyvą, tačiau labai gerų progų nesusikūrėme. Antrajame kėlinyje mus pradėjo spausti, ėmėme klysti. Pateisinti situacijos, kurioje praleidome pirmąjį įvartį, neįmanoma. Tokia klaida negali būti priimtina.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2012, 6:26 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:37 PM

Praleistas įvartis suaktyvino ekipą, ji pasidarė agresyvesnė, tačiau iniciatyva atiteko graikams, o tada praleidome ir dar vieną įvartį“, - po pralaimėjimo graikija-graikija-lietuva-2-0.htm"="">lietuva-2-0.htm"" target="_blank">0:2 atrankos į pasaulio futbolo čempionatą rungtynėse su graikais kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Csaba Laszlo.

Pirmajame kėlinyje Graikijoje atsilaikę lietuviai suteikė sirgaliams vilties, tačiau šeimininkai atsitraukti neketino – treneris Fernando Santosas nurodė auklėtiniams spausti varžovus ir šie jau 55 minutę šventė įvartį, kurį įmušė S. Ninis.

Cs. Laszlo mėgino įkvėpti savo futbolininkus ir skatino juos lyginti rezultatą, tačiau 72 minutę meistriškai sužaidė K. Mitroglou, kuris nuginklavo Žydrūną Karčemarską. Lietuvos rinktinės treneris, prieš rungtynes kalbėjęs apie lygiąsias, po mačo patenkintas nebuvo ir konstatavo: „Rezultatą lėmė komandų meistriškumo skirtumas“.

„Galime pasidžiaugti, kad neblogai atrodėme priekyje, gražiai atlikinėjome perdavimus. Turime pripažinti, kad Graikijos rinktinė – aukštesnio lygo. Palyginus su latvių maču, graikai padarė pasikeitimų, tačiau jie mūsų neišmušė iš vėžių. Mūsų pagrindinis tikslas buvo žaisti gynybinį futbolą ir smogti kontratakomis. Mes to nepadarėme“, - onsports.gr teigė Cs. Laszlo.

Baltus atrankos į pasaulio čempionatą G grupės rungtynėse paklojusių graikų treneris džiaugėsi auklėtinių žaidimu, o pergalę vertino objektyviai: „Mūsų pergalė – visiškai dėsninga“.

„Dominavome aikštėje, mušėme įvarčius. Žinojome, kokį varžovą priimame. Žinojome, kad lietuviai atiduos viską ir mėgins mus palaužti greitomis atakomis. Jie pradžioje mėgino mus nustebinti – ėmė spausti, neleido mums judėti taip, kaip mėgstame.

Progų kūrimas mums leido įmušti pirmąjį įvartį, o vėliau įmušėme ir dar vieną. Tada pradėjome žaisti neramiai, stigo kantrybės, todėl pasižymėti dar kartą nepavyko. Kalbant apie ateitį, esu nusiteikęs optimistiškai“, - teigė F. Santosas, kuris praėjusią savaitę džiaugėsi pergale 2:1 prieš latvius.

„Galime kalbėti apie taktinius perstatymus ar individualias klaidas. Tačiau tiesiog priekyje turime geriau palaikyti kamuolį. Negalime jo prarasti po dviejų perdavimų. Visas rungtynes atlaikyti spaudimą neįmanoma, reikia ir patiems surengti pavojingų atakų. Prieš Slovakiją tai pavykdavo, o šį kartą per dažnai prarasdavome kamuolį.

Puolime turime sunkumų. Šiandien bandžiau D.Šerną, A.Veličką, A.Novikovą, A.Rimkevičių, bet pagrasinti varžovų vartams nesisekė. Tai man didelis galvos skausmas. Dabar laukia dvejos rungtynės išvykoje. Būtinai turime iškovoti pergalę Lichtenšteine ir bent tašką parsivežti iš Bosnijos ir Hercegovinos", - kalbėjo Cs. Laszlo.

Komentarai.

Lietuvos rinktinės gynėjas Arūnas Klimavičius:

„Manau, kad pritrūko meistriškumo. Graikijos komanda stipresnė. Pirmąjį kėlinį atsilaikėme, o antrąjį nebepavyko. Varžovai sukūrė per daug progų, kad būtų galima tikėtis lygiųjų. Iš klaidų ir susideda įvarčiai. Galbūt kažkiek atsiliepė ir nuovargis. Antrasis kėlinys nepavyko. Varžovų individualus meistriškumas aukštesnis, pralaimėdavome mikrodvikovas. Viskas susidėjo ir progos virto įvarčiais."

Lietuvos rinktinės puolėjas Artūras Rimkevičius:

„Žaidimas nepavyko taip, kaip tikėjomės. Sunku buvo kovoti, nepavyko palaikyti kamuolio. Kai tai pavykdavo padaryti, tada ir žaidimas būdavo geresnis. Graikai įrodė, kad šiandien yra stipresni. Šiandien nesisekė ir individualiai, ir komandine prasme. Prie varžovų vartų daug nesukūrėme. Po graikų atakų pora kartų gelbėjo Ž.Karčemarskas, tačiau apskritai varžovai gana gerai išnaudojo progas."

Lietuvos rinktinės kapitonas, saugas Deividas Šemberas:

„Nesukūrėme progų, kad rezultatas būtų kitoks nei yra. Labai gaila, bet pralaimėjimas  komplikuoja mūsų viltis pasiekti aukštus tikslus. Manau, kad šiandien žaidimo planas iš dalies pavyko, bet nemažai ko ir nepadarėme. Taip pat buvo vaikiškų klaidų. Sunku tikėtis, kad jų neišnaudos tokia komanda kaip Graikija. Turime jauną komandą, kurios daugeliui žaidėjų trūksta aukšto lygio rungtynių patirties. Yra daug kur patobulėti."

Lietuvos rinktinės saugas Gediminas Vičius:

„Graikijos rinktinė - stipri, parodė savo meistriškumą. Mes sužaidėme pagal galimybes, nors galėjome ir sužaisti geriau. Tokiu atveju būtų ir geresnis rezultatas. Stengsimės analizuoti klaidas ir tokių nebedaryti. Reikės padaryti išvadas."

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.