„Juventus“ treneris A. Conte ekipai nevadovaus ir Čempionų lygoje

Dešimties mėnesių diskvalifikacija nubaustas Turino „Juventus“ treneris Antonio Conte negalės savo ekipai stadione vadovauti Čempionų lygos rungtynėse su praėjusių metų nugalėtojais Londono „Chelsea“. Sutartų rungtynių machinacijose dalyvavęs A. Conte tikėjosi, jog negalės „Juventus“ aikštėje vadovauti tik „Serie A“ čempionate, tačiau FIFA nusprendė papildyti draudimą.

Turino „Juventus“ futbolininkams tiesioginius nurodymus dalina ne treneris, o techninis direktorius.<br>„Reuters"
Turino „Juventus“ futbolininkams tiesioginius nurodymus dalina ne treneris, o techninis direktorius.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Sep 15, 2012, 11:03 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:15 PM

„Diskvalifikacija galioja visų pirmenybių varžybos: vietinės lygos, tarptautinėms ir draugiškoms“, - rašoma FIFA pranešime.

Dukart prestižiškiausio Europos klubų čempionato nugalėtojas „Juventus“ savo pasirodymą Čempionų lygos grupės etape pradės trečiadienį, kuomet susitiks su praėjusių metų čempionais Londono „Chelsea“. Grupėje taip pat žaidžia Donecko „Šachtar“ ir „Nordsjaelland“.

FIFA atskleidė, kad draudimas gali ir pasikeisti, tačiau A. Conte turėtų laimėti apeliaciją.

A. Conte draudimo sulaukė, kuomet paaiškėjo, jog jis žinojo ir nepranešė apie sutartas rungtynes. Tuomet A. Conte vadovavo „Siena“ ekipai, kuri 2010-2011 sezone žaidė „Serie B“ pirmenybėse.

Į „Juventus“ atvykęs A. Conte sulaukė tikros sėkmės – jis Turino ekipą atvedė iki titulo, o jo auklėtiniai Italijos pirmenybėse nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

Rungtynėms šiame sezone tiesiogiai vadovauja techninis „Juventus“ direktorius Massimo Carrera, nes netik A. Conte, bet ir jo asistentas Angelo Alessio yra diskvalifikuoti.

A. Conte yra jau porą kartų varžovų trenerių kritikuotas dėl to, jog ir toliau lankosi treniruotėse.

FIFA pranešė, jog draudimai bus pasauliniu lygiu paskelbti ir kitiems žaidėjams, taisėjams ir treneriams, kurie buvo sučiupti tiriant Italijos čempionatų rungtynių pirkimo skandalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?