„Manchester United“ stovykloje – dviejų vartininkų kova dėl E. Van der Saro vietos

„Manchester United“ trenerio sero Alexo Fergusono smegenys – įtemptos. Naujajame „Premier“ lygos sezone vicečempionai turi dvi pergales ir vieną pralaimėjimą. Galbūt rezultatas neatrodo toks tragiškas, tačiau per tris mačus praleisti 5 įvarčiai verčia sunerimti, rašo menmedia.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 15, 2012, 5:47 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:22 PM

2011 metais karjerą baigus nepalstančiam Edwinui van der Sarui A. Fergusonui teko spręsti rimtą rebusą – kas galėtų pakeisti aukščiausio lygio vartų sargą iš Nyderlandų? Dabar „Manchester United“ turi du vartininkus, kurie kovoja dėl pirmojo vartininko pozicijos, tačiau naujojo sezono rezultatai A. Fergusonui apsispręsti nepadeda.

Rungtynėse su „Fulham“ ekipa išgirtasis „Raudonųjų velnių“ vartų sargas Davidas De Gea nežibėjo, o jo padaryta klaida, po kurios teko iš tinklo traukti savo gynėjo Nemanja Vidičiaus kulnu pamuštą kamuolį, neliko nepastebėta.

D. de Gea aiškiai išėjo per toli, nesugebėjo pasiekti kamuolio, o tai mačiusio trenerio A. Fergusono reakcija buvo nuspėjama – 18 milijonų svarų kainavęs ispanas kitame mače sėdėjo ant atsarginių suolo.

Tačiau „Manchester United“ nepradžiugino ir kito vartininko Anderso Lindegaardo žaidimas. A. Fergusono auklėtiniai antrą kartą rungtynes laimėjo 3:2, tačiau vėl praleisti du įvarčiai – rimtas aliarmas Čempionų lygoje sužibėti norinčiai ir „Premier“ lygos trofėjaus siekiančiai ekipai.

Abu vartininkai nesužibėjo, todėl aistruoliai su nekantrumu laukia šeštadienio rungtynių su „Wigan Atheltic“. Būtent čia paaiškės, kuo labiau pasitiki A. Fergusonas.

Susidariusi situacija skeptikų nestebina. Šie 2011 metais pasitraukus E. Van der Sarui ne juokais sunerimo, nes „Manchester United“ rinkoje neatrado naujo stabilaus žaidėjo, o dėl jo vietos ėmė kovoti du žaidėjai.

Nepaisant sirgalių nuogąstavimų, „Manchester United“ vartininkų treneris Ericas Steele'as nėra nustebęs dėl to, kad pasaulinio lygio E. Van der Sarą pakeisti mėgina du vartų sargai.

„Davidas bus šiek tiek nusivylęs, tačiau mes to ir tikimės. Natūralu, jog jis negali imti ir žaisti kaip anksčiau. Juk perėjimas į mūsų klubą pakeitė daugybę dalykų. Būtent todėl norint pakeisti E. Van der Sarą mums reikia poros vartininkų, - apie pernai iš Madrido „Atletico“ atvykusį D. De Gea kalbėjo E. Steele'as. - „Ši situacija – pagrindinė priežastis, kodėl turėjome parengę A. Lindegaardą“.

A. Lindegaardas 2011 metų sausį buvo už 350 tūkstančių svarų įsigytas iš Norvegų klubo „Aalesunds“. Pirmojo vartininko pozicija galbūt būtų buvusi A. Lindegaardo rankose, tačiau šiam patyrus traumą D. De Gea ėmė aktyviai kovoti už būvį.

„Andersas buvo patyręs traumą ir likimas padarė savo. Davidas pasirodė tada, kai to buvo tikimasi mažiausiai ir pasirodė gerai. Tai buvo svarbu. Jis po truputėlį adaptavosi. Natūralu, kad pirmajame sezone buvo sunkiau. - kalbėjo E. Steele'as. - „Kai patenki į tokį klubą, sulauki skvarbių žvilgsnių. Kai vartininkas suklysta, niekas to nepamiršta. Kai sužaidžia gerai – niekas nepamena“.

„Buvo daugybė kritikos, o D. De Gea porą mėnesių ne itin gerai kalbėjo angliškai. Būtų paprasta, jeigu galėtum sakyti: „Eik ir žaist“, tačiau tu privalai prisijungti prie klubo, išmokti kalbą, susirasti namus. Jis su Ispanijos rinktine laimėjo Europos jaunimo (iki 21 metų) čempionatą, o tada viduryje birželio pasirašė sutartį su mumis. Leidome praleisti savaitgalį, tačiau tada jam teko vykti į turą ir susipažinti su kolegomis. - pasakojo E. Steele'as.

D. De Gea pasirodymas „Manchester United“ komandoje buvo sunkus – per dešimt dienų jam teko sužaisti ne tik su Čikagos ekipa, bet ir Ispanijos grandais „Barcelona“.

„Sugrįžęs jis turėjo pradėti lankyti anglų kalbos kursus, o pirmosios rungtynės Anglijoje buvo su seniausiu priešu („Manchester City“ - Red.). To net ir mes nesitikėjome. Manėme, kad galėsime jam leisti adaptuotis po truputėlį: leisti žaisti, leisti ilsėtis, tačiau to sau leisti negalėjome.

Kol D. De Gea A. Fergusonui mėgino įrodyti, kad jis yra vertas pirmojo vartininko statuso, A. Lindegaardas nuolat primindavo, jog būtent jis turėtų būti numeris 1.

„Jeigu Andersas nebūtų norėjęs tapti pirmuoju, būčiau spyręs jam į užpakalį. Juk jis čia buvo pakviestas būtent dėl to. Jis futbolininkas, kurio savybės atsiskleidžia vėlesniame amžiuje. Pas mus Andersas atvyko 26-erių, o dabar jam 27 metai, tačiau jo puiki karjera – dar priešakyje“, - teigė „Manchester United“ vartininkų treneris.

Kol A. Fergusonas atidžiai tikrino vartininkus, E. Steele'as turėjo daryti viską, jog šie būtų aukščiausio lygio formos. „Privalėjau juos paruošti. Jeigu nesi pirmasis vartininkas, privalai nuolat būti pasirengęs, nes bet kada gali būti pakviestas. Jie nėra „išbaigti“ vartininkai, kaip Edwinas ar Peteris Schmeichelis. Dar yra daug vietos tobulėti. Jie privalo būti geriausios formos, nes treneris gali pakviesti bet kada“, - teigė E. Steele'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.