Paryžiaus klubą valdantiems Kataro turtuoliams vien futbolo neužtenka

Pernai „Paris Saint Germain“ futbolo klubą įsigijusi Kataro investicinė bendrovė QIA („Qatar Investment Authority“) stiprina savo įtaką Prancūzijos sostinės sportui. Šiais metais Kataro investuotojai prie jos valdomo futbolo klubo pridėjo rankinio komandą, o netolimoje ateityje planuoja dar labiau išplėsti savo sporto imperiją ir tapti kelių kitų Paryžiaus klubų savininkais.

„Paris Saint Germain“ klubas Kataro turtuolių sąskaita įsigijo ne vieną brangų futbolininką.<br>AP
„Paris Saint Germain“ klubas Kataro turtuolių sąskaita įsigijo ne vieną brangų futbolininką.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-16 16:00, atnaujinta 2018-03-16 18:09

Nauji savininkai, naujas pavadinimas, triskart padidėjęs biudžetas ir visas būrys ryškiausių Europos žvaigždžių. Taip per vieną vasarą pasikeitė Paryžiaus rankinio klubas, vos prieš kelis mėnesius vadinęsis „Paris Handball“ ir tik per didelius vargus neiškritęs iš pirmosios Prancūzijos lygos.

Dabar šio rankinio klubo savininkai, pavadinimas ir net siekiai yra tokie patys, kaip garsiausio Paryžiaus futbolo klubo – katariečių investicijų sulaukusio ir tikslą užkariauti Europą užsibrėžusio „Paris Saint Germain“.

Prieš kelias dienas „Paris Saint Germain“ generalinis direktorius Jeanas Claude‘as Blanc‘as paskelbė, kad Paryžiaus rankinio klubo biudžetas bus apie 7 mln. eurų. Tai yra truputį mažesnis nei turtingiausiu Prancūzijos lygos klubu dar iki šios savaitės pradžios laikyto „Montpellier“, kuris šį sezoną žada surinkti 7,4 mln. eurų.

Tačiau dienraštis „Le Parisien“ sužinojo kitokius skaičius. „Paris Saint Germain“ artimi šaltiniai sostinės žurnalistams prasitarė, jog Paryžiaus rankinio klubo kasoje bus 9,2 mln. eurų.

Kad ir kuris skaičius teisingas, dabartinių „Paris Saint Germain“ finansinių galimybių su pernykštėmis net neverta lyginti. Kaip jos pasikeitė matosi plika akimi – vien pažvelgus į šių metų pirkinių sąrašą. Jame – ir geriausias 2011 m. Europos rankininkas, žemyno čempionės Danijos rinktiėns lyderis Mikkelis Hansenas, ir gyva prancūzų rankinio legenda Lucas Abalo, ir du kiti Londono olimpinės čempionės Prancūzijos rinktinės žaidėjai.

Kitų sporto šakų Paryžiaus klubai kol kas gali tik pavydžiai žvalgytis į futbolininkus ir rankininkus. Bet J.C.Blanc‘as žada, kad katariečių pinigų upė neišseks. Pasak generalinio direktoriaus, QIA planuoja įsigyti dar kelis Paryžiaus sporto klubus, o artimiausiame taikinyje yra krepšinis.

„Mūsų sumanymas – „Paris Saint Germain“ klube suvienyti daug sporto šakų. Nesame numatę konkrečių terminų, bet įsigiję rankinio klubą tikrai neketiname sustoti.

Manome, kad Paryžius nusipelno didelio ir stipraus klubo. Imame pavyzdį iš didžiųjų Ispanijos klubų ir galvojame, kad pabaigę projektą būsime panašūs į „Barcelona“, kuri turi daugelio sporto šakų komandas“, - Kataro investuotojų planus perpasakojo J.C.Blanc‘as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.