Aistros prieš Čempionų lygos startą: C ir D grupių trenerių komentarai

Antradienio Čempionų lygos starto centre – Europos grandų Madrido „Real“ ir „Manchester City“ dvikova. „Mirties“ grupės ekipos jau nuo rungtynių paskelbimo dienos masino futbolo gerbėjus. Ar Jose Mourinho auklėtiniai pagaliau pademonstruos savo galybę? Ar Kataro pinigais maitinama Roberto Mancini kariauna jau pirmosiose rungtynėse nusiplaus praėjusių metų dėmę? Galbūt grandų spaudžiamas „Ajax“ pateiks staigmeną vokiečiams?

Galbūt grandų spaudžiamas „Ajax“ pateiks staigmeną vokiečiams?<br>AP
Galbūt grandų spaudžiamas „Ajax“ pateiks staigmeną vokiečiams?<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2012, 8:30 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:07 PM

Portalas lrytas.lt skaitytojams pateikia C ir D grupių komandų trenerių komentarus. A ir B grupių komentarus galite rasti čia.

C grupė.

Malaga“ (Ispanija) – Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija)

„Malaga“ treneris Manuelis Pellegrini:

„Zenit“ yra pavojingiausias varžovas. Jie čia ateina kaip Rusijos čempionai ir turi tokius pat tikslus kaip ir mes. Stengsimės laimėti mačą. Jeigu tai pavyks, tada galvosime ir apie pergalę kitose rungtynėse.

Šaunu, jog sirgaliai jau dabar yra patenkinti, tačiau žaidėjai supranta, kad euforija laimėti nepadės. Turime labai sunkiai dirbti. Šioje grupėje turime būti labai atsargūs, nes visi varžovai – pajėgūs. Būtų klaida galvoti, jog vienas mačas bus lengvesnis nei kitas.

Jeigu norime žaisti sėkmingai, turime nesiblaškyti. Kai buvau „Villarreal“ komandoje, niekas nesitikėjo, jog pasieksime Čempionų lygos pusfinalį“.

„Zenit“ treneris Luciano Spaletti:

„Man patinka M. Pellegrini žaidimo filosofija. Praėjęs varžovų sezonas buvo fantastiškas, o šiame startuota taip pat gerai. „Malaga“ ekipos silpnąsias puses atrasime tik tada, jeigu visą mačą žaisime aukščiausiu lygiu. Jie turi daug gerų ir patyrusių žaidėjų. Mūsų varžovai visada stengiasi kontroliuoti rungtynes.

Žinoma, nereikėtų varžovo dievinti. Mes taip pat esame stiprūs. Treneris turi įskiepyti nugalėtojo mentalitetą, o žaidėjai aikštėje turi laimėti. Žinau, kaip motyvuoti savo žaidėjus, jog pasiektume kitą etapą“.

AC Milan“ (Italija) – Briuselio „Anderlecht“ (Belgija)

„AC Milan“ treneris Massimiliano Allegri:

„Pirmiausia, neturime savęs gailėtis. Tai bus pirmasis Čempionų lygos mačas, todėl turime laimėti, jog įgytume pozityvumo. Šeštadienį „Serie A“ lygoje neatrodėme gerai, tačiau kūrėme progas. Pastaruoju metu darome per mažai, jog laimėtume. „Anderlecht“ turi patirties Europoje, todėl turime žaisti balansuotą, kokybišką ir kantrų futbolą.

Varžovai – organizuota ekipa, gebanti puikiai kontratakuoti. Labiausiai man neramumą kelia Kanu. Taip pat jie turi Lucasą Biglia, kuris turi ne tik puikią techniką, tačiau ir gerai mato aikštę“.

D grupė:

Madrido „Real“ (Ispanija) - „Manchester City“ (Anglija)

„Real“ treneris Jose Mourinho:

„Startinė sudėtis labai nesiskirs nuo įprastos. Ketinu į aikštę leisti aukščiausio lygio futbolininkus. Dėl dabartinių „Real“ rezultatų esu atsakingas aš. Kai laimime, laimime visi, o kai pralaimime, atsakomybę pirmiausia prisiimu aš.

Tačiau tai kas buvo praeityje – istorija. Nesugebėjau savo žaidėjų išlaikyti motyvuotų ir susitelkusių. Manau, jog įmanoma geriau sutarti su ekipa nei yra dabar. Šioje srityje treneriai ir žaidėjai jau pažengė į priekį. Visi turime titulų, esame profesionalai, esame finansiškai saugūs, todėl neturėtume jaudintis dėl žmonių ir jų reakcijų. Niekas manęs nespaudžia, aš pats sau kuriu spaudimą. Niekas manęs nemotyvuoja. Aš pats motyvuoju save.

Būsimas mačas su „Manchester City“ motyvuoja taip pat, kaip mačas su „Getafe“. Pergalė Čempionų lygoje man prilygsta bet kuriam kitam mačui. Motyvacija – dalis mano darbo“.

„Manchester City“ treneris Roberto Mancini:

„Praėjusiame sezone turėjome puikios patirties. Grupėje žaidėme gerai, tačiau to nepakako ir iškritome. Šiemet grupė yra gerokai sunkesnė, situacija labiau komplikuota. Mums labai svarbu pasiekti kitą etapą. Turime sunkiai dirbti, tačiau kol kas sunku pasakyti, ko galime pasiekti. Tai bus nuostabios rungtynės. Abejos ekipos turi fantastiškus žaidėjus.

Itin svarbu tinkamai pradėti rungtynes. „Real“ yra geriausia ekipa pasaulyje, tačiau darysime viską, ką galime“.

Dortmundo „Borussia“ (Vokietija) – Amsterdamo „Ajax“ (Nyderlandai)

„Borussia“ treneris Jurgenas Kloppas:

„Ajax“ remiasi itin jaunais, aukšto talento futbolininkais. Per pastaruosius metus, kuomet ekipą treniruoti pradėjo Frankas de Boeris, šis modelis vėl tapo sėkmingu. Visuomet žavu pamatyti tokį skaičių techniškai gabių žaidėjų, kilusių iš Nyderlandų ir būtent „Ajax“ klubo. „Ajax“ ekipa itin orientuota į puolimą. Jie žaidžia greitą futbolą, turi stiprias puolimo taktikas. Tai mums tikras iššūkis.

Mes esame atradę savo futbolą, kuris iki šiol buvo sėkmingas, todėl neketiname imtis kažkokių didelių pakeitimų. Praėjusio sezono problemos nebuvo susijusios su žaidimo stiliumi. Tai daugiau buvo patirties trūkumas.

Būtent ties čia ir turime dirbti. Dabar žaidėjai įgijo daug tarptautinio futbolo patirties. Supratome, jog mūsų futbolo filosofija veikia.

Tačiau taip pat žinome, jog mums būtina daryti mažiau klaidų, jeigu norime pasiekti gerų rezultatų. Pernai Europoje padarėme daugiau klaidų nei „Bundesliga“ čempionate.

Visoje komandoje tvyro toks jausmas, jog turime laimėti mačą su „Ajax“, arba ir vėl liksime už borto“.

„Ajax“ treneris Frankas de Boeris:

„Borussia“ žaidžia vokiečiams būdingą futbolą. Varžovų žaidime jaučiama griežta darbo etika, tačiau jų futbolas – patrauklus. Visuomet savo žaidėjams sakau, jog neprivalome pergalės siekti bet kokiais tikslais. Svarbiausia – žaisti savo žaidimą.

Praėjusiame sezone prieš rungtynes (2:1, 2:3, Europos lyga. - Red.) su „Manchester United“ taip pat kalbėjau apie gerą futbolą. Mūsų ekipa yra labai jauna. Jai reikia įgyti patirties, todėl aš ir futbolininkai šį mačą matome, kaip progą pasisemti patirties. Žinoma, mes vis tiek norime laimėti.

Nesvarbu, kaip „Borussia“ išrikiuos savo saugus, mes vis tiek žaisime „tarp linijų“. Tai daugiau priklauso nuo to, kaip žais jų centro gynėjai.

Marco Reusas ir Mario Gotze yra nusotabūs žaidėjai, tačiau jeigu J. Kloppas išleis juos abu, mums didelio skirtumo nebus. Nebūtume nustebinti. Tas pats ir su Ryanu Babeliu („Ajax“) – jeigu jis žais, tai svarbiausia bus ne jo pozicija, o nudirbtas darbas. Labai svarbu, jog jis padarytų tai, ko prašoma“.

Komentarai – iš oficialaus UEFA internetinio puslapio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.