Čempionų lyga: geriausieji išeina į karą

Laikinai apsistojusi Londono „Chelsea“ trofėjų kabinete UEFA Čempionų lygos taurė iš naujo vilioja stipriausius Europos futbolo klubus. Po aštuonių mėnesių iš 32 komandų liks tik viena, kurios žaidėjai į CV galės įsirašyti – „2012-2013 metų Čempionų lygos laimėtojas“.

Gediminas Reklaitis yra „Viasat Sport Baltic“ komentatorius.
Gediminas Reklaitis yra „Viasat Sport Baltic“ komentatorius.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Reklaitis

Sep 18, 2012, 8:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:07 PM

Jau pirmasis Čempionų lygos turas startuoja fantastiškais mūšiais – Madrido „Real“ prieš „Manchester City“ antradienį ir Londono „Chelsea“ prieš Turino „Juventus“ trečiadienį (šias rungtynes tiesiogiai rodys „Viasat Sport Baltic“). Intrigų labai daug, o jūsų dėmesiui – trumpa visų 8 grupių apžvalga.

A grupė

Lyderiai: „Paris Saint-Germain“ ir Kijevo „Dinamo“. Naujausias futbolo rinkų drebintojas PSG sezoną pradėjo buksuodamas (trejos lygiosios iš eilės „Ligue1“), bet Carlo Ancelotti – pernelyg kvalifikuotas ir patyręs treneris, kad iš galybės žvaigždžių nesulipdytų tvirtos komandos. „Dinamo“ prie turėtų pajėgų pridėjo gerai pažįstamus Taye Taiwo, Niko Krančjarą ir Miguelį Veloso, aiškiai rodydamas, kad šį sezoną ambicijos nesibaigia Čempionų lygos grupių etapu.

Į Europos lygą: „Porto“. Portugalijos čempionai už Hulką savo banko sąskaitą papildė 50 mln. eurų, tačiau milijonai mažai šildo. Juos investuoti į naujus pirkinius bus galima tik žiemą, o tada kelionė Čempionų lygoje jau gali būti pasibaigusi.

Autsaideris: Zagrebo „Dinamo“. Pernai Kroatijos klubo pralaimėjimas 1:7 Liono „Olympique“ pakėlė ne vieną antakį. Lažybų machinacijų faktai nebuvo įrodyti, bet dėmė ant kroatų munduro liko.

Žvaigždė: Zlatanas Ibrahimovičius (PSG). O kas kitas? Jei už meilę sau būtų teikiami „Oskarai“, Z. Ibrahimovičius nebeturėtų kur juos sandėliuoti. Tačiau Ibra dirba ne vien liežuviu. Viską pasako skaičiai - 5 įvarčiai per 5 mačus Prancūzijoje.

B grupė

Lyderiai: Londono „Arsenal“ ir Gelzenkircheno „Shalke“. Arsene‘ui Wengerui pastaraisiais metais sekasi su Čempionų lygos burtais. Visa bėda, kad tos sėkmės užtenka tik grupių etapui... „Arsenal“ neturės didesnių problemų, o „Shalke“ laimės trikovę dėl antrosios vietos. Nes turi „bombardyrių“ Klaasą Janą Huntelaarą.

Į Europos lygą: Pirėjo „Olympiakos“. Graikijos čempionai niekada nebūna patrankų mėsa. Nebus ir šį kartą.

Autsaideris: „Montpellier“. Po svajonių sezono ir Prancūzijos čempionų titulo laukia susidūrimas su realybe. Tiesą sakant, jis jau prasidėjo.

Žvaigždė: Younesas Belhanda („Montpellier“). Jei nesekate „Ligue1“ čempionato, gal net nesate apie jį girdėję. Tačiau 22 metų kūrybingas atakuojantis saugas sulaukia galybės specialistų liaupsių ir jau senokai figūruoja Europos grandų radaruose.

C grupė

Lyderiai: Sankt Peterburgo „Zenit“ ir „AC Milan“. Kai žais „Zenit“, lietuviai turėtų spjaudyti ant ekranų. Juk mes visi per šildymo sezoną „Gazprom“ sumokėsime tuos 90 mln. eurų, kurių Rusijos čempionai nepagailėjo už Hulką ir Axelį Witselį. „Zenit“ norai ir galimybės – visiškai aiškios, o „AC Milan“ padangė – aptraukta miglų. Įsisenėjusios skolos ir parduoti lyderiai reiškia, kad į Milaną pamažu ateina ilga poliarinė naktis?

Į Europos lygą: „Malaga“. Jei „Malaga“ aplenktų „AC Milan“, tai vargiai galėtum pavadinti sensacija. Andalūzai taip pat susidūrė su finansinėmis bėdomis, bet treneris Manuelis Pellegrini taip tampo virvutes, kad gražu žiūrėti.

Autsaideris: Briuselio „Anderlecht“. Belgų sirgaliams lieka tik apgailestauti, kad į Čempionų lygos grupių etapą nepateko Panevėžio „Ekranas“...

Žvaigždė: Givanildo Vieira de Souza („Zenit“). Arba kitaip – Hulkas. Brazilų puolėjas išgyvena patį jėgų žydėjimą (26 metai), o tai žada bemieges naktis „AC Milan“, „Malga“ ir „Anderlecht“ gynėjams.

D grupė

Lyderiai: Madrido „Real“ ir „Manchester City“. Jose Mourinho rimčiausiu konkurentu „mirtininkų grupėje“ aiškino laikąs Dortmundo „Borussia“, bet už tokius psichologinius žaidimus „Real“ treneris gali būti ir nubaustas. „Man City“ antrus metus iš eilės klaidų nekartos, o „Real“ irgi greit pamirš apie duobę pirmosiomis sezono savaitėmis.

Į Europos lygą: Dortmundo „Borussia“. Galima tik užjausti Vokietijos čempionus. Bet kurioje kitoje grupėje jie būtų aiškūs pretendentai į kitą etapą.

Autsaideris: Amsterdamo „Ajax“. Olandijos čempionų tikslas šioje grupėje – išvengti pažeminimų.

Žvaigždė: Marco Reusas („Borussia“). Cristiano Ronaldo, Carlosas Tevezas ar Sergio Aguero negali skųstis dėmesio stoka. M. Reusas vis dar gali, bet tai truks neilgai. Geriausias praėjusio sezono Bundeslygos žaidėjas yra pasirengęs žibėti pačioje svarbiausioje žemyno futbolo scenoje.

E grupė

Lyderiai: Londono „Chelsea“ ir Turino „Juventus“. Romanui Abramovičiui nebūdingas sotumo jausmas. „Chelsea“ pagaliau laimėjo Čempionų taurę, bet vasarą Rusijos oligarchas naujiems žaidėjams metė šviežių milijonų. Labai smagu matyti po ilgokos pertraukos į Čempionų lygą sugrįžtančią antrąją jaunystę išgyvenančią „Senąją sinjorą“. „Juventus“ neturėtų sustabdyti net trenerio Antonio Conte diskvalifikacija.

Į Europos lygą: Donecko „Shakhtar“. Ukrainos čempionai kabinsis į atlapus lyderiams. Stabili sudėtis ir braziliško talento aruodai leidžia tikėtis ir staigmenų.

Autsaideris: „Nordsjaelland“. Mums, komentatoriams, Danijos čempionai – baisiausia komanda. Baisu nusilaužti liežuvį...

Žvaigždė: Andrea Pirlo („Juventus“). Galima rinktis ir Edeną Hazardą, bet būtina atiduoti pagarbą nueinantiesiems. Tikėtina, kad A. Pirlo tai bus paskutinis tikrai ryškus klubinio futbolo sezonas.

F grupė

Lyderiai: Miuncheno „Bayern“ ir „Valencia“. Bavarijos superklubą apskritai laikyčiau vienu iš 3-4 svarbiausių favoritų laimėti Čempionų lygą. Rimtus ketinimus šiam sezonui patvirtino ir Miuncheno klubo veiksmai vasaros rinkoje, kai buvo nepagailėta rekordinių 40 mln. eurų už Javi Martinezą. Be to, „Bayern“ branduolys jau seniai kovoja petis į petį ir žino, ko reikia žygiui iki Čempionų lygos finalo. Tuo tarpu „Valencia“ gali džiūgauti, kad pateko būtent į šią grupę. Kitur ispanų perspektyvos būtų liūdnesnės.

Į Europos lygą: „Lille“. Vasarą išvyko žaidimo architektas E. Hazardas, ir tuo viskas pasakyta.

Autsaideris: Borisovo BATE. Jau kurį laiką kirba mintis, ar tikrai tokio klubo, kaip BATE (nuolat patenkančio į Čempionų lygos grupių etapą), neįmanoma suburti Lietuvoje? Bet gal nereikia įsisvajoti, nes kokiame stadione toks klubas žaistų?

Žvaigždė: Arjenas Robbenas („Bayern“). Pastaruoju metu egomaniako-individualisto etiketę gavęs olandas turės įrodyti, kad dėl komandos sėkmės gali atsisakyti tų 15-os smūgių 20 metrų virš vartų per kiekvienas rungtynes.

G grupė

Lyderiai: „Barcelona“ ir Maskvos „Spartak“. Katalonijos klubas vasarą surado būdų neišlaidaudamas sustiprinti pačias jautriausias komandos pozicijas (atvyko kairysis gynėjas Jordi Alba ir atraminis saugas Alexas Songas), todėl ant popieriaus „Barca“ atrodo nepažeidžiama. „Spartak“ priskyrimas prie lyderių gali atrodyti nepagrįstas, bet maskviečiai turi gerai subalansuotą sudėtį, o Rusijai perėjus prie europietiško čempionato formato, šios šalies klubai nebekentės dėl rudenį ir pavasarį suprastėjusios formos.

Į Europos lygą: Lisabonos „Benfica“. Portugalai iš paskutiniųjų kausis su „Spartak“ dėl vietos aštuntfinalyje, bet A. Witselio palikta spraga bus pernelyg didelė.

Autsaideris: Glazgo „Celtic“. Aukščiau galimybių nepašokinėsi. Paguoda, kad pasitraukus „Rangers“ keltai bent kelerius metus gali jaustis ramiai Škotijos lygoje.

Žvaigždė: Lionelis Messi („Barcelona“). Pastebėjimas – L. Messi pagal kontraktą uždirba beveik tiek pat, kiek C. Ronaldo. Klausimas – ar Barselonoje daugiau saulėtų dienų, kad argentiniečio nepuola depresija?

H grupė

Lyderiai: „Manchester United“ ir Stambulo „Galatasaray“. „Raudonieji velniai“ nekartos pernykščių klaidų. Tai reiškia, kad jau grupių varžybose koncentracija nuolat sukinėsis aplink aukščiausią tašką. Turkijos klubai jau senokai buvo prasibrovę į aštuntfinalį, todėl stipriausiose Europos lygose užgrūdintų žaidėjų prisipirkusiam „Galatasaray“ pats metas nutraukti šią prastą atkarpą.

Į Europos lygą: „Braga“. Neryškūs, bet vieningi ir kovingi. „Galatasaray“ dėl antros vietos teks paplušėti iš peties.

Autsaideris: Klužo CFR. Rumunijos čempionai savo sezono misiją – patekti į grupių etapą – jau įgyvendino. Dabar lieka mėgautis kiekviena akimirka.

Žvaigždė: Robinas van Persie („United“). Užuojauta Wayne‘ui Rooney, nes jis jau nebėra „Manchester United“ veidas. „Raudonųjų velnių“ veidas pagražėjo, bet iš grožio bus menkai naudos, jei klubas dar vieną birželį pasitiks be trofėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.