Čempionų lygos startas: A ir B grupių trenerių komentarai

Ar triukšmingi Pirėjo „Olympiakos“ sirgaliai padės savo mylimai komandai iškovoti taškus Čempionų lygos B grupės rungtynėse? Ar turtuoliai prancūzai „Paris Saint-Germain“ išsklaidys juodus debesis, susikaupusius virš galvų, ir paties Kijevo „Dinamo“ iš Ukrainos? Koks bus Londono „Arsenal“ startas? Visi atsakymai – antradienį, Čempionų lygos starte. Prestižiškiausio Europos klubų čempionato proga lrytas.lt skaitytojams pateikia ekipų trenerių komentarus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-18 19:15, atnaujinta 2018-03-16 17:11

Šiame tekste galite skaityti A („Porto“, „Dinamo“, „Paris Saint Germain“, Kijevo „Dinamo“) ir B („Montpellier“, „Arsenal“, „Olympiakos“, „Schalke“) grupių komandų  trenerių pasisakymus.

Antradienio vakarą Čempionų lygoje startuoja keturių grupių rungtynės. Lrytas.lt skaitytojams pateikia A ir B grupių komandų trenerių komentarus. Vėliau portale rasite ir C bei D grupių ekipų trenerių komentarus.

A grupė.

Zagrebo „Dinamo“ (Kroatija) - „Porto“ (Portugalija)

„Dinamo“ treneris Ante Čačičius:

„Žaisime su labai stipria komanda, kuri Europos futbole užima aukštą vietą. Mūsų tikslas paprastas – norime pasiekti geresnių rezultatų nei pernai. Turime priežasčių išlikti pozityvūs. Išlikome kartu naujajame sezone, esame geros formos, turime ilgą seriją, kurioje nepatyrėme pralaimėjimų, o dauguma mano žaidėjų jau yra patyrę Čempionų lygos kovų skonį.

Ketiname ne tik būti geresni nei pernai, bet ir laimėti keletą mačų. Dar turiu abejonių dėl tikslaus startinio vienuoliktuko, tačiau žinau, kaip mes žaisime. Darysiu viską, kad mače su „Porto“ pasiektume geriausią rezultatą. Tai reiškia, jog vengsime pralaimėjimo.

Jeigu norime kažko pasiekti, turime įmušti vieną ar du įvarčius“.

„Porto“ treneris Vitoras Pereira:

„Dinamo“ pernai grupės etape įgijo svarbios patirties, todėl dabar jie bus rimtesni varžovai. Eroje, kurią vadiname „po Hulko“ (išvyko į Sankt Peterburgo „Zenit“ - Red.), niekas nepasikeitė. „Porto“ išliko ekipa, kuri remiasi komandiniu žaidimu. Mūsų stiprybė priklauso nuo visos ekipos, o ne nuo individualių žaidėjų.

Kiekviena ekipa grupėje siekia peržengti šį barjerą. To norime ir mes, todėl turime įrodyti, jog esame pakankamai gerai, jog pasiektume tikslą.

Čempionų lyga labai skiriasi nuo Portugalijos čempionato, todėl turime tinkamai priimti iššūkius. Mačas su „Dinamo“ bus sunkus. Varžovų ekipos stiprybė taip pat yra komandinis žaidimas. Manau, kad stipriausia varžovų linija – gynyba“.

„Paris Saint Germain“ (Prancūzija) – Kijevo „Dinamo“ (Ukraina)

„Paris Saint Germain“ treneris Carlo Ancelotti:

„Prieš šias rungtynes lūkesčiai – didžiuliai. Rungtynės bus sunkios. Visi pirmieji mačai tokie būna, tačiau tai nereiškia, jog mes jaučiame papildomą spaudimą.

Komandoje neturime didelių problemų. Kalbant apie požiūrį ir techniką – patobulėjome. Mes turime tik 6 mačus, kad pasiektume kitą etapą. Esu įsitikinęs, jog žaidėjai atsiduos visu šimtu procentų“.

„Dinamo“ treneris Jurijus Seminas:

„Tai jau bus trečiasis susitikimas su „Paris Saint-Germain“ komanda. 1994 metais Čempionų lygoje jie mus bendru rezultatu nugalėjo 3:1, tačiau po trijų metų pasiekėme revanšą („Dinamo” bendru rezultatu Europos taurėje laimėjo 3:0). Mačas bus neįtikėtinai sunkus. Labai sunku nuspėti, kas laimės.

Mano futbolininkai yra gerai pasirengę. Tie, kurie turėjo nedidelių traumų, jų atsikratė. Per pastaruosius trejus metus labai daug kas pasikeitė. „Paris Saint-Germain“ ekipa dabar yra pilna žvaigždžių, ten žaidžia aukščiausio lygio futbolininkai. Jeigu iškovosime bent tašką, bus labai gerai“.

B grupė.

„Montpellier“ (Prancūzija) – Londono „Arsenal“ (Anglija)

„Montpellier“ treneris Rene Girardas:

„Komandoje turime problemų, tačiau neturime dėl to verkšlenti. Turime įveikti visas bėdas. Dauguma žaidėjų tokio lygio varžybose nėra žaidę. Tai puikus būdas augti ir žaidėjams, ir klubui.

Labai šaunu, jog esame tarp 32 geriausių Europos komandų. Laimėję Prancūzijos čempionatą daugelį nustebinome. Galime dar vieną siurprizą pateikti ir Čempionų lygoje. Daugelis spėlioja, kiek praleisime įvarčių, tačiau viską atskleis įvykiai aikštėje“.

„Arsenal“ treneris Arsene'as Wengeras:

„Keletas pakitimų bus, tačiau noriu išlaikyti ekipos lygį. Manau, kad varžovai paliks tuos pačius žaidėjus, nes kol kas jiems tiesiog nesisekė.

„Arsenal“ dar niekada Prancūzijoje nepralaimėjo vietos ekipai ir mes mėginsime pratęsti šią tradiciją. Su komanda aptarėme įvairius rungtynių scenarijus“.

Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) – Gelzenkircheno „Schalke“ (Vokietija)

„Olympiakos“ treneris Leonardo Jardimas:

„Tai bus labai intensyvios rungtynės. Turime išnaudoti aistruolių ir stadiono pranašumą, nes namai yra didžiulis mūsų ginklas. Kiekviena komanda grupėje yra stipri ir privalome išlikti susitelkę. „Schalke“ turi labai gerus žaidėjus, stiprią žaidimo etiką. Jie puikiai žaidžia standartinėse situacijose, yra gerai organizuoti. „Olympiakos“ istorija žaidžiant su vokiečių komandomis – gera, tačiau tai nieko nereikš. Kita vertus, šaunu, jog istoriškai esame pasiekę puikių pergalių“.

„Schalke“ treneris Huubas Stevensas:

„Vokietijoje mums reikalai klostosi gerai. Negaliu pasakyti, ko tikiuosi iš antradienio rungtynių. Abu klubai neseniai pradėjo sezonus. „Olympiakos“ po praėjusio sezono pasikeitė, tačiau apie juos daug pasako tai, jog jie – Čempionų lygoje. Dėl patekimo čia buvome sujaudinti, tačiau dabar nurimome.

Prasidėjo kovos ir mes labai rimtai žiūrime į šią grupę. Žinome, kad „Olympiakos“ yra labai galingi namuose. Užtenka pažiūrėti į jų mačus namuose su vokiečių komandomis, tačiau dabar praeitis reikšmės neturi. Mačas prasidės nuo rezultato 0:0.

Komentarai – iš oficialaus UEFA internetinio puslapio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.