A. Conte: „Čempionų lygoje už „Juventus“ pajėgesni trys ar keturi klubai“

Trečiadienį Turino „Juventus“ sugrįžta į prestižiškiausią Europos klubų čempionatą, kuriame nedalyvavo nuo 2009 metų. Pirmasis varžovas – pernai triumfavęs Londono „Chelsea“ klubas, rašo football365.com.

Liaupsių nusipelnęs A. Conte Čempionų lygos rungtynėse „Juventus“ ekipai nuo suolelio nevadovaus.<br>„Reuters“
Liaupsių nusipelnęs A. Conte Čempionų lygos rungtynėse „Juventus“ ekipai nuo suolelio nevadovaus.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-19 17:06, atnaujinta 2018-03-16 16:49

„Juventus“ Čempionų lygoje dalyvauja trečią kartą per 7 sezonus. Prieš 2009-uosius „Senoji dama“ dažnai dalyvaudavo šiame čempionate, tačiau Italiją sukrėtus rungtynių pirkimo skandalui „Juventus“ buvo nublokšti žemyn.

Dabar „Juventus“ sugrįžta priversdami varžovus bijoti. „Serie A“ čempionate Antonio Conte auklėtiniai vis dar tęsia neįtikėtiną seriją – jie nepralaimėjo 42 mačų, o Italijos čempionatą laimėjo taip ir nepatyrę nusivylimo kartėlio.

Komandos vartininkas Gianluigi Buffonas teigė, jog „Juventus“ futbolininkai įrodė, jog ekipa turi savo vietą Europos futbolo žemėlapyje.

„Prieš „Chelsea“ triumfuojant Čempionų lygoje, jiems nesisekė, jie pralaiminėdavo. Kai jie pradėjo sunkiai irtis į priekį ir kovoti, jie iškovojo trofėjų. Futbolo grožis ir slypi tame, kad ne visada laimi tas, kuris laikomas stipresniu“, - apie galimas staigmenas užsiminė G. Buffonas.

34 metų vartininkas, prie „Juventus“ prisijungęs prieš 11 metų ir kartu su komanda išgyvenęs sunkius laikus, tvirtino, jog Italijos čempionai šiuo metu yra pasiekę tinkamą lygį.

„Esame kylanti komanda. Turime daug jaunų žaidėjų, tačiau jie greitai tobulėja. Tai komanda, kurios laukia puiki ateitis. Kalbant apie reikiamą Čempionų lygos patirtį, mes turime nemažai futbolininkų, kurie priklauso nacionalinėms rinktinėms, turi patirties, pasitiki savimi. Manau, kad žaidimą tarptautinėje arenoje galime sulyginti su Čempionų lyga. Manau, kad esame pasiekę labai gerą lygį“, - kalbėjo „Juventus“ veteranas, kuris „Euro 2012” čempionate Italijos rinktinei padėjo pasiekti finalą.

„Manau, kad yra trys ar keturios komandos, kurios šiuo metu yra už mus geresnės. Manau, jog pagal pajėgumą esame ketvirtoje arba penktoje vietoje“, - kalbėjo G. Buffonas, kuriam mačas su „Chelsea“ bus 400-asis vilkint „Juventus“ marškinėlius.

G. Buffonas prieš trejus metus atkrintamajame etape buvo susitikęs „Chelsea“, kuri tuomet iškovojo pergalę, tačiau vartininkas tikina, jog ekipai pradėjus vadovauti A. Conte, pasikeitė viskas.

„Pagrindinė komandos pokyčių priežastis – naujas treneris ir nauja techninė komanda. Su šia sitema dirbame antrus metus, todėl dabar labiau esame pratę prie sistemos, suvokiame, ką galime padaryti. Manau, kad anksčiau labiau koncentravomės ties jėga ir individualiais žaidėjais. Turėjome būrį labai gerų futbolininkų, tačiau remdavomės vienu, galinčiu viską pakeisti. Dabar esame solidesni kaip grupė. Mūsų žaidimas remiasi visų žaidėjų pajėgumu“, - apie pokyčiu kalbėjo „Juventus“ vartininkas.

Liaupsių nusipelnęs A. Conte Čempionų lygos rungtynėse „Juventus“ ekipai nuo suolelio nevadovaus. Rungtynių pirkimo skandalo sūkuryje atsidūręs treneris buvo nubaustas dešimties mėnesių diskvalifikacija.

Neramina ir tai, jog „Juventus“ susitikimų su Anglijos klubais statistika italams itin nepalanki. Jie per pastaruosius 11 mačų pralaimėjo 8 rungtynes, o pergalių neiškovojo. Per 19 susitikimų „Juventus“ sąskaitoje – tik dvi pergalės.

A. Conte keičiantis treneris Massimo Carrera teigė: „Džiaugiuosi, jog galiu čia būti. Labai didžiuojamės galimybe susitikti su Čempionų lygos nugalėtojais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.