J. Mourinho: „Galiu didžiuotis savo žaidėjais, kurie kovojo lyg žvėrys“

Neįtikėtiną futbolo trilerį Čempionų lygoje laimėjusios Madrido „Real“ komandos treneris Jose Mourinho negailėjo pagyrų savo auklėtiniams, pademonstravusiems tvirtą charakterį. „Real“ pirmosiose D grupės rungtynėse 3:2 nugalėjo „Manchester City“ ekipą.

J. Mourinho neslėpė džiaugsmo itin svarbia pergale.<br>AP
J. Mourinho neslėpė džiaugsmo itin svarbia pergale.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

2012-09-19 15:21, atnaujinta 2018-03-16 16:51

Akiai patrauklų futbolą žaidę ispanai buvo patekę į bėdą – Roberto Mancini ekipa į priekį buvo išsiveržusi net dukart, tačiau 87 minutę rezultatą išlygino gražiai priekyje sužaidęs Karimas Benzema, o 90-ąją kovoje su Joe Hartu tašką padėjo Cristiano Ronaldo, meistrišku smūgiu sužlugdęs visas Anglijos čempionų pastangas.

„Svarbiausia tai, jog galiu didžiuotis savo komanda. Tą patį sakiau žaidėjams. Tokius mačus kaip šis mes galime pralaimėti, tačiau kovojome lyg žvėrys iki pat galo. - teigė J. Mourinho, kuriam neseniai teko atsakyti už pralaimėjimus vietiniame čempionate.

„Šiandieną buvome agresyvesni, fiziškai tvirtesni. Dominavome ir galiausiai laimėjome. Praleidome du įvarčius, tačiau nenuleidome rankų ir kovojome. Tuomet išlyginome skirtumą, tačiau ir tada nesustojome. - kalbėjo buvęs Londono „Chelsea“, Milano „Inter“ treneris. - „Mačą pradėjome nepasitikėdami savimi, tačiau svarbiausia, jog žaidėjai jautė pareigą. Šis bruožas – praėjusių metų komandos DNR. Mes žengėme svarbų žingsnį tokioje sudėtingoje grupėje“.

„Real“ gerbėjai pirmą kartą užgalvų susiėmė 69-ąją minutę, kuomet po eilinės jų dievaičių atakos į priekį pasileido „Manchester City“ komanda, kurios ataką įvarčiu užbaigė Edinas Džeko. Vėliau Ispanijos komandos sirgaliams teko dar kartą suaimanuoti – 85 minutę įvartį įmušė A. Kolarovas, tačiau tada iki galo užtikrintai sužaidė K. Benzema ir C. Ronaldo.

„Situacija sudėtinga. Sunku ne dėl to, jog pralaimėjome, tačiau dėl to, jog prieš mačo pabaigą turėjome pranašumą 2:1. Privalome tobulėti, nes kartais pradedame žaisti labai atsitraukę, varžovams leidžiame žaisti savo aikštės pusėje. Tai ir buvo mūsų klaida“, - kalbėjo R. Mancini, kuris sieks revanšo „Manchester City“ tvirtovėje.

R. Mancini spaudos konferencijoje žurnalistai paklausė, ar Anglijos čempionai kovą pralaimėjo dėl naivaus požiūrio, kuris pasireiškė paskutinėmis rungtynių minutėmis.

„Nebegalime vėl kalbėti apie patirtį. Turime žaidėjų, kurie rungtyniauja tarptautinėje arenoje. Privalome patobulėti. Mes turime būti nusivylę šiuo rezultatu. Įmušėme du įvarčius ir tai gerai. Vienintelė mūsų klaida – žaidimas atsitraukus“, - teigė R. Mancini.

Rungtynėse ne kartą puikiai pasirodęs, tačiau niekaip nesugebėjęs įvarčiu užbaigti atakos C. Ronaldo sužibėjo tada, kai „Real“ to reikėjo labiausiai.

„Švenčiu tada, kai to reikia. Šios rungtynės buvo itin svarbios, o mes kovojome rimtai. Tai, jog mače su „Granada“ nešvenčiau įvarčio nėra svarbu. Svarbiausia tai, jog dabar laimėjome. Žaidėme labai gerai. Pirmajame kėlinyje susikūrėme progų. Antrajame varžovai taip pat žaidė gerai. Tikėjome, jog galime laimėti ir tai padarėme. Žinojome, kad tai įmanoma“, - teigė C. Ronaldo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.