„Chelsea“ ilgai vargo su „Stoke City“, o „Everton“ ir „Southampton“ triuškino varžovus

Šeštadienį buvo sužaistos penkerios Anglijos „Premier“ lygos 5-ojo turo rungtynės. Pirmenybių lyderiai „Chelsea“ futbolininkai tik mačo pabaigoje sugebėjo išplėšti pergalę prieš „Stoke City“ klubą. Blankiai kovojęs „Chelsea“ klubas tik 85-ąją minutę įmušė vienintelį ir pergalingą įvartį: po Juano Matos perdavimo Ashley Cole‘as nuginklavo varžovų vartininką.

"Chelsea" išlieka Anglijos futbolo čempionato lyderiu.<br>AP
"Chelsea" išlieka Anglijos futbolo čempionato lyderiu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 22, 2012, 8:31 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:32 PM

Pirmąją pergalę čempionate šeštadienį iškovojo  „Southampton“ futbolininkai, kurie namuose rezultatu 4:1 nugalėjo „Aston Villa“ klubą. Pergalę taip pat šventė ir „Fulham“ klubas, išvykoje rezultatu 2: 1 nugalėjęs „Wigan“ futbolininkus. Tuo tarpu „West Ham“ ekipa pačioje rungtynių pabaigoje sugebėjo išsigelbėti nuo pralaimėjimo ir iškovoti tašką. Išlyginamąjį įvartį į "Sunderland" vartus per pridėtą teisėjo laiką įmušė S. Fletcheris ir komandos sužaidė 1:1. 

Savo žiūrovų akivaizdoje  „Swansea“ futbolininkai namuose  pralaimėjo „Everton“ ekipai 0:3. Rungtynių pradžioje aikštėje dominavo svečiai iš Liverpulio. Savo žaidybinę persvarą sugebėjo įrodyti 22-ąją minutę, kai pirmąjį šių rungtynių įvartį po M. Fellaini perdavimo įmušė Victoras Anichebe. Vėliau šis epizodas susilaukė nemažai rungtynių režisierių dėmesio, nes belgo perdavimas buvo atliktas ranka, rašo halftime.lt. Pirmojo kėlinio pabaigoje „Everton“ sugebėjo padvigubinti savo skirtumą. Svečiai surengė puikią kontraataką ir po Steveno Pienaaro perdavimo 44 min. Kevinas Mirallasas antru bandymu nuginklavo M. Vormą. Porą puikių progų iššvaistė „Swansea“ gynėjas A. Rangelis Antrojo kėlinio pradžioje šeimininkai buvo perėmę iniciatyvą ir bandė bent sušvelninti skirtumą, tačiau netrukus „Everton“ susigrąžino žaidimo vadžias į savo rankas. 58-ąją minutę už antrąją geltoną kortelę iš aikštės buvo išvarytas tik antrajame kėlinyje joje pasirodęs Nathanas Dyeris, todėl šeimininkų padėtis tapo nepavydėtina. Tašką rungtynėse padėjo Marouane‘as Fellaini. Po baudos smūgio Leightonas Bainesas aukštu perdavimu pasiuntė kamuolį į baudos aikštelėje, kurioje jo jau laukė belgas, sugebėjęs 82-ąją min. galva pasiųst kamuolį į varžovų vartus.

Visi rezultatai:

„Chelsea“ -  „Stoke City“ 1:0, „Southampton“ - „Aston Villa“ 4:1, „West Ham“ – „Sunderland“ 1:1, „Wigan“ - „Fulham“ 1:2, „West Brom“ - „Reading“ 1:0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.