A. Rimkevičius - rezultatyviausias Europos futbolininkas

Lietuvos futbolo A lygoje jau du kartus po šešis įvarčius į varžovų vartus siuntęs „Šiaulių“ puolėjas Artūras Rimkevičius rezultatyviausias ne tik šalies pirmenybėse. Lietuvos rinktinės futbolininkas kol kas užtikrintai pirmauja ir šio sezono rezultatyviausių Europos futbolininkų įskaitoje. A. Rimkevičius „A lygos“ pirmenybėse varžovų vartininkus jau yra nuginklavęs 27 kartus ir turi 27 taškus, rašo ivartis.net.

A. Rimkevičius „A lygos“ pirmenybėse varžovų vartininkus jau yra nuginklavęs 27 kartus ir turi 27 taškus.
A. Rimkevičius „A lygos“ pirmenybėse varžovų vartininkus jau yra nuginklavęs 27 kartus ir turi 27 taškus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2012, 10:45 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:14 PM

Sąraše yra ir dar du „A lygoje“ žaidžiantys futbolininkai: „Ekrano“ puolėjas Arsenijus Bujnickis su 16 įvarčių yra septintas, o 15 taiklių smūgių turintis VMFD „Žalgiris“ komandos legionierius iš Škotijos Calumas Elliotas dalijasi 8–13 vietas.

Praėjusių metų laureatas „Barcelona“ superžvaigždė Lionelis Messi su 6 įvarčiais ir 12 taškų yra 22 vietoje. Švedas Zlatanas Ibrahimovičius, atstovaujantis Paryžiaus „Saint-Germain“, su 7 įvarčiais ir 14 taškų – 16-as. Pirmame trisdešimtuke kol kas tik šie du futbolininkai atstovauja penkioms stipriausioms futbolo lygoms.

„Auksinio batelio“ apdovanojimas teikiamas rezultatyviausiam Europos futbolininkui, o į įskaitą įtraukiami tik nacionaliniuose čempionatuose įmušti įvarčiai.

Penkiose stipriausiose Europos lygose – Ispanijos, Italijos, Anglijos, Vokietijos ir Prancūzijos – įmušti įvarčiai dauginami iš 2. Nuo 6 iki 21 vietos UEFA reitinguose esančių lygų įvarčiai dauginami iš 1,5, o likusiųjų, tarp jų ir „A lygos“, nedauginami. Ši sistema pradėta taikyti nuo 1996–1997 m. sezono.

Paskutinį kartą „Auksinį batelį“ ne pirmo penketuko lygose žaidžiantis futbolininkas gavo 2001–2002 m. sezone. Bragos „Sporting“ (Portugalija) brazilas Mario Jardelis tada pelnė 42 įvarčius ir surinko 62 taškus.

Verta pažymėti, kad stipriausių lygų čempionatai prasidėjo vos prieš mėnesį, tuo tarpu „A lygos“ pirmenybės jau artėja prie pabaigos.

Pernai rinkimuose triumfavo 50 įvarčių įmušęs L.Messi, užpernai – Madrido „Real“ puolėjas Cristiano Ronaldo (40 įvarčių), 2009–2010 m. sezone – L.Messi (34 įvarčiai).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.