Agresyvios lietuvių taktikos kaina – svarbių žaidėjų diskvalifikacija

Du įvarčius Vaduce įmušęs Edgaras Česnauskis sekmadienį neišskrido į Sarajevą. Per mačą su Lichtenšteinu įspėtas Lietuvos futbolo rinktinės saugas priverstas praleisti itin svarbią dvikovą su bosniais, rašo „Lietuvos rytas“.

E. Česnauskis mače su Lichtenšteinu įmušė abu įvarčius.<br>„Reuters"
E. Česnauskis mače su Lichtenšteinu įmušė abu įvarčius.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2012, 10:15 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:55 AM

Lietuvos rinktinė pagaliau įmušė du įvarčius ir iškovojo tris taškus, bet pergalės prieš Lichtenšteino futbolininkus džiaugsmą apkartino neplanuoti nuostoliai.

2014-ųjų pasaulio čempionato atrankos rungtynėse 2:0 įveikę šeimininkus Lietuvos futbolininkai pasiekė revanšą ir apgynė savo garbę po skandalingų antausių nuo šios nykštukinės valstybės atstovų per „Euro 2012” atrankos varžybas (0:2 svečiuose ir 0:0 Kaune), bet dvikova Vaduce pareikalavo aukų.

Prisirinko geltonųjų kortelių

Lietuvos rinktinės gelbėtoju tapęs E.Česnauskis penktadienio vakarą įmušė abu įvarčius (51 ir 75 min.), bet antrajame kėlinyje buvo nubaustas geltonąja kortele (56 min.).

Puikią formą pastaruoju metu įgijęs 28-erių saugas bus priverstas praleisti antradienio mačą su G grupės lydere Bosnija ir Hercegovina.

E. Česnauskis jau buvo nubaustas ir per rugsėjo dvikovą su graikais, todėl Vaduce prieš savo akis išvydęs antrąją geltonąją kortelę dabar negalės padėti komandos draugams.

Kartu su juo dvikovą su bosniais praleis ir Saulius Mikoliūnas. Pirmą kartą kairiojo gynėjo pozicijoje žaidęs Kijevo „Arsenal” saugas buvo įspėtas 45-ąją minutę, o pirmąją kortelę jis gavo rungtynėse su Graikijos rinktine.

„Labai gaila, nes Saulius gerai žaidė tiek gindamasis, tiek atakuodamas, o Edgaras įmušė du svarbius įvarčius.

Dabar treneriams bus galvos skausmo, kuo juos pakeisti”, – neslėpė rinktinės gynėjas Marius Žaliūkas.

Grįžo į savo klubus

Po rungtynių su Lichtenšteinu ir E. Česnauskis, ir S. Mikoliūnas atsisveikino su komandos draugais.

Kai sekmadienį po pietų visa Lietuvos rinktinė iš Vokietijos skrido į Sarajevą, abu futbolininkai keliavo kita kryptimi – į savo klubus.

„Dabar atsiranda galimybių kitiems žaidėjams atstovauti savo šaliai. Į komandą buvo pakviesti 23 žaidėjai, todėl turime po du į kiekvieną poziciją” , – aiškino rinktinės trenerio asistentas Vitalijus Stankevičius.

Po mačo Vaduce rinktinės treneriai turėjo tris dienas nuspręsti, kas geriausiai gali pakeisti du buvusius starto sudėties žaidėjus.

Šeštadienį Bad Vėrishofene (Vokietija) pirmąją treniruotę po mačo su Lichtenšteinu surengę lietuviai turėjo ir kitų rūpesčių.

Šiose rinktinės pratybose nedalyvavo Deividas Česnauskis ir Deividas Šemberas, nes jiems teko laižytis žaizdas ir gydytis smulkias traumas.

Lietuviai žaidžia šiurkščiai

Naujasis Lietuvos rinktinės treneris Csaba Laszlo pagaliau pasiekė pirmąją pergalę per oficialias varžybas.

Bet mačas Vaduce dar kartą patvirtino, kad vengro vadovaujama rinktinė nenusiteikusi atsisakyti senos savo taktikos.

„Varžovams reikia kalti į kaulą”, – 2011-ųjų kovą prieš mačą su pasaulio čempionais ispanais kalbėjo Raimondas Žutautas.

Skandalinga buvusio Lietuvos rinktinės trenerio citata, regis, vėl tapo viena pagrindinių naujojo trenerio direktyvų.

Po mačo su Lichtenšteinu Lietuvos futbolininkai tvirtai pirmauja savo grupėje pagal gautų kortelių skaičių.

Vaduce teisėjavęs slovėnas Slavko Vinčičius lietuvius įspėjo penkis kartus.

Buvo nubausti ne tik E.Česnauskis ir S.Mikoliūnas, bet ir D.Šemberas, Arūnas Klimavičius ir Marius Stankevičius.

Rungtynėse su graikais Lietuvos rinktinė taip pat gavo 5 korteles (E.Česnauskis, S.Mikoliūnas, Darvydas Šernas, Gediminas Vičius, Artūras Rimkevičius).

Pirmajame atrankos mače su slovakais lietuviai buvo nubausti tris kartus, o už antrąją kortelę Tadas Labukas tąkart buvo išvytas iš aikštės.

G grupės turnyro lentelė

1. Bosn. ir Herc. 3 2 1 0 12:2 7

2. Slovakija 3 2 1 0 5:2 7

3. Graikija 3 2 1 0 4:1 7

4. Lietuva 3 1 1 1 3:3 4

5. Latvija 3 0 0 3 3:8 0

6. Lichtenšteinas 3 0 0 3 1:12 0

Paaiškinimas: vieta, rinktinė, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai.

Iš pirmų lūpų

Csaba Laszlo

Lietuvos rinktinės treneris

„Pirmasis kėlinys nebuvo geras, žaidėjai jautė įtampą dėl praėjusių metų rezultato. Tačiau per pertrauką persitvarkėme ir antrajame kėlinyje sužaidėme gerai. Džiaugiuosi dėl komandos ir dėl surinktų taškų. Turėjome dar porą progų, tačiau svarbiausia, kad įmušėme. Kiekvienas įvartis keičia rungtynių eigą. Permirkusioje aikštėje nebuvo lengva žaisti gražų akiai futbolą. Bet svarbiausia žaisti taip, kad būtų rezultatas. Tai ir padarėme antrajame kėlinyje. Ginantis reikėjo viską atlikti paprastai ir neleisti varžovams susikurti progų. Manau, kad tai pavyko. Ši pergalė – sunkaus darbo vaisius. Ji buvo svarbi dvasinei būsenai.”

Edgaras Česnauskis

Lietuvos rinktinės saugas

„Norėjome atsigriebti už praėjusius metus. Laimėjome ir tai svarbiausia. Šįkart tiesiog žaidžiau kaip moku, o komandos draugai padėjo. Nenorėčiau visų nuopelnų prisiimti. Po pertraukos supratome, kad turime padidinti žaidimo tempą, ir varžovai gali nebespėti. Tuomet varžovų gynyboje atsirado daugiau spragų, o mums – daugiau progų pasižymėti.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.