Bosnijos ir Hercegovinos treneris S. Sušičius: „Tikiu, kad lietuviai žais atvirą futbolą“

„Man nesvarbu, kaip jie žaidžia. Svarbiausia – kaip žaidžiame mes. Negalime nuvertinti varžovų, tačiau jeigu žaisime, taip kaip esame įpratę, problemų nebus“, - hrsport.net pareiškė Vedadas Ibiševičius, kuris bus tarp Bosnijos ir Hercegovinos futbolininkų, antradienio vakarą priimsiančių Lietuvos futbolo rinktinę.

S. Sušičius tikisi, kad lietuviai neužsidarys gynyboje ir žais atvirą futbolą.<br>AP
S. Sušičius tikisi, kad lietuviai neužsidarys gynyboje ir žais atvirą futbolą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 16, 2012, 6:38 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:47 AM

Rungtynes, kurios vyks 21 valandą, tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto" televizija.

Lietuvos rinktinė su Bosnija ir Hercegovina sužais jau trečiąjį atrankos į pasaulio čempionatą G grupės mačą. Csabo Laszlo auklėtiniai šiuo metu turi keturis taškus. Lietuviai penktadienį 2:0 nugalėjo Lichtenšteiną, o anksčiau su slovakais sužaidė 1:1.

„Turime žaisti taip, kaip ir anksčiau. Tikimės sunkių rungtynių, tačiau turime gerą ir patyrusią komandą, todėl tikimės nugalėti lietuvius. Per pirmuosius du susitikimus parodėme, kad galime žaisti kokybišką futbolą. Su kiekvienomis rungtynėmis atrodome geriau. Esame kelyje kažko didelio link“, - sportal. rs teigė Anglijoje „Stoke City“ rungtyniaujantis vartininkas Asmiras Begovičius.

Į Lichtenšteino vartus du įvarčius įmušęs Edgaras Česnauskis lietuviams padėti negalės – dėl geltonų kortelių skaičiaus saugas buvo priverstas pasitraukti. Kalbėdamas apie būsimą mačą su Bosnija ir Hercegovina E. Česnauskis teigė, kad lietuviams gali tekti užsidaryti į klampią gynybą.

„Manau, kad teks žaisti panašiai, kaip Lichtenšteinas žaidė su mumis. Tikrai sunku įmušti, kai visi organizuotai ginasi, o pagauti varžovus per greitą ataką visada pasitaiko galimybių“, - teigė E. Česnauskis.

Nors didžiausia tikimybė, kad Cs. Laszlo savo auklėtinius mače su jau 12 įvarčių įmušusiais Bosnijos ir Hercegovinos futbolininkais išrikiuos gynybai, varžovų treneris Safetas Sušičius tikisi atviro žaidimo.

„Lietuva yra pajėgi varžovė. Ji panaši į Latviją, tačiau, greičiausiai, yra geresnė. Norėdami išnaudoti tašką, kurį gavome po mačo su graikais, privalome laimėti. Netikime, kad varžovai tik ginsis, nes lietuviams vienas taškas nieko nereiškia. Tikiu, kad Lietuvos rinktinė žais atvirą futbolą“, - teigė A. Sušičius, kurio auklėtiniai 8:1 sutriuškino Lichtenšteiną, 4:1 nugalėjo latvius, o su graikais sužaidė 0:0.

Šiuo metu G grupės lentelėje Bosnija ir Hercegovina užima pirmąją vietą, tačiau tiek pat taškų (septynis – Red.) turi ir slovakai, ir graikai. Lietuvos rinktinė su keturiais taškais žengia ketvirtoje vietoje, o Lichtenšteinas ir latviai taškų neturi.

Antradienio G grupės rungtynės: Bosnija ir Hercegovina – Lietuva, Latvija – Lichtenšteinas, Slovakija – Graikija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.