Savo darbą gerai įvertinęs teisėjas G. Mažeika pasaulio žiniasklaidoje buvo nušvilptas (video)

„Teisėjauti sekėsi gerai“, - teigė futbolo teisėjas Gediminas Mažeika, kuris su kolegomis spalio 12-ąją vadovavo atrankos į pasaulio čempionatą rungtynėms tarp Anglijos ir San Marino komandų. Nors G. Mažeika buvo patenkintas savo darbu, su tuo sutikti negalėjo visame pasaulyje žinomų interneto portalų žurnalistai, negailėję kritikos lietuviui.

Šis susidūrimas G. Mažeikai nuostabos nesukėlė, tačiau futbolo specialistai, tarp jų ir Anglijos rinktinės treneris, teisėjo veiksmus šioje situacijoje vertino itin kritiškai.<br>AP
Šis susidūrimas G. Mažeikai nuostabos nesukėlė, tačiau futbolo specialistai, tarp jų ir Anglijos rinktinės treneris, teisėjo veiksmus šioje situacijoje vertino itin kritiškai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-21 15:59, atnaujinta 2018-03-15 23:24

Teisėjo iš Lietuvos darbas neliko nepastebėtas tokių gigantų, kaip „New York Times“, „International Business Times“, „Sky Sports“ ar „The Telegraph“, kurie savo internetinėse svetainėse nepagailėjo kritikos G. Mažeikai.

FIFA kategorijos aikštės arbitras G. Mažeika „Wembley“ stadione dirbo su asistentais Vytautu Šimkumi ir Sauliumi Dirda. Rezervinis teisėjas buvo Sergejus Slyva.

Kritikos pažėrė anglų treneris

Anglijos rinktinės rungtynes stebėjusių futbolo žurnalistų dėmesį patraukė San Marino rinktinės vartininko Aldo Simoncini veiksmai privertę visame pasaulyje žinomą Anglijos krašto saugą Theo Walcotta naktį praleisti ligoninėje.

Susidūrimas įvyko jau ketvirtąją mačo minutę, kuomet į priekį kamuolio link pasileido Theo Walcottas. Jam sutrukdyti tęsti ataką nusprendė A. Simoncini, kuris išbėgo prie pat baudos aikštelės ribų ir atkišęs koją šoko į Th Walcottą. Netrukus A. Simoncini ne tik sutrukdė tęsti ataką, bet ir „nukirto“ savo varžovą. Po susidūrimo Th. Walcottas liko gulėti ant vejos.

„Tai buvo labai stipri bauda. Th. Walcottas pateko į ligoninę ir ten liks visą naktį. Jam atliekami testai. Pražanga buvo. Jau tada turėjome pirmauti 1:0, nes būtume įmušę 11 metrų baudinį“, - po rungtynių ibtimes.co.uk teigė Anglijos rinktinės treneris Roy Hodgsonas.

„Kai tavo vartininkas taip padaro, tau labai pasiseka, jeigu jis lieka aikštėje arba teisėjas neskiria baudinio“, - pyktį liejo R. Hodgsonas.

Priminė seną skaudžią istoriją

Žymus žurnalistas Robas Hughesas nytimes.com svetainėje G. Mažeikos klaidą palygino su garsiuoju 1982-ųjų pasaulio čempionato pusfinalio įvykiu.

Tuomet Vokietijos rinktinės vartininkas Haraldas Schumacheris prancūzų puolėjui Patrickui Battistonui ne tik išmušė dantį, tačiau jį ir nokautavo.

„FIFA teisėjų reakcija nepasikeitė per 30 metų. 1928-iais teisėjas Charlesas Corveris nesugebėj nubausti H. Schumacherio ir atidavė vokiečiams kamuolį. Penktadienį G. Mažeika, po to kai dėl Th. Walcotto traumos mačas buvo sustabdytas penkioms minutėms, leido kamuolį išmesti iš už užribio“, - rašo R. Hughesas.

„Kodėl nebuvo skirtas 11 metrų baudinys? Kodėl ne raudona kortelė už pavojingą žaidimą? Kodėl buvo toleruojamas smurtas, sukėlęs rimtą sužeidimą?“,- retoriškai didžiulį skaitomumą turinčiame nytimes.com klausė R. Hughesas, padaręs prielaidą, kad G. Mažeika dar nebuvo pasirengęs tokiam darbui.

Žaidėjas iškrito iš rikiuotės

„Savaime suprantama, kad R. Hodgsonas buvo įsiutęs. Vargšas Th. Walcottas mėgino išeiti iš aikštės ir lėtai traukė rūbinių link, tačiau skausmas buvo per didelis ir jam prireikė neštuvų“, - rašoma telegraph.co.uk.

Nors Anglijos rinktinė mačą laimėjo 5:0, sirgaliai itin laimingi nebuvo, nes „Wembley“ stadione patirta Th. Walcotto trauma reiškė, kad kitose Anglijos rinktinės rungtynėse žaidėjas nepasirodys. Taip ir nutiko – futbolininko sudėtyje nebuvo, o pasirodymas savaitgalio rungtynėse su “Norwich City“ „Arsenal“ saugui taip pat nuplaukė.

„Prireiks poros savaičių, kad jis vėl galėtų normaliai sportuoti“, - apie auklėtinio krūtinės traumą „Reuters“ kalbėjo Arsene'as Wengeras.

Gyrėsi savo darbu

„Teisėjauti sekėsi gerai. Vienintelis sunkumas buvo tas, jog visos rungtynės vyko viena kryptimi - į San Marino vartus - ir dažniausiai 21 žaidėjas buvo vienoje aikštės pusėje. Teko daug vargti nuolat ieškant tinkamos pozicijos“, - lff.lt pasakojo G.Mažeika, kurio darbą stebėjo beveik 90 tūkstančių aistruolių, buvusių „Wembley“ stadione.

„Mūsų teisėjais yra pasitikima vis labiau.Tai labai ilgo ir sunkaus darbo rezultatas. Niekas neskiria Anglijos rinktinės rungtynėms už „gražias akis“. Tam reikia teisėjauti įvairaus lygio rungtynėms ne vienerius ir ne dvejus metus Paskyrimai rungtynėms - turbūt geriausias teisėjų įvertinimo rodiklis“, - sakė G.Mažeika, kuris lapkričio 8 dieną vadovaus vienam iš Europos lygos grupių mačų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.