Čempionų lygos sugrįžimas: įdomiausia statistika ir laukiami rekordai

Kuri komanda siekia šimtojo įvarčio? Kas tęsia nepralaimėtų rungtynių seriją? Kam iki 500 įvarčių trūksta pasižymėti tik triskart? Kokie statistiniai koziriai prieš į futbolo stadionus sugrįžtančias Čempionų lygos grupės etapo rungtynes?

Pastarajame ture didžiausią staigmeną pateikė Barysavo BATE komanda, 3:1 nugalėjusi Miuncheno „Bayern“.<br>AP
Pastarajame ture didžiausią staigmeną pateikė Barysavo BATE komanda, 3:1 nugalėjusi Miuncheno „Bayern“.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

2012-10-23 19:53, atnaujinta 2018-03-15 22:10

Atrankos į pasaulio čempionatą mačų aistroms nurimus į Europos stadionus sugrįžta prestižiškiausia Senojo žemyno klubų lyga. Lrytas.lt skaitytojams pateikia įdomiausią besivaržysiančių komandų statistiką.

E grupė.

Donecko „Šachtar“ (Ukraina) - Londono „Chelsea“ (Anglija)

Tarpusavio susitikimai. Nebuvo.

Per pastarąsias penkerias rungtynes „Šachtar“ namų stadione laimėjo tik vieną kartą, tačiau ukrainiečius įveikti Donecke – sunku. Per pastaruosius 20 Europos turnyrų namų mačų jie pralaimėjo tik dukart ir 11 kartų išsaugojo „sausu“ vartus.

Tai bus devintosios „Šachtar“ klubo rungtynės prieš klubą iš Anglijos. Beje, visi susitikimai vyko su komandomis iš Londono: ukrainiečiai keturiskart žaidė su „Arsenal“ ir po du kartus su „Tottenham Hotspur“ ir „Fulham“.

„Šachtar“ nė vieno iš mačų su šiomis komandomis namuose nepralaimėjo. Donecko komanda namų stadione iškovojo tris pergales ir kartą sužaidė lygiosiomis 1:1 su „Fulham“ (Europos lyga).

Čempionų lygos trofėjaus savininkai „Chelsea“ futbolininkai per 116 rungtynių praleido 99 įvarčius, todėl dabar tikimasi sulaukti jubiliejinio – 100-ojo įvarčio. „Mėlynieji“ yra įmušę 185 kartus.

Per pastaruosius aštuonis Čempionų lygos mačus „Chelsea“ pralaimėjimo kartėlio nepatyrė. Šią seriją pradėjo praėjusiame sezone dar atkrintamojo etapo metu komandos vairą perėmęs Roberto Di Matteo.

Farumo „Nordsjaelland“ (Danija) - Turino „Juventus“ (Italija)

Tarpusavio kovos. Nebuvo.

„Nordsjaelland“ komanda debiutiniame sezone vis dar laukia savo pirmojo taško ir pirmojo įvarčio. Danijos komanda per paskutinius aštuonis mačus Europos turnyruose neiškovojo nė vienos pergalės ir tik kartą sužaidė lygiosiomis. Danijos čempionai, patekę į pagrindinius Europos turnyro etapus, nelaimėjo nė karto ir pergales skaičiuoti gali tik atrankos etapuose.

Per pastaruosius aštuonis mačus Europos turnyruose „Nordsjaelland“ įmušė tik du įvarčius.

Paskutiniame mače su „Doneck“ Turino „Juventus“ komanda pasiekė naują Europos klubų rekordą – aštuonis kartus sužaidė lygiosiomis: dukart Čempionų lygoje ir šešiskart 2010-2011 metų Europos lygos grupės etape.

„Juventus“ per pastaruosius 12 mačų Europos turnyruose nepatyrė pralaimėjimo kartėlio. Paskutinį kartą italai pralaimėjo prieš trejus metus. Tuomet Europos lygoje „Juventus“ pralaimėjo 1:4.

F grupė.

„Lille“ (Prancūzija) - Miuncheno „Bayern“ (Vokietija)

Tarpusavio dvikovos. Nebuvo.

„Lille“ dar niekada nėra nugalėjusi komandos iš Vokietijos. Per paskutinius tris susitikimus su vokiečiais „Lille“ pasižymėjo tik kartą.

„Lille“ per pastaruosius dešimt Čempionų lygos mačų laimėjo tik kartą, o per visus 28-is – triumfavo tik penkis kartus. Per pastarąsias šešerias rungtynes namuose jie sirgaliams pergalės džiaugsmo nesuteikė.

„Bayern“ per 264 rungtynes Europos taurėje/Čempionų lygoje įmušė 497 įvarčius. Jiems trūksta įmušti tris kartus ir „Bayern“ taps antrąja komanda, pasiekusia 500 įvarčių ribą (Anksčiau tai padarė Madrido „Real“).

Per pastaruosius keturis Čempionų lygos susitikimus su Prancūzijos komanda „Bayern“ triumfavo keturiskart ir praleido tik vieną įvartį.

Barysavo BATE (Baltarusija) - „Valencia“ (Ispanija)

Tarpusavio kovos. Nebuvo.

BATE, įveikusi tris atrankos etapus, per pastaruosius aštuonis Europos turnyrų mačus nepatyrė nė vieno pralaimėjimo. Baltarusijos komanda kol kas itin stebina – grupėje BATE 3:1 nugalėjo ne tik „Lille“, bet ir „Bayern“.

BATE komanda šiame Čempionų lygos sezone naudojasi tik dviejų legionierių paslaugomis. Tai mažiausias užsienio futbolininkų skaičius Čempionų lygoje. Šiame turnyre su BATE marškinėliais išbėgo saugas iš Brazilijos Renanas Bressanas ir gynėjas iš Serbijos Marko Simičius. „Valencia“ per paskutinius septynis mačus išvykoje nelaimėjo nė karto ir patyrė tris pralaimėjimus.

„Valencia” puolėjas Roberto Soldado per 13-ą Čempionų lygos rungtynių įmušė 11 įvarčių, tačiau šiame sezone dar nepasižymėjo.

G grupė.

Barcelona“ (Ispanija) – Glazgo „Celtic“

Tarpusavio kovos. Šios ekipos tarpusavyje susitiko 8 kartus. „Barcelona“ komanda laimėjo keturiskart, o trys susitikimai baigėsi lygiosiomis.

Jeigu „Barcelona“ iškovos pergalę, katalonai taps trečiąja komanda, Čempionų lygoje pasiekusia 100 pergalių. Anksčiau tai padarė „Manchester United“ ir „Real“.

Per pastaruosius dvylika mačų Čempionų lygoje Lionelis Messi įmušė 16 įvarčių.

3:2 nugalėjusi Maskvos „Spartak“ komandą „Celtic“ iškovojo pirmąją pergalę išvykoje per 21 susitikimą Čempionų lygos turnyre. Prieš tai jie buvo patyrę 19 pralaimėjimų ir kartą sužaidę lygiosiomis.

Pastarųjų septynių susitikimų Europos turnyruose nepralaimėjusi „Celtic“ pasigirti gerais rezultatais, žaidžiant prieš Ispanijos komandas negali. Per paskutinius devynis mačus „Celtic“ pralaimėjo septyniskart ir pergalę šventė tik kartą.

Maskvos „Spartak“ (Rusija) - „Benfica“ (Portugalija)

Tarpusavio kovos. Nebuvo.

„Spartak“ komanda namuose žaidžia neįprastai tragiškai. Per paskutinius 15-ą Čempionų lygos susitikimų Maskvoje jie laimėjo tik vieną kartą ir pralaimėjo 9 kartus.

„Spartak“ ekipą guodžia tai, kad per pastaruosius 13 Europos turnyrų susitikimų jie įmušė kiekvienose rungtynėse, tačiau liūdina faktas, kad gynyba veikia labai prastai. „Spartak“ per paskutinius 8 mačus praleido net 23 įvarčius.

„Benfica“ komanda per paskutinius tris apsilankymus Maskvoje pralaimėjimo skonio nepatyrė. Tiesa, paskutinis mačas Maskvoje vyko su „Lokomotiv“ (3:2), prieš beveik 16 metų.

„Benfica“ komanda per pastaruosius keturis Čempionų lygos mačus nesugebėjo iškovoti pergalės. Beje, portugalai šiame sezone dar neįmušė įvarčio.

H grupė.

„Manchester United“ (Anglija) - „Braga“ (Portugalija)

Tarpusavio kovos. Nebuvo.

„Manchester United“ komanda per pastaruosius 36 Čempionų lygos mačus namuose pralaimėjo tik vieną kartą. Tai įvyko prieš tris sezonus, kuomet „Raudonieji velniai“ 0:1 krito prieš Stambulo „Besiktas“.

Naujokas Robinas Van Persie šiame sezone jau įmušė du įvarčius (abu į Klužo CFR vartus), o per pastaruosius penkis Čempionų lygos mačus pasižymėjo penkiskart.

Pastarosios septynios kovos išvykoje Europos taurėje „Braga“ sirgalių labai liūdėti neprivertė, nes jų mylima komanda pralaimėjimo skonio nepatyrė.

„Braga“ komanda gali džiaugtis savo pasirodymais su Anglijos klubais. Per paskutines penkerias rungtynes portugalai laimėjo 4 kartus ir kartą sužaidė lygiosiomis. Tačiau „Braga“ aistruoliai negali pamiršti paskutinio apsilankymo Anglijoje Čempionų lygos turnyre. Tuomet (prieš du sezonus) jų komanda 0:6 pralaimėjo „Arsenal“ futbolininkais.

Stambulo „Galatasaray“ (Turkija) - Klužo CFR (Rumunija)

„Galatasaray“ komanda per pastaruosius 12 namų mačų Čempionų lygoje laimėjo tik dukart.

Per 32 čempionų lygos susitikimus „Galatasaray“ iškovojo tik aštuonias pergales.

Klužo CFR komanda šiose rungtynėse sieks iškovoti pirmąją pergalę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.