Z. Ibrahimovičiaus įvartis pribloškė futbolo žvaigždes (video)

Zlatanas Ibrahimovičius trečiadienio vakarą, draugiškose rungtynėse tarp Švedijos ir Anglijos rinktinių, parodė, kad šiuo metu yra pačios geriausios formos. Ir tai įrodė labai įspūdingai.

Z. Ibrahimovičius tapo pirmuoju futbolininku, kuris per vienerias rungtynes su Anglija pelnė net keturis įvarčius.<br>„Reuters"
Z. Ibrahimovičius tapo pirmuoju futbolininku, kuris per vienerias rungtynes su Anglija pelnė net keturis įvarčius.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 15, 2012, 6:32 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:02 AM

31 metų puolėjas, prieš keletą dienų septintą kartą išrinktas geriausiu Švedijos metų futbolininku, pelnė net keturis įvarčius, o švedai šalia Stokholmo pastatytame naujajame stadione 4:2 (1:2) patiesė Roy Hodgsono treniruojamus Anglijos futbolininkus.

Z. Ibrahimovičius, ko gero, rinktinėje sužaidė karjeros rungtynes. Be abejonės, pelnyti keturis įvarčius į Anglijos rinktinės, nors joje ir debiutavo šeši žaidėjai, yra įspūdingas rezultatas.

Įspūdingos Z. Ibrahimovičiaus statistikos perlas - ketvirtasis įvartis. 90 mačo minutę Švedijos rinktinės žvaigždė įspūdingu smūgiu per save pasiuntė kamuolį į Joe Harto saugomus vartus. Ir reto grožio įvartį Z. Ibrahimovičius pelnė būdamas 27 metrus nuo vartų, kai kojos „pagautas“ kamuolys tuo metu buvo beveik dviejų metrų aukštyje!

„Visus įvarčius Z. Ibrahimovičius pelnė demonstruodamas aukščiausią lygį, tačiau paskutiniajam jis paliko pačius geriausius savo sugebėjimus“, - žavėjosi „The Telegraph“.

„Z. Ibrahimovičius keturiais įvarčiais paskandino Anglijos rinktinę ir padarė tai pelnydamas vieną gražiausių visų laikų įvarčių“, - komplimentui Ibrai liejo britų dienraštis „The Sun“. Jis pabrėžė, kad Z. Ibrahimovičius tapo pirmuoju futbolininku, kuris per vienerias rungtynes su Anglija pelnė net keturis įvarčius.

Britų dienraščiai ketvirtadienį rašo, kad šis Z. Ibrahimovičiaus šedevras Anglijos rinktinės kapitonui Stevenui Gerrardui yra gražiausias visų laikų gyvai matytas įvartis, o Švedijos komandos treneris Ericas Hamrenas prisipažino, kad po įvarčio jautėsi tarytum stebėdamas kompiuterinį žaidimą.

Z. Ibrahimovičius šį kartą sau parašė patį aukščiausią įvertinimą. „Tai buvo nuostabus įvartis. Mėgavausi rungtynėmis nepaisant to, kad jos buvo draugiškos. Anksčiau esu pelnęs labai daug gerų įvarčių, tačiau nežinau, ar yra pavykę pelnyti tokį. Padaryti tai naujajame stadione žaidžiant su Anglijos rinktine yra nuostabu.

Jeigu pelnai įvartį rungtynėse su Anglija, esi geras žaidėjas, jeigu nepavyksta pelnyti įvarčio mače su anglais, tu nesi blogas žaidėjas. Taip jau yra kovojant su Anglijos komanda“, - po mačo šypsojosi Z. Ibrahimovičius.

„Tai yra geriausias įvartis, kurį esu matęs gyvai. Pelnyti įvartį per save esant 27 metrams nuo vartų ir taikliai smūgiuoti kamuolį, kai šis yra iššokęs šešių pėdų (1,8 metro) aukštyje gali tik išskirtiniai žaidėjai. O jis yra išskirtinis žaidėjas“, - sakė S. Gerrardas.

Anglijos rinktinės treneris Roy Hodgsonas po mačo gynė savo komandos vartininką J. Hartą, kuris sulaukė kritikos dėl paskutiniojo įvarčio - būtent jis išbėgo iš baudos aikštelės, nestipriu smūgiu galva pamušė kamuolį tolyn nuo vartų, o Z. Ibrahimovičius varžovų vartininko manevrus pavertė fantastišku įvarčiu.

„Dėl tokių dalykų visada galima kaltinti vartininką. Nėra abejonių, ketvirtasis įvartis buvo ypatingas. Manau, kad 70 minučių mes žaidėme gerai ir ne veltui pirmavome. Turime įžvelgti ir daug pozityvių dalykų“, - sakė R. Hodgsonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.