Romos „Lazio“ sirgalių išpuolis prieš „Hotspurs“ aistruolius: kaukės, peiliai, ašarinės dujos ir į kaklą padurta auka (video)

Ketvirtadienio Europos lygos penktojo turo etapo kovos iš anksto buvo pažymėtos krauju. Į Romą atvykę „Tottenham Hotspur“ ekipos iš Anglijos sirgaliai buvo užpulti kraštutinių pažiūrų „Lazio“ aistruolių, kurie santykius aiškintis panoro su peiliais. „Lazio“ ultrų ataka prieš svečius iš Anglijos baigėsi itin sunkiu 24 metų brito sužalojimu, kuriam per apie 100 italų ataką buvo peiliu durta į kaklą, rašo independent.co.uk.

Įvykio vietą po „Lazio“ sirgalių išpuolio.<br>"Reuters"
Įvykio vietą po „Lazio“ sirgalių išpuolio.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-22 22:10, atnaujinta 2018-03-15 05:04

Liudininkai pranešė, kad išpuolį surengę „Lazio“ sirgaliai „Hotspurs“ aistruolius vadino žydais.

Policijos pareigūnai pranešė, kad medikams teko rimtai pakovoti dėl Ashley Millso gyvybės. Greitosios pagalbos medikai vaikiną gydė gatvėje.

Pranešama, kad britams dėl savo gyvybių kovoti prireikė tuomet, kai į vieną Italijos sostinės barų įsiveržė didžiulis būrys „Lazio“ sirgalių.

Ataką surengė „Lazio“ ultros, po kurių išpuolio medikų pagalboms prireikė daugiau nei dešimčiai svečių. Romos komandos sirgaliai į pagalbą pasitelkė ne tik kumščius, bet ir peilius bei lazdas.

Liudininkai teigė, kad „Lazio“ sirgaliai apsupo vieną iš Romos barų, kur linksminosi ir gėrė „Hotspurs“ aistruoliai. Ginkluoti lazdomis, kaustytais diržais ir peiliais italai įsiveržė į barą ir ėmė talžyti visus pasitaikiusius po ranka.

Muštynės vyko 20 minučių. Policija pranešė, kad medikų pagalbos prireikė britams, kurių amžius nuo 20 iki 60 metų. Vienas iš jų ketvirtadienį po pietų buvo paleistas iš ligoninės. Jo akis buvo pajuodusi, o galva ir koja – subintuotos.

Pranešama, kad policija beveik nesikišo į muštynes. Pareigūnai gynėsi tuo, kad barai samdosi privačias firmas.

„Ten visiškai nebuvo įstatymo sergėtojų“, - teigė liudininkas Manzi, kuris tikino, kad pasibaigus muštynėms bare, užpuolėjai bėgdami sugebėjo peiliu padurti dar vieną auką.

Policija praneša, kad jie savo būstinei apie muštynes pranešė iškart joms prasidėjus ir tikino, kad visi patruliai, greitoji ir karabinierių pajėgos buvo greitai išsiųstos į įvykio vietą.

Marco Manzi, „Drunken Ship“ baro savininkas, teigė, kad išpuolio metu bare buvo apie 30 „Hotspurs“ sirgalių, kurie elgėsi gražiai.

„Italų sirgaliai atėjo dėvėdami šalmus, jų veidus dengė šalikai, rankose turėjo akmenis ir plytas. Britai čia slėpėsi ir viskas buvo sugriauta. Britų sirgaliai buvo labai ramūs, jie netgi nebuvo girti, kai šie kaukėti vyrai įsiveržė. Jie turėjo lazdas ir metalinius strypus. Kova vyko apie 20 minučių. Viskas buvo suplanuota. Jie buvo išstudijavę situaciją. Britai buvo apsupti, įspausti į kampą ir jiems nebuvo leidžiama ištrūkti“, - teigė M. Manzi.

Jis teigė, kad „Hotspurs“ aistruoliai mėgino pabėgti ir tada vienas iš jų buvo padurtas. Po įsiveržimo „Drunken Ship“ baras buvo nuniokotas, o lauke esantis grindinys – nulietas krauju. Vienas iš „Hotspurs“ sirgalių, kuris buvo bare, tikino, kad „Lazio“ sirgaliai į vidų įmetė ašarinių dujų užtaisą.

„Čia nebuvo tiek daug „Hotspurs“ sirgalių. Galbūt viduje buvo 15 jų. Daugiausia čia buvo amerikiečių studentai ir merginos. Niekas netgi nedėvėjo klubo marškinėlių. Kai jie ėmė artėti prie baro, išgirdome dūžtančio stiklo garsus ir riksmus. Mes baro gale ieškojome, kur pasislėpti. Žmonės pradėjo kosėti ir tada supratome, kad jie pro langą įmetė dujas“, - teigė pristatyti nepanoręs sirgalius.

„Mačiau ant žemės gulinčius keturis žmonės. Vieno iš jų kakta buvo praskelta. Greičiausiai su kėde, paimta iš baro. Italai buvo gerai organizuoti, dėvėjo šalmus, turėjo lazdas ir kaukes. Jie buvo didelėje grupėje, o anglų buvo gerokai mažiau“, - teigė vienas iš liudininkų.

Italijos dienraštis „La Repubblica“ situaciją apvadino „Miesto karu“. Jame rašoma, kad „Lazio“ sirgaliai buvo ginkluoti peiliais, lazdomis, diržais ir kastetais.

„Tottenham Hotspur“ klubo atstovas teigė: „Iš policijos sužinojome, kad devyni mūsų ekipos sirgaliai po incidento mieste buvo sužeisti. Trims iš jų prireikė rimtesnės medikų pagalbos ir jie buvo išgabenti į ligoninę“.

Tarp sužeistų žmonių – ir amerikietis, kuris atsitiktinai atsidūrė įvykių sūkuryje ir buvo padurtas.

Vieta, kurioje įvyko išpuolis – viena mėgstamiausių Romoje besilankančių turistų. Ji žinoma dėl puikių restoranų, kavinių ir barų bei aktyvaus naktinio gyvenimo. „Drunken Ship“ baras yra ypač pamėgtas turistų iš Didžiosios Britanijos ir JAV.

„Lazio“ ultros yra žinomi dėl savo kraštutinių dešiniųjų pažiūrų. Šie sirgaliai ne kartą buvo įsivėlė į smurtinius įvykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.