Italijos taurė: „Roma“ ketvirtfinalyje po pratęsimo įveikė „Fiorentina“ (video)

Italijoje trečiadienį įvyko vienas šalies taurės („Coppa Italia“) ketvirtfinalio mačas. Jame „Roma“ klubas tik po pratęsimo rezultatu 1:0 įveikė „Fiorentina“ ekipą.

Italijos taurės ketvirtfinalio rungtynėse triumfavo AS „Roma“ klubas, patekęs į pusfinalį.<br>AP
Italijos taurės ketvirtfinalio rungtynėse triumfavo AS „Roma“ klubas, patekęs į pusfinalį.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ivartis.net ir lrytas.lt

2013-01-17 04:17, atnaujinta 2018-03-13 18:58

Abu klubai apylygiai pradėjo rungtynes. Komandos gan dažnai klysdavo aikštės viduryje, todėl buvo rengiama gan daug kontratakų, bet mačo pradžioje smūgiai skriejo pro šalį. Kiek vėliau „Roma“ klube kelis gerus šansus turėjo jaunasis komandos saugas Alessandro Florenzi.

„Viola“ klube aktyvus buvo Stevanas Jovetičius bei Luca Toni, tačiau puolėjams pasižymėti nepavyko.

Sužaidus apie pusvalandį, svečių iš Romos gretose galingą smūgį atliko Mattia Destro, bet puolėjas iš dėkingos situacijos smūgiavo šalia vartų.

Pirmajam kėliniui artėjant link pabaigos, „Fiorentina“ saugas Alberto Aquilani sudrebino varžovų vartų konstrukcijas. Tai buvo pavojingiausias pirmo kėlinio epizodas, taigi iki pertraukos įvarčių nebuvo.

Antrojo kėlinio pradžioje prie „Fiorentina“ vartų buvo sukurta labai pavojinga ataka, tačiau vartininkas Neto sužaidė įspūdingai ir atlaikė varžovų smūgį.Po kelių minučių padirbėti teko ir „Roma“ vartininkui.

Komandos apylygiai žaidė iki pat antro kėlinio pabaigos. Jau per pridėtą teisėjo laiką po vieną gerą šansą išplėšti pergalę turėjo abu klubai. Iš pradžių „Viola“ saugas Borja Valero galingu smūgiu pataikė į viprstą, o jau kitos atakos metu gerą progą turėjo M.Destro, bet jo smūgiuotą kamuolį nuo vartų linijos numušė „Fiorentina“ gynėjas.

Per pagrindinį laiką įvarčių nebuvo, todėl komandoms teko žaisti pratęsimą. Jį sėkmingiau pradėjo „Roma“ klubas, 97 minutę klubui pavyko įmušti įvartį Po Miralemo Pjaničiaus perdavimo įvartį iš arti įmušė Mattia Destro.

„Fiorentina“ klubas nesiruošė pasiduoti. Aktyviai Florencijos miesto klube žaidė Juanas Cuadrado, kuris atliko keletą smūgių šalia vartų bei vieną kartą sugebėjo pataikyti net į virpstą. Tuo metu „Roma“ rengė pavojingas kontratakas. Dar kelias progas turėjo M.Destro, tačiau šį kartą vartininkas Neto sužaidė patikimai.

117 minutę „Viola“ įgavo kiekybinį pranašumą. „Roma“ gynėjas Rodrigo Taddei gavo antrą geltoną kortelę ir turėjo palikti aikštelę. „Fiorentina“ bandė pasinaudoti šiuo pranašumu, tačiau „Roma“ sėkmingai gynėsi.

Rungtynių pabaigoje aikštėje tvyrančios įtampos neišlaikė abi komandos. Juanas Cuadrado netgi apsistumdė su „Roma“ nariu Dodo ir teisėjas šiems abiems žaidėjams parodė po raudoną kortelę.

Po šio incidento teisėjas greitai paskelbė mačo pabaigą ir Italijos sostinės klubas galėjo džiaugtis vieta Italijos taurės pusfinalyje, kuriame taip pat jau yra Milano „Inter“ klubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.