Lietuvos A lygoje varžytis nori devyni klubai

Artėjant Lietuvos futbolo federacijos (LFF) klubų licencijavimo dokumentų teikimo pabaigai, aiškėja, kiek šalies klubų norėtų žaisti A lygoje. Anksčiau aukščiausiose šalies pirmenybėse norėjo kovoti aštuoni klubai, tačiau neseniai prie jų prisijungė devintoji komanda, praėjusiame sezone vadinta „juoduoju arkliuku“. Tai – Pakruojo „Kruojos“ komanda.

Po praėjusio sezono Pakruojo „Kruojos“ vadovybė buvo užsiminusi, kad klubas gali nežaisti A lygoje, tačiau atradę rėmėjų pakruojiškiai ir vėl ketina kelti grėsmę čempionato lyderiams.<br>fkkruoja.lt
Po praėjusio sezono Pakruojo „Kruojos“ vadovybė buvo užsiminusi, kad klubas gali nežaisti A lygoje, tačiau atradę rėmėjų pakruojiškiai ir vėl ketina kelti grėsmę čempionato lyderiams.<br>fkkruoja.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 19, 2013, 2:36 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 4:47 PM

Kruoja“ vienintelė kol kas nėra pateikusi jokios dokumentacijos. Taip pat ypatingu vėlavimu išsiskyrė „Šiaulių“ klubas. „Abiems klubams dėl išskirtinio vėlavimo bus taikomos LFF Drausmės komiteto sankcijos už terminų pažeidimą“, - sakė LFF licencijavimo skyriaus vadovas Laurynas Zibolis.

Didžioji dalis klubų jau pateikė paskutinę - finansinių kriterijų - dokumentaciją LFF licencijavimo skyriaus įvertinimui.

„Jei bus nustatyta, jog klubai turi pradelstų įsipareigojimų žaidėjams ar darbuotojams, jiems bus skirta žaidėjų registracijos suspendavimo sankcija. Tokia sankcija praėjusių metų pabaigoje jau pritaikyta „Bangos“, „Tauro“ ir „Dainavos“ klubams“, - teigė L.Zibolis. I lygoje - keli klaustukai

Licencijavimo procese taip pat dalyvauja ir I lygoje pretenduojantys rungtyniauti klubai. Ne visi jie laiku pateikė reikalingą dokumentaciją.

„Tikėtina, kad nemažai daliai prireiks teikti papildomą medžiagą ir dalyvauti apeliaciniame procese. Iki šiol nesulaukėme žinių iš „Palangos“, Vilniaus „Granito“ ir Kuršėnų „Ventos“ klubų, o Kretingos „Minija“ pranešė apie pasitraukimą iš proceso“, - kalbėjo L.Zibolis.

LFF Licencijavimo komiteto posėdis įvyks sausio 30 dieną, o Apeliacinio licencijavimo komiteto posėdžio patikslinta data vasario 11 d.

Įgiję A lygos licencijas klubai balandžio pradžioje galės siekti ir Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) licencijų.

Galutinį A ir I lygos dalyvių skaičių tvirtins LFF Vykdomasis komitetas. 2013 m. A lygos čempionato startas numatomas kovo 9-10 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.