M. Andželkovičius: „Visada liksiu „Ekrano“ sirgalius“

Vienu geriausių Panevėžio „Ekrano" legionierių per visą klubo istoriją tapęs serbas Marko Andželkovičius savo karjerą tęs Izraelyje, „Hapoel Ironi Nir Ramat HaSharon“ klube, kuris savo šalies čempionate šiuo metu užimą septintąją vietą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-23 11:01, atnaujinta 2018-03-13 10:41

Praėjusį savaitgalį serbas jau debiutavo naujajame klube, o 2011-aisiais „Ekraną“ papildęs vidurio saugas iš viso mėlynai raudonųjų gretose sužaidė 69 oficialias rungtynes, pelnė 14 įvarčių ir atliko 18 rezultatyvių perdavimų. Apie „Ekrano“ komandoje sužaistus du sezonus – išskirtinis interviu su pačiu Marko.

- „Ekrane“ sužaidei du sezonus. Kuo jie ypatingi tau ir tavo karjerai?

- Man tai buvo labai svarbūs metai. Pirmą kartą tapau čempionu, taip pat žaidžiau ir UEFA Čempionų lygos kvalifikacinėse varžybose. Trumpai tariant, „Ekrane“ aš gerokai ūgtelėjau kaip žaidėjas.

- Kokie tavo prisiminimai apie praleistą laiką Lietuvoje?

- Prisiminimai apie Lietuvą išliks labai geri. Nepamenu jokių blogų momentų, tik pergales ir gerus įspūdžius.

- Nuo šiol rungtyniausi Izraelyje. Kodėl nusprendei žaisti šioje šalyje? Ar turėjai daugiau pasiūlymų iš kitų klubų?

- Taip, pasiūlymų buvo, bet šis klubas buvo labai konkretus. Viliojo aukšto lygio čempionatas, kuriame gausu stiprių komandų, žaidžiančių kokybišką futbolą.

- Ar jau kalbėjai su treneriu apie būsimą vaidmenį komandoje?

- Apie poziciją su treneriu jau šiek tiek kalbėjau. Ekipai reikalingas vidurio saugas. Aš atvykau tik prieš savaitę ir tikiuosi pamažu prisitaikyti prie naujos komandos. Reikia šiek tiek laiko, nes pasibaigus Lietuvos čempionatui, turėjau šiokią tokią pertrauką be varžybų, o jie tuo metu rungtyniavo. Bet, tikiuosi, kad viskas bus gerai.

- Dar kartą grįžkime trumpam į Lietuvą. Kokios rungtynės ar epizodai tau labiausiai įsiminė žaidžiant čia?

- Lietuvoje buvo nemažai ypatingų mačų. Žinoma, visada prisimenu kovas dėl čempionų titulo. Į atmintį įstrigo ir rungtynės Panevėžyje su „Shamrock Rovers“, kuomet pelniau įvartį. Jį man labai malonu bus prisiminti.

Ir pabaigai - ką norėtum pasakyti „Ekrano“ klubui ir aistruoliams?

- „Ekrano“ sirgaliai yra nuostabūs. Gal jų ir nėra labai daug, bet visada palaiko komandą iš širdies. „Pirmoji armada“ - geriausia! Aš tikiu, kad komanda ir šiemet gali apginti čempionų vardus. Nors sudėtyje yra daug pokyčių, bet „Ekranas“ turi savo filosofiją, kuri orientuota tik į pergales. Stengsiuosi sekti kuo daugiau komandos rungtynių ir palaikysiu juos. Aš visada būsiu „Ekrano“ sirgalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.