S. Blatteris: „Atgaivintas Sovietų Sąjungos čempionatas neatitiktų FIFA principų“

FIFA prezidentas Seppas Blatteris pareiškė, kad idėja atgaivinti buvusių Sovietų Sąjungos valstybių čempionatą prieštarauja futbolo pasaulio principams.

S. Blatteris nepritaria Sovietų Sąjungos čempionato atkūrimui.<br>„Reuters"
S. Blatteris nepritaria Sovietų Sąjungos čempionato atkūrimui.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Jan 23, 2013, 7:38 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:03 AM

„Tai neįmanoma. Idėja prieštarauja FIFA principams. Mes niekada nepalaikytume tokios iniciatyvos“, - lankydamasis Sankt Peterburge kalbėjo S. Blatteris, kuriam nepatiko kalbos apie tokią jungtinę klubų lygą.

Praėjusį mėnesį keletas geriausių Rusijos klubų, tarp kurių – čempionas Sankt Peterburgo „Zenit“, turtingieji Machačkalos „Anži“ ir Maskvos CSKA, prakalbo apie planą, kaip suburti naują futbolo lygą, kuri pritrauktų daugiau lėšų ir būtų patrauklesnė sirgaliams.

Pagal planą naujajame čempionate turėtų rungtyniauti septyni ar šeši Rusijos elito klubai. Tarp jų - „Zenit“, „Anži“, CSKA, „Spartak“, „Dinamo“, „Lokomotiv“ komandos. Prie jų prisijungtų penkios ar šešios pajėgiausios Ukrainos komandos. Tarp jų – Donecko „Šachtar“, Kijevo „Dinamo“.

Į čempionatą įsilietų Baltarusijos, Armėnijos, Azerbaidžano klubai. Teoriškai čia galėtų žaisti ir Lietuvos komandos, tačiau jau anksčiau buvo kalbėta, jog lietuvių klubai nėra pajėgūs finansiškai žaisti tokiame čempionate. Be to, ekipos neatitiktų keliamų reikalavimų.

„Visi žinome, kokia buvo pajėgi Sandraugos šalių lyga. Ji buvo viena stipriausių Europoje. Jeigu viskas klostysis taip, kaip suplanavome, naujoji lyga bus tokia pat stipri. Lankomumas padidės keletą kartų, o klubai gaus daug pinigų iš sutarčių su televizijomis“, - kalbėjo CSKA prezidentas Jevgenijus Gineris.

Kritikai teigia, kad naujos lygos įkūrimas susikirstų su FIFA bei UEFA nuostatomis. Šalia S. Blatterio sėdėjęs naujasis Rusijos futbolo vadovas Nikolajus Tolstychas FIFA prezidentą patikino, kad jo šalis laikysis visų reikiamų taisyklių.

„Neturime jokių detalių, kaip ši lyga vyktų, tačiau bet kokiu atveju ji nesikirstų su FIFA norais“, - teigė N. Tolstychas.

Apie jungtinį futbolo čempionatą kalba ne tik Rusija. Europoje buvo nuaidėjusios idėjos kurti Čekijos ir Slovakijos, Belgijos ir Nyderlandų bei Balkanų lygas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.