A. Rimkevičius žaisti Lietuvoje nenori ir veda derybas su keliais užsienio klubais

Šiuo metu jokiai komandai nepriklausantis puolėjas Artūras Rimkevičius viliasi, kad jau iki sausio pabaigos baigs derybas su užsienio klubu ir baigsis jo kelių mėnesių nežinomybė. Praėjusiais metais Lietuvos A lygoje 35 įvarčius įmušęs A. Rimkevičius dalyvavo Edinburgo „Hearts“ ekipos peržiūroje, tačiau klubas negali su juo pasirašyti kontrakto, nes Škotijos futbolo lyga dėl vėluojančių atlyginimų žaidėjams yra uždraudusi Edinburgo komandai sudarinėti sutartis su vyresniais nei 21 metų futbolininkais.

Lietuvos A lygoje 35 įvarčius įmušęs A. Rimkevičius<br>D. Umbrasas
Lietuvos A lygoje 35 įvarčius įmušęs A. Rimkevičius<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Jan 24, 2013, 12:58 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:26 AM

Puolėjas neatskleidė, kurios užsienio komandos domisi snaiperiu, tik užsiminė, jog yra norinčių jį matyti žaidžiantį ir Azijoje, ir Senajame Žemyne. A. Rimkevičius pasidalino mintimis su portalu lrytas.lt apie artimiausius savo planus.

- Ką šiuo metu veikiate, kur esate?

- Ruošiuosi Kaune individualiai, laukiu kol išsispręs mano situacija dėl naujo klubo.

Palaikau fizinę formą, treniravausi su jaunimo rinktine, kartais su draugais pabėgioju, dažniausiai sportuoju vienas, krosai, sporto salė.

- Gal ketinate pavasarį pradėti atstovaudamas kuriai nors A lygos komandai?

- Turėjau pasiūlymų iš Lietuvos čempionate lyderiaujančių komandų.   Tačiau nesu linkęs pavasarį pradėti A lygos kovomis. Žinoma, yra patarlė, nespjauk į šulinį, iš kurio gali gerti. Neatmetu tos galimybės žaisti A lygoje, jei man nepavyktų išvažiuoti į užsienį. Tačiau netrukus galiu palikti Lietuvą, reikalai klostosi ta linkme.

- Anksčiau minėjote, kad ketinate susitikti su „Hearts“ savininku Vladimiru Romanovu ir pasikalbėti su juo, ar tą pavyko padaryti?

- Ne, nepasisekė to padaryti. Neprisiskambinau jam, kažkada buvo išjungtas telefonas, vėliau nekėlė ragelio, nepasikalbėjome. Galbūt nenori su manimi bendrauti, gal labai užsiėmęs.

- Dar yra galimybių jums atstovauti Edinburgo „Hearts“?

- Ne, manau nuliniai šansai. Niekas su manimi iš to klubo nebendrauja, tuščių vilčių nepuoselėju, išsiskyrė mano ir „Hearts“ keliai.

- Kurios užsienio komandos norėtų jus matyti savo sudėtyse?

- Yra kelios ekipos. Šiuo metu vyksta derybos su vienu klubu. Nenoriu to atskleisti, nes jei tą padaryčiau, tikrai nepasirašyčiau sutarties.

- Gal galite atskleisti šalį, tai Vakarų ar Rytų Europos klubas, gal kaimyninės šalies komanda?

- Yra besidominčių manimi ir iš Azijos, ir iš Europos. Žinoma, norėčiau apsistoti Senajame Žemyne, normalioje komandoje, kad rinktinės treneris būtų patenkintas mano pasirinkimu ir to klubo lygiu. Norėčiau, kad tai nebūtų pasirinkimas vien dėl pinigų.

- Tai galbūt iki sausio pabaigos, iki žaidėjų perėjimo termino pabaigos, paaiškės jūsų tolimesnė karjeros stotelė?

- Taip, viliuosi, per artimiausią savaitę išsispręs mano situacija. Gal be darbo neliksiu (juokiasi).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.