„El Clasico“ sugrįžta – kas laimės „Real“ ir „Barcelona“ mūšį?

Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo visiškai pasirengę dar vienam pasirodymui viso pasaulio dėmesį prikaustančiam „Barcelona“ ir Madrido „Real“ mūšiui, skambiai vadinamam „El Clasico“. Šįkart Ispanijos galiūnai susitinka „Copa del Rey“ turnyre. Pirmasis pusfinalio mačas - „Santiago Bernabeu“ stadione, kur Jose Mourinho auklėtiniai mėgins sutraukyti „tiki-taka“ žaidimo saitus.

Viso pasaulio stebimoje „El Clasico“ dvikovoje akyliausiai sekami C. Ronaldo (kairėje) ir L. Messi. Abu futbolininkai visada demonstruoja aukšto lygio futbolą.<br>AP
Viso pasaulio stebimoje „El Clasico“ dvikovoje akyliausiai sekami C. Ronaldo (kairėje) ir L. Messi. Abu futbolininkai visada demonstruoja aukšto lygio futbolą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2013, 7:44 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:24 PM

L. Messi į didįjį mūšį stoja po savaitgalį atlikto „pokerio“. Vėl „Auksinį kamuolį“ laimėjęs argentinietis bent po įvartį įmuša jau vienuolika rungtynių iš eilės. Nuolatinis jo varžovas C. Ronaldo taip pat gali pasigirti rezultatais - portugalas šį mėnesį jau įmušė 10 įvarčių ir atliko du „hattrick'us“.

Kadangi „Barcelona“ Ispanijos „Primera“ lygoje – aiški valdovė, „Copa del Rey“ trofėjus Madrido komandai tapo daug svarbesnis. Būtent „Karaliaus taurės“ varžybas J. Mourinho laiko vienu iš bastionų, kur šiemet dar gali apginti savo garbę.

„Norime pasiekti finalą, o tai, kad žaisime su „Real“, tik prideda motyvacijos.“ - Kalbėjo Xavi Hernandezas, kuris pirmadienį su „Barcelona“ pratęsė kontraktą iki 2016 metų. „Mėginsime primesti savo žaidimo stilių. Į aikštę eisime tik pergalės ir stengsimės įmušti kuo daugiau įvarčių, kad namuose būtų lengviau“.

Tai bus treti metai iš eilės, kuomet „Copa del Rey“ turnyre vyksta „Barcelona“ ir „Real“ kova. 2011 metų finale „Real“ nugalėjo katalonus, tačiau praėjusiame sezone „Barcelona“ Madrido ekipą eliminavo dar ketvirtfinalyje, o vėliau iškovojo trofėjų.

Paskutinį kartą „El Clasico“ vyko spalį. Tuomet mačas baigėsi 2:2, o L. Messi ir C. Ronaldo pasirodė nuostabiai - abu įmušė visus rungtynių įvarčius. Be to, abi ekipos kovojo Ispanijos supertaurės varžybose. „Real“ ir „Barcelona“ ekipos namų aikštėse padovanojo savo žiūrovams po pergalę, tačiau, dėl daugiau išvykoje įmuštų įvarčių, trofėjumi džiaugėsi J. Mourinho kariauna.

Šiame sezone jau 44 įvarčius įmušęs L. Messi džiaugiasi puikiu rekordu, kurį siekia pratęsti. 25 metų puolėjas įvarčius muša jau vienuolika rungtynių iš eilės. Keturiskart geriausias pasaulio futbolininkas siekia dar vieno rekordo. Jis į „Real“ vartus yra įmušęs 17 įvarčių ir iki Madrido legendos Alfredo Di Stefano rekordo „El Clasico“ kovose jam trūksta tik vieno tikslaus smūgio.

„Real“ ir „Barcelona“ kova – garsiausias futbolo mačas pasaulyje. Abu klubai – nuostabūs. Tai visuomet sunki kova. Kiekvienas susitikimas – skirtingas. Trečiadienį žaisime namuose ir mes norime pasirodyti gerai bei laimėti. Gerai pasirodėme Ispanijos supertaurės antrosiose varžybose, todėl tikiu, kad ir dabar galime pakartoti tą pergalę“, - kalbėjo „Real“ puolėjas Karimas Benzema.

Tačiau J. Mourinho reikės labai rimtai pasukti galvą, kad pakartotų tokį gerą žaidimą. L. Messi – ant bangos, o Madrido komandos gynyba – gerokai išretėjusi.

Vartininkas Ikeras Casillasas praleis pirmąjį mačą su „Barcelona“ nuo 2002 metų. I. Casillasas susilaužė kairę ranką, palikdamas pareigą saugoti vartus nepatyrusiam Adanui Garrido arba naujokui Diego Lopezui.

J. Mourinho taip pat turės verstis be trijų pagrindinės sudėties gynėjų - Pepe, Sergio Ramoso ir Fabio Coentrao. Aikštėje dėl suspendavimo nebus puolėjo Angelo Di Maria.

„Barcelona“ komanda į Madridą atvyksta geriausia sudėtimi, tačiau ekipai vadovauti negalės treneris Tito Vilanova, kuris JAV tęsia reabilitaciją po operacijos. „Barcelona“ kariaunai ir vėl vadovaus asistentas Jordi Roura.

C. Ronaldo šiame sezone džiaugėsi 30 įvarčių ir yra tikra grėsmė katalonų gynybai. 27 metų puolėjas per paskutinius šešis susitikimus priversdavo varžovų vartininką traukti kamuolį iš tinklo.

Trečiadienio rungtynės C. Ronaldo bus jubiliejinės – jis sužais 500-ąjį mačą karjeroje atstovaudamas klubams. Per savo karjerą klubuose jis jau yra įmušęs 302 įvarčius.

Kitame pusfinalyje kovoja Madrido „Atletico“ ir „Sevilla“ komandos, kurios susitiks ketvirtadienį. Atsakomieji mačai vyks kitą mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.