L. Messi ir C. Ronaldo lenktynės tęsiasi

Čempionų lygos aštuntfinalio išvakarėse Lionelis Messi pasivijo Cristiano Ronaldo. Geriausias pasaulio futbolininkas perkopė 300 įvarčių ribą vilkėdamas „Barcelona” komandos marškinėlius.

L. Messi vilkėdamas „Barcelona” komandos aprangą jau įmušė 301 įvartį.<br>AP
L. Messi vilkėdamas „Barcelona” komandos aprangą jau įmušė 301 įvartį.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2013, 8:58 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 2:37 PM

L. Messi pagerino dar vieną rekordą, Jose Mourinho vėl pakurstė gandus, kad vasarą iš Madrido persikels į Paryžių, o būsimas Lietuvos rinktinės varžovas slovakas Marekas Hamsikas nukentėjo nuo banditų Neapolyje, rašo "Lietuvos rytas".

Įdomiausi Europos futbolo įvykiai – stipriausių Senojo žemynų lygų apžvalgoje.

Čempionų lyga. Antradienį bus sužaisti dar du Čempionų lygos aštuntfinalio 1-ieji mačai.

Portugalijoje kausis „Porto” ir „Malaga”, o Anglijos sostinėje Londone – „Arsenal” ir Miuncheno „Bayern” futbolininkai.

Praėjusią savaitę paskelbta, kad Madrido „Real” aštuntą sezoną paeiliui tapo turtingiausiu pasaulio klubu.

Madrido klubas pasivijo „Manchester United”, kuris tiek pat kartų buvo nepakeičiamas pasaulio futbolo ekonomikos čempionas 1997–2004 metais.

„Real” tapo pirmuoju sporto klubu pasaulyje, kuris perkopė pusės milijardo eurų ribą. 2011–2012 m. sezoną Madrido klubo pajamos siekė 513 mln. eurų.

2012-aisiais laimėjęs 32-ąjį Ispanijos čempionų titulą ir pasiekęs Čempionų lygos pusfinalį „Real” savo pajamas padidino 7 proc.

XXI a. pradžioje dominavęs „Manchester United” smuktelėjo į trečiąją vietą. Anglijos klubą pastaruosius 8 sezonus lenkia ne tik „Real”, bet ir „Barcelona”.

Praėjusiais metais praradęs „Premier” lygos čempionų titulą, o Čempionų lygoje neįveikęs grupės varžybų barjero „Manchester United” surinko 396 mln. eurų – 3 proc. mažiau pajamų negu prieš metus.

Tačiau, skirtingai nuo daugumos Europos klubų, ir „Real”, ir „Manchester United” po 2010–2011 m. ir 2011–2012 m. sezono skaičiavo pelną.

Per du sezonus „Manchester United” uždirbo 44, o „Real” – 56 mln. eurų.

Beje, pirmoji šių klubų akistata Čempionų lygos aštuntfinalyje Madride baigėsi 1:1.

Ispanija. L. Messi pasekė Cristiano Ronaldo pėdomis. 28-erių portugalas dar sausio 27-ąją perkopė 300 įvarčių ribą per visą karjerą.

Grenadoje įmušęs du įvarčius „Barcelona” puolėjas pasivijo savo amžinąjį varžovą iš Madrido "Real".

Po 15-ojo savo dublio šį sezoną 25-erių argentinietis padėjo katalonams laimėti 2:1, o asmeninėje sąskaitoje iš viso jau turi 301 įvartį.

Vilkėdamas „Barcelona” komandos marškinėlius L. Messi sužaidė 365 oficialias rungtynes ir vidutiniškai muša po 0,82 įvarčio per mačą nuo pat savo karjeros pradžios.

„Ką aš galiu dar pasakyti? Tai tiesiog nepakartojama”, – į dar vieną auklėtinio rekordą sureagavo „Barcelona” trenerio asistentas Jordi Roura, vis dar vadovaujantis komandai, kol gydosi Tito Vilanova.

Ispanijos lygoje L.Messi jau 14 turų iš eilės nepalieka aikštės neįmušęs įvarčio (ankstesnis rekordas buvo 10 mačų), o šį sezoną iš viso jau pasižymėjo 37 kartus per 24 čempionato rungtynes (48 kartus sudėjus visas „Barcelona” rungtynes).

Atrodo, kad geriausias 2012-ųjų pasaulio futbolininkas nusiteikęs pagerinti dar vieną savo rekordą, kai 2011–2012 m. Ispanijos lygoje buvo įmušęs 50 įvarčių.

Jeigu L. Messi išlaikys dabartinį savo ritmą (po 1,54 įvarčio per mačą), jis gali baigti šių metų Ispanijos čempionatą pasižymėjęs net 58 kartus.

Italija. Geriausius jaunystės laikus prisiminęs Francesco Totti padėjo „Roma” klubui pasiekti pirmąją pergalę šiemet šalies pirmenybėse.

Prieš mačą su Turino „Juventus” 36-erių puolėjas viešai kritikavo komandos draugus, nes iki šiol negalėjo susitaikyti, kad vasario pradžioje buvo atleistas jam ypač artimas treneris Zdenekas Zemanas.

Tačiau šeštadienį „Roma” kapitonas įspūdingu smūgiu iš 22 metrų, kai kamuolys skriejo 113 kilometrų per valandą, nuginklavo Gianluigi Buffoną, o krizę išgyvenanti Italijos sostinės ekipa namuose 1:0 parklupdė čempionų titulą ginančius „Serie A” lyderius.

„Privalome toliau laikyti kojas ant žemės, nors po tokios pergalės Romoje lengva pakilti į dangų”, – su ašaromis akyse kalbėjo F. Totti.

Tiesa, „Juventus” (55 taškai) nesėkme Romoje nesugebėjo pasinaudoti artimiausi Turino klubo persekiotojai.

„Napoli” (50 tšk.) namuose nesugebėjo įveikti Genujos „Sampdoria”, bet vienas Neapolio komandos lyderių M. Hamsikas sekmadienį prisimins ne tik dėl iššvaistytų progų ir nulinių lygiųjų.

Jau po mačo slovakas nukentėjo nuo dviejų ginkluotų banditų. Jie užpuolė „Napoli” futbolininką, kai šis vairavo automobilį ir važiavo į oro uostą pasiimti žmonos.

Nusegę nuo vairuotojo rankos prabangų laikrodį nusikaltėliai motoroleriu pabėgo, o M.Hamsikas iš karto kreipėsi į policiją.

Prancūzija. Ar Carlo Ancelotti pavyks vėl numalšinti Kataro šeichų pyktį?

Po sensacingo „Paris Saint Germain” (PSG) pralaimėjimo 2:3 prieš „Sochaux” futbolininkus, kurie turnyro lentelėje užima vos 14-ąją vietą, Paryžiaus komandą treniruojančio italo kėdė vėl rimtai susvyravo.

Damoklo kardas pakibo virš C. Ancelotti galvos dar gruodį, kai jo auklėtiniai nuo 11 iki 15 turo sugebėjo pralaimėti net tris mačus.

Nors PSG sėkmingai įveikė pirmąjį Čempionų lygos aštuntfinalio barjerą Valensijoje ir vis dar pirmauja Prancūzijos lygoje, klubą valdantys katariečiai jau ieško įpėdinio treneriui.

„Norėčiau, kad mūsų komandos neišmuštų iš vėžių visi šie gandai apie trenerio ateitį”, – neslėpė C.Ancelotti, kurio dabartinė sutartis su PSG galioja iki birželio ir gali būti pratęsta iki 2014-ųjų, nelygu komandos rezultatai.

Prancūzijos žiniasklaidos šaltinių teigimu, Dohoje sėdintys PSG savininkai jau pradėjo derėtis su „Real” treneriu Jose Mourinho ir Londono „Arsenal” strategu Arsenu Wengeru.

PSG prezidentas Nasseras al-Khelaifi dar šią vasarą Monake buvo susitikęs su portugalo agentu Jorge Mendesu, kuris atstovauja ne tik “Real” trenerio, bet ir C.Ronaldo interesams.

Al-Jazira Sports” televizijai vadovaujantis įtakingas katarietis taip pat palaiko artimus ryšius ir su A.Wengeru, nes Londono klubo treneris ne vieną sezoną buvo šio televizijos kanalo konsultantas.

Šeichų rūmuose ir 50-metis portugalas, ir 63-erių prancūzas turi savo simpatikų, o J.Mourinho įpylė naujo žibalo į vis intensyvėjančius gandus.

“Treniruoti Prancūzijoje? Kodėl gi ne? Tai reali galimybė, tik aš nežinau kada. Dabar dar negaliu pasakyti kada”, – sekmadienį “Canal+” aiškino “Real” treneris.

Europos futbolo stadionuose

Anglijos čempionatas. Atidėtos rungtynės. „Liverpool” – „Swansea City” 5:0.

Pirmauja: 1. „Manchester United” – 65, 2. „Manchester City” – 53, 3. Londono „Chelsea” – 49.

Ispanijos čempionatas. 24-asis turas. „Granada” – „Barcelona” 1:2, Madrido „Getafe” – Vigo „Celta” 3:1, „Malaga” – Bilbao „Athletic” 1:0, Pamplonos „Osasuna” – „Zaragoza” 1:0, „Valladolid” – Madrido „Atletico” 0:3, Madrido „Real” – Madrido „Rayo Vallecano” 2:0, Madrido „Espanyol” – Sevilijos „Real Betis” 1:0, San Sebastiano „Real Sociedad” – Valensijos „Levante” 1:1, „Valencia” – „Mallorca” 2:0, „Sevilla” – La Korunjos „Deportivo” 3:1.

Pirmauja: 1. „Barcelona” – 65, 2. Madrido „Atletico” – 53, 3. Madrido „Real” – 49.

Italijos čempionatas. 25-asis turas. „Milan” – „Parma” 2:1, „Roma” (T.Švedkauskas neregistruotas) – Turino „Juventus” 1:0, Veronos „Chievo” – „Palermo” 1:1, „Napoli” – Genujos „Sampdoria” 0:0, „Fiorentina” – Milano „Inter” 4:1, „Genoa” – „Udinese” 1:0, „Torino” – Bergamo „Atalanta” 2:1, „Catania” – „Bologna” 1:0, „Pescara” – „Cagliari” 0:2.

Pirmauja: 1. „Juventus” – 55, 2. „Napoli” – 51, 3. „Lazio” – 44, ... 8. „Roma” – 37.

Vokietijos čempionatas. 22-asis turas. „Wolfsburg” – Miuncheno „Bayern” 0:2, Dortmundo „Borussia” – Frankfurto „Eintsracht” 3:0, Lėverkuzeno „Bayer” – „Augsburg” 2:1, Diuseldorfo „Fortuna” – Fiurto „Greuther” 1:0, „Mainz” – Gelzenkircheno „Schalke” 2:2, „Hamburger” – Menchengladbacho „Borussia” 1:0, Brėmeno „Werder” – „Freiburg” 2:3, „Hoffenheim” – „Stuttgart” 0:1, „Nürnberg” – „Hannover” 2:2.

Pirmauja: 1. „Bayern” – 57, 2. Dortmundo „Borussia” – 42, 3. „Bayer” – 41.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.