A. Wengeras: „Atsakomajame mače mėginsime neįmanoma paversti įmanoma“

„Sakykime tiesą. Bus labai sunku. Mėginsime neįmanoma paversti įmanoma“, - po skaudžiai pralaimėtų Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynių kalbėjo Londono „Arsenal“ treneris Arsene'as Wengeras. Antradienio vakarą „Arsenal“ savo sirgalių akivaizdoje 1:3 pralaimėjo praėjusio sezono finalininkei Miuncheno „Bayern“ komandai.

A. Wengeras vis dažniau sulaukia kritikos.<br>„Reuters"
A. Wengeras vis dažniau sulaukia kritikos.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, AP ir lrytas.lt inf.

Feb 20, 2013, 4:34 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 11:16 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Įsibėgėjęs traukinys

„Reikia varžovus pagirti dėl jų lygio. Pirmajame kėlinyje buvo momentų, kuomet skyrėsi kokybė“, - jau apie atsakomąjį mačą Vokietijoje galvodamas kalbėjo A. Wengeras.

„Mūsų startas nebuvo geras. Tai ekipą kamuoja jau visą sezoną. Galbūt viskas dėl jaudulio?“, - retoriškai klausė saugas Jackas Wilshere'as.

Po šių rungtynių „Arsenal“ gerbėjai uždavė daug klausimų, į kuriuos atsakymų galima ieškoti ir statistikoje.

„Bayern“ komanda yra neįveikiama nuo praėjusių metų spalio ir dabar jau 19 mačų nėra patyrusi pralaimėjimo skonio. Iki antradienio rungtynių Miuncheno klubas buvo šešis mačus iš eilės išsaugojęs „sausus“ vartus.

Paklaustas, ar „Arsenal“ gali pademonstruoti klasę ir įmušti „Allianz Arena“ stadione tris įvarčius, „Bayern“ treneris Juppas Heynckesas buvo diplomatiškas.

„Tai gera komanda ir mes į atsakomąjį mačą žiūrėsime labai rimtai. - kalbėjo treneris, kurį kitame sezone pakeis garsusis Josepas Guardiola. - Šiame sezone su mumis žaisti sunku. Mes per 22 mačus praleidome tik septynis įvarčius. Tai neįtikėtina. Įmušti į mūsų vartus – labai sunku, o mano futbolininkai visuomet pasirengę bent porą kartų nuginkluoti varžovų vartininką“.

Strėlės – į trenerį

Šis pralaimėjimas pradėjo dar labiau klibinti A. Wengero kėdę, tačiau strategą gina futbolininkai.

„Nemanau, kad tai susiję su treneriu. Jis mus išleidžia į aikštę, o mes turime sužaisti gerai. Jis gali mus motyvuoti, o visa kita – mūsų darbas. Futbolininkai prisiims atsakomybę. Nemanau, kad reikėtų abejoti treneriu“, - kalbėjo J. Wilshere'as.

A. Wengerą plaka ir Anglijos futbolo specialistai, kurie suaktyvėjo po šeštadienį Anglijos asociacijos taurės (FA) aštuntfinalyje patirto pralaimėjimo. 16 metų su „Arsenal“ dirbantis strategas jaučia didžiulį spaudimą.

Kritikavo teisėjus

Malaga“ komandos treneris Manuelis Pellegrini buvo nepatenkintas jo auklėtinių pralaimėjimą „Porto“ komandai (0:1) lėmusiu Joao Moutinho įvarčiu. Televizijos kameros parodė, kad įvartis neturėjo būti įskaitytas – žaidėjas buvo nuošalėje, tačiau nepaisydamas gausybės Ispanijos futbolininkų protestų, teisėjas nusprendė, kad įvartis krito „švariai“.

„Man atrodė, kad tai nuošalė. Kita vertus, nemačiau pakartojimo“, - kalbėjo M. Pellegrini.

„Nesu patenkintas, nes nesužaidėme gero mačo. Prastai pasirodėme priekyje“, - teigė „Malaga“ strategas.

Apie nuošalę spaudos konferencijoje užsiminė ir įvarčio autorius.

„Aš pažiūrėjau į teisėją, ar šis nefiksuoja nuošalės. Tačiau pamačiau, kad visi švenčia pergalę, todėl irgi tai dariau. - pasakojo J. Moutinho. - Tai geras rezultatas. Mes dominavome nuo pradžios iki galo“.

„Porto“ komandos strategas Vitoras Pereira demonstravo pasitikėjimą ir pareiškė, kad tikėjosi pergalės didesniu rezultatu.

„Mes neleidome „Malaga“ komandai galvoti. Vienintelis dalykas, dėl kurio nesu patenkintas, tai, kad nelaimėjome 2:0”, - teigė V. Pereira.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.