Prancūzijoje surengtos atakos prieš „Hotspur“ sirgalius (video)

„Tottenham Hotspur“ sirgaliams išvyka į Europos lygos rungtynes nėra vien tik ramus apsilankymas svečioje šalyje ir futbolo rungtynių stebėjimas. Prieš keletą mėnesių „Hotspur“ sirgalius bare užpuolė organizuoti Romos „Lazio“ aistruoliai, o ketvirtadienio Europos lygos atsakomojo mačo su „Olympique“ komanda išvakarėse juos puolė Liono komandos sirgaliai, rašo soccernet.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2013, 8:58 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 8:49 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Vėlų trečiadienio vakarą apie 150 „Hotspur“ sirgalių lankėsi „Smoking Dog“ bare, kuomet į jį pradėjo skrieti metaliniai strypai, medžio gabalai ir pirotechnikos gaminiai.

Trys Anglijos klubo sirgaliai buvo išgabenti į ligoninę.

Baro savininkas Dave Ealesas tvirtino, kad agresija nebuvo išprovokuota.

„Sirgaliai bare žiūrėjo Čempionų lygos rungtynes. Netrukus baro priekį, pagamintą iš sutvirtinto stiklo, puolė apie 20-25 žmonės. Pro langus jie mėtė įvairius daiktus. Į vidų jie nepateko. Tuomet viskas nurimo, tačiau užpuolikai sugrįžo antrą kartą“, - kalbėjo D. Ealasas.

Prisistatyti nepanoręs liudininkas teigė, kad puolimas galėjo turėti rasinį motyvą.

„Pirmoji užpuolikų banga buvo sudaryta iš 50 žmonių, antroji iš 25. Baisu, kuomet tau reikia stoti prieš žmones, kurie demonstruoja nacių saliutus. Į vidų buvo įmestas pirotechninis deglas. Taip pat buvo mėtomi įvairūs lauke buvę daiktai. Buvo baisu. Nesu matęs nieko panašaus“, - kalbėjo liudininkas.

„Hotspur“ komandos sirgalius Christianas Radnege teigė, kad lapkritį patirtas išpuolis Romoje į išvykas keliaujančius aistruolius privertė susirūpinti.

„Jie atėjo demonstruodami nacių saliutus. Buvo baisu. Įvykiai Romoje dar nebuvo pamiršti. Visi supratome, kad tai – rimta. Kai viskas nurimo, pamanėme, kad jau baigta, tačiau po penkių minučių puolimas vėl prasidėjo. Užpuolikai į barą nepateko dėl to, kad jame buvo pilna „Hotspur“ aistruolių. Bare ant grindų liko kraujo lašų. Po abiejų puolimų baro savininkas užbarikadavo barą“, - teigė Ch .Radnege.

„Metro“ žurnalistas Aidenas Radnege, kuris buvo Lione, „Sky Sports“ teigė: „Vietos gyventojai daugumoje yra imigrantai, kurie čia yra dar neilgai. Taip pat čia gyvena vietiniai verslininkai ir jie sako, kad Lionas su išpuoliu nesusijęs.

Užpuolikai dėvėjo juodas kaukes ir žmonės yra įsitikinę, kad tai labiau susiję su įvykiais Romoje“.

„Hotspur“ klubas ketvirtadienį išplatino pranešimą, kad kai kurie užpuolime dalyvavę asmenys jau suimti.

„Praėjus keletai valandų po incidento buvo suimta žmonių“, - rašoma pranešime.

Prancūzijos dienraštis „L'Equipe“ pranešė, kad buvo suimti trys žmonės. Visi jie – Liono „Olympique“ ultros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.