Ar „Barcelona“ era jau baigiasi?

Čempionų lygos aštuntfinalyje „Milan” futbolininkai įrodė, kad favoritais vadinama „Barcelona” nėra neįveikiama varžovė, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Nors Čempionų lygoje Lombardijos klubui net septynis mačus iš eilės nebuvo pavykę įveikti „Barcelona” ekipos, aštuntas kartas nemelavo.<br>AP
Nors Čempionų lygoje Lombardijos klubui net septynis mačus iš eilės nebuvo pavykę įveikti „Barcelona” ekipos, aštuntas kartas nemelavo.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 22, 2013, 3:11 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 7:16 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Mario Balotelli su savo gražuole drauge šįsyk siautė San Siro stadiono tribūnose, kai „Milan” sukūrė didžiausią Čempionų lygos stebuklą.

Į Italiją sugrįžęs puolėjas negalėjo padėti komandos draugams, nes šį sezoną jau buvo gynęs Anglijos klubo „Manchester City” garbę. Bet ir be naujosios žvaigždės ir 6 traumuotų pagrindinės sudėties žaidėjų „Milan” trečiadienio vakarą sugebėjo nutraukti savo nesėkmių seriją.

Nors Čempionų lygoje Lombardijos klubui net septynis mačus iš eilės nebuvo pavykę įveikti „Barcelona” ekipos, aštuntas kartas nemelavo.

Tiesiog pavyzdingai gindamiesi „Milan” futbolininkai įveikė favoritus 2:0 ir dabar turi idealių galimybių prasibrauti į ketvirtfinalį.

Europos taurių turnyrų statistika rodo, kad net 81,4 proc. komandų pateko į kitą etapą, kai pirmąjį mačą namuose laimėjo 2:0 (nuo 1970–1971 m.).

„Tai idealus rezultatas. Mes net galėjome laimėti 3:0”, – neslėpė džiaugsmo „Milan” treneris Massimiliano Allegri.

Gyrė trenerio taktiką

Iki sensacingos pergalės prieš Čempionų lygos favoritus „Milan” buvo vienintelis į aštuntfinalį patekęs klubas, kuris namuose šį sezoną dar nebuvo laimėjęs.

Per tris grupės mačus italams San Siro stadione taip pat nebuvo pavykę įmušti daugiau nei vieno įvarčio.

Bet „Milan” galingai iššovė tuomet, kai jau mažai kas tikėjo šeimininkų galimybėmis.

M.Allegri šį kartą akivaizdžiai laimėjo savo dvikovą prieš „Barcelona” trenerius.

Nors dėl traumų „Milan” gretos buvo ypač išretėjusios (negalėjo žaisti Robinho, M.Flamini, A.Nocerino, N.De Jongas, D.Bonera, L.Antonini) , italas rado veiksmingą taktiką, kaip sustabdyti geriausią sudėtį į Milaną atsivežusius varžovus.

„Mes žinojome, kad teks daug lakstyti ir gintis. Mūsų sėkmę lėmė darbas. Pastarąją savaitę daug ruošėmės taktiškai ir tobulinome gynybą. Mes buvome labai gerai pasiruošę”, – neslėpė „Milan” gynėjas Kevinas Constantas.

„Treneris atliko milžinišką darbą. Mūsų žaidimo drausmė buvo tvirta kaip plienas”, – komandos draugui pritarė Sulley Muntari, Čempionų lygoje įmušęs pirmąjį įvartį per karjerą.

Dar prieš mačą „Milan” savininkas Silvio Berlusconi viešai pareiškė, kad būtent S.Muntari asmeniškai turėtų po visą aikštę vaikytis varžovų lyderį Lionelį Messi.

M.Allegri tuomet diplomatiškai nutylėjo, ką mano apie šį boso pasiūlymą, bet „Il Cavalieri” (S. Berlusconi pravardė. – Red.) po įspūdingos pergalės vargu ar turės priekaištų trenerio taktikai.

„Aš esu tiesiog miręs. Daugiau nieko negaliu”, – po mačo prisipažino „Milan” saugas Riccardo Montolivo.

Įvartis po teisėjo klaidos

„Milan” futbolininkų spaudimas po visą aikštę subrandino vaisių.

Tiesa, pirmąjį įvartį 57-ąją minutę šeimininkai įmušė po teisėjo klaidos. „Barcelona” gynėjai savo baudos aikštėje užmiršo Keviną Boatengą, kai po R.Montolivo baudos smūgio Cristianas Zapata ranka padėjo kamuoliui atsidurti pas komandos draugą, o šis pasinaudojo puikia proga.

Nors svečiai pelnytai protestavo, įvartis buvo įskaitytas.

81-ąją minutę jau po puikios komandinės atakos, kurią pradėjo R.Montolivo, o pratęsė M’Baye Niangas ir Stephanas el-Shaarawy, S.Muntari kairės kojos smūgiu padėjo tašką mače.

„Akivaizdu, kad mes nebuvome geri. Po pirmojo įvarčio patyrėme stiprų smūgį tiesiai į galvą, – neslėpė „Barcelona” trenerio asistentas Jordi Roura, laikinai perėmęs komandos vairą, kol Tito Vilanova Niujorke gydosi vėžį. – Mes susidūrėme su rimtais sunkumais, bet žinojome, kad čia bus nelengva.

Jie tikrai labai gerai gynėsi, ir mes nesugebėjome užpulti iš aikštės gilumos. Per atsakomąjį mačą bus sunku.”

Į vartus – vienas smūgis

Milano šaltyje (mačo pradžioje buvo vos 2 laipsniai šilumos) katalonai atrodė tiesiog neatpažįstami.

Prasčiausias sezono rungtynes sužaidusi „Barcelona” priminė tik savo pačios šešėlį.

Nors svečiai 73,3 proc. laiko kontroliavo kamuolį, jie atliko vos 7 smūgius ir vienintelį kartą per visas rungtynes sugebėjo pataikyti į vartus.

„Teisėjas? Aikštės kokybė? Ne, mes neturime jokio pasiteisinimo, – prisipažino „Barcelona” gynėjas Gerard’as Pique. – Tai labai blogas rezultatas.

„Milan” mums pateikė gynybos pamoką. Reikia mokytis iš tokių rungtynių ir mėginti žengti į priekį.”

Nusivylimo neslėpęs Cescas Fabregasas surado dar vieną priežastį, kodėl „Barcelona” šį kartą atrodė taip blankiai.

„Fiziškai neatrodėme gerai, nors žaidėme iš paskutiniųjų. Varžovai buvo už mus geresni. Jie laukė mūsų savo aikštės pusėje pasiruošę greitoms kontratakoms”, – aiškino „Barcelona” saugas.

„Mums visko šiek tiek trūko, bet labiausiai – šviežumo. Kai Čempionų lygoje žaidi su tokia komanda kaip „Milan”, tai neatleistina”, – komandos draugui pritarė Andresas Iniesta.

Po trijų savaičių katalonai bus priversti parodyti visus savo sugebėjimus, jei nenori nelikti už ketvirtfinalio borto. („L’Equipe”, „Reuters”, LR)

Čempionų lyga

Aštuntfinalis. Pirmosios rungtynės. „Milan” – „Barcelona” 2:0 (0:0). K.Boatengas (57), S.Muntari (81).

Stambulo „Galatasaray” – Gelzenkircheno „Schalke” 1:1 (1:1). Y.Burakas (12)/ J.Jonesas (45).

81,4

Tiek procentų komandų Europos futbolo taurių turnyruose pateko į kitą etapą, laimėję pirmąjį mačą namuose 2:0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?