Į kovą dėl Supertaurės – su pasikeitimais ir ryžtu varžovą paguldyti ant menčių

„Laba diena“, - pirmadienį vienas kitam spausdami ranką tarė futbolo treneriai Marekas Zubas ir Valdas Urbonas.

M. Zubo (kairėje) ir V. Urbono auklėtiniai šeštadienį kovos dėl Supertaurės.<br>D. Umbrasas
M. Zubo (kairėje) ir V. Urbono auklėtiniai šeštadienį kovos dėl Supertaurės.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Feb 25, 2013, 10:21 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 2:18 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Savaitgalį šie treneriai kurį laiką tokie draugiški nebus, nes M. Zubo treniruojami Vilniaus „Žalgirio“ ir V. Urbono muštruojami Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai Marijampolėje stos į kovą dėl Supertaurės.

Jau porą metų Lietuvos futbole Supertaurės rungtynės nevyko, nes Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurę ir A lygos trofėjų į savo būstinę išsigabendavo „Ekrano“ komanda, tačiau praėjusiame sezone taurė iškeliavo į Vilnių.

Nori visko

2003 metais paskutinį kartą Supertaurėje žaidusiam ir ją laimėjusiam „Žalgirio“ klubui antrus metus iš eilės teko būnant antriems stebėti, kaip A lygos trofėjumi džiaugiasi „Ekrano“ futbolininkai. M. Zubas patikino, kad šiame sezone jo auklėtinių tikslas ne tik nugvelbti čempionato titulą, bet ir susišluoti visus trofėjus, kuriuos tik įmanoma.

„Mūsų tikslas – pirma vieta A lygoje, tačiau jeigu turi progą kažką laimėti, privalai ja pasinaudoti. Kai keliskart lieki antras, norisi pagaliau laimėti. Tačiau „Ekrano“ tikslas apginti titulą, todėl čempionatas bus labai įdomus“, - teigė M. Zubas, kurio auklėtiniams praėjusiame sezone iki čempionų pritrūko vieno taško.

Panevėžio klubo treneris V. Urbonas teigė, kad galvoti apie mažesnį tikslą nei pergalę jis negali. „Pastarųjų metų pasiekimai ir dabartinis statusas tiesiog įpareigoja“, - teigė 2008 metais prie „Ekrano“ vairo stojęs „auksinis“ treneris.

Čempionai – atjaunėję

Naujojo sezono belaukdami Lietuvos futbolo klubai keitė žaidėjus, ieškojo optimalių sudėčių. Ne išimtis ir Panevėžio „Ekrano“ klubas, kuris turėjo atsisveikinti su ne vienu svarbiu futbolininku. Komandą paliko 28 metų saugas Vytautas Lukša, vienu geriausių klubo legionieriumi laikomas Marko Andjelkovičius, vartininkas Emilijus Zubas ir keletas kitų žaidėjų.

„Sudėtyje įvyko daug pasikeitimų. Teko pasakyti „sudie“ daugeliui žaidėjų. Komanda yra jaunesnė. Dabar reikia daug dirbti, parengti futbolininkus, kad jie atitiktų mūsų lūkesčius“, - apie permainas kalbėjo V. Urbonas, kuris kol kas nesiryžo vertinti komandos.

„Sunku pasakyti, kaip bus. Per draugiškas rungtynes nepakakdavo stabilumo, tačiau dar turime resursų. Būsime konkurencingi, o sezono startas parodys, kiek pagrįstos yra mūsų viltys“, - pasakojo „Ekrano“ treneris.

Permainų dar galima laukti

Panevėžio „Ekrano“ treneris V. Urbonas neslėpė, kad per pasikeitimų laikotarpį labiausiai nukentėjo vidurio gynėjų grandis.

„Tikiuosi, kad su Oscaro Reyeso atvykimu išsprendėme tą problemą, tačiau nesu patenkintas vidurio gynėjų situacija. Registracijos laikas dar tęsis ilgokai, todėl gali būti ir pakitimų“, - teigė geriausiu 2012 metų sezono treneriu išrinktas V. Urbonas.

Naujų futbolininkų galime išvysti ir „Žalgirio“ komandoje, kuri šiemet Lietuvos A lygai pateiks ir egzotikos. Pernai į klubą pasikvietę sezono starte žibėjusį škotą Calumą Elliotą, šiemet žalgiriečiai savo sudėtyje turės futbolininką iš Japonijos Takuya Kanai.

„Jis nėra pats pajėgiausias futbolininkas, tačiau gerai ir įdomiai supranta bei įsivaizduoja žaidimą. Jis taip pat turi tam tikrų gerų įgūdžių“, - apie naujoką kalbėjo M. Zubas.

Pasikeitė starto laikas

Anksčiau Lietuvos klubai dėl Supertaurės stodavo į kovą sezono viduryje, tačiau šiemet buvo nuspręsta žengti kitu keliu ir ekipos gavo teisę pirmąjį trofėjų iškovoti dar prieš A lygos čempionato startą.

„Tai sveikintinas sprendimas. Šis laikas turėtų tapti tradicija“, - galimybe sezoną pradėti kova dėl titulo džiaugėsi V. Urbonas, kurio auklėtiniai paskutinį kartą dėl Supertaurės žaisti turėjo 2009 metais.

Tuomet „Ekranas“ po baudinių serijos nusileido Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkams.

„Tai puikus laikas žaisti. Žaidėjai ir sirgaliai laukia rungtynių starto. Supertaurės rungtynės – didelis ir svarbus įvykis“, - kalbėjo M. Zubas, kuris neslepia noro susišluoti visus trofėjus, kiek tik įmanoma.

„Jeigu yra galimybė laimėti, turi pamėginti tai padaryti“, - teigė jis.

Licencijavimas – nenormalus, bet reikia pozityvumo

Naująjį A lygos sezoną pradės devyni klubai. Anksčiau LFF mėgdavo „pritempti“ ir dešimtąjį, tačiau šiemet to padaryti nepavyko. Kviečiama Jonavos „Lietava“ atsisakė, o Kėdainių „Nevėžis“ neturėjo pakankamai pinigų.

Tačiau licencijavimo procesas ir šiemet neapsiėjo be skandalų. Jau ne kartą aptarti itin griežti reikalavimai buvo užmiršti tuomet, kai tarp devynių klubų atsirado su žaidėjais atsiskaityti nespėjusių komandų.

„Iš vienos pusės tai nėra normalu, tačiau pasižiūrėkime į situaciją pasaulyje. Mes norime įdomaus čempionato, o su mažai ekipų tokio neturėsi. Geriausia, kad licencijas gautų „švarūs“ klubai, galintys mokėti atlyginimus, tačiau turime būti lankstūs, juk dabar visur yra bėdų“, - teigė M. Zubas.

Jam antrino V. Urbonas, kuris Lietuvos futbolo virtuvėje sukasi jau ilgą laiką.

„Visi puikiai suvokiame, kad situacija ir gyvenime, ir futbole nėra gerai. Tiesiog reikia daugiau pozityvumo“, - teigė „Ekrano“ strategas.

Supertaurės rungtynės vyks šeštadienį Marijampolės „Arvi“ arenos manieže. Mačas prasidės 16 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.