„Barcelona“ ir „Real“ futbolininkų akistata - tik vienas iš Europos futbolo klasikos mūšių

Antradienį Madrido „Real“ ir „Barcelona“ futbolininkų laukia dar vienas „El Clasico“ mūšis. Kol du Ispanijos klubai ruošėsi Karaliaus taurės pusfinalio mačui, Europos šalyse taip pat netrūko futbolo klasika vadinamų dvikovų.

Prancūzijos čempionate per mačą su Marselio „Olympique“ debiutavęs D.Beckhamas pradėjo „Paris Saint Germain“ ataką, kuri baigėsi Z.Ibrahimovičiaus įvarčiu.<br>AP
Prancūzijos čempionate per mačą su Marselio „Olympique“ debiutavęs D.Beckhamas pradėjo „Paris Saint Germain“ ataką, kuri baigėsi Z.Ibrahimovičiaus įvarčiu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2013, 1:33 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 1:14 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Davidas Beckhamas pergalingai debiutavo Prancūzijos lygoje, Mario Balotelli nepavyko atkeršyti buvusiai savo komandai per Milano derbį, o Michaelis Laudrupas laimėjo pirmąjį trofėjų Anglijoje su kukliu „Swansea“ klubu.

Įdomiausi Europos futbolo įvykiai – stipriausių senojo žemynų lygų apžvalgoje.

Prancūzija. Paryžius pagaliau sulaukė D. Beckhamo debiuto.

Garsiausias „Paris Saint Germain“ (PSG) naujokas pirmasis iš komandos pasirodė ant „Parc de Princes“ stadiono vejos prieš dvikovą su Marselio „Olympique“ – nekenčiamiausiu paryžiečių varžovu.

Skambant legendinei „The Beatles“ dainai „Hey Jude“ 45 tūkst. žiūrovų stovėdami ovacijomis pasitiko 37-erių Anglijos futbolininką. Tiesa, po oficialaus pristatymo D. Beckhamas turėjo palaukti dar 75 minutes, kol pagaliau išbėgo į aikštę su 32 numeriu paženklintais PSG marškinėliais.

„Šiek tiek nervinausi. Visuomet kartojau, jog manęs laukė didelis iššūkis, todėl jaučiau tam tikrą spaudimą, – po mačo neslėpė D.Beckhamas. – Atgauti reikiamą sportinę formą buvo tikrai sudėtinga, bet dabar jaučiuosi gerai. Mano įgūdžiai aikštėje grįžta greitai“.

Nors Paryžiuje sekmadienio vakarą buvo 0 laipsnių ir krito šlapdriba, geresnės progos labiausiai reklamuojamo pasaulio futbolininko pasirodymui tiesiog nebuvo įmanoma sugalvoti.

Paryžiaus ir Marselio klubai susitiko jau 81-ąjį kartą per Prancūzijos futbolo klasika vadinamų tarpusavio mūšių istoriją. Šį sezoną turnyro lentelėje jie vėl žengia greta ir kovoja dėl šalies čempiono titulo.

D. Beckhamas išbėgo aikštėje 76-ą minutę, kai šeimininkai jau pirmavo 1:0. Nors vidurio saugu žaidęs anglas iš pradžių buvo kiek sutrikęs („Mano kojos buvo sušalusios“, – po mačo juokdamasis replikavo Davidas), per 15 minučių jis įrodė, jog bus naudingas ne tik PSG rinkodarai.

„Spice Boy“ (D. Beckhamo pravardė – Red.) tiksliu perdavimu pradėjo paskutinę šeimininkų ataką, po kurios Zlatanas Ibrahimovičius 91-ąją minutę įmušė antrąjį įvartį, ir PSG laimėjo 2:0.

„Davidas dar kartą pademonstravo savo perdavimų kokybę, savo taktinį išprusimą, pasirenkant aikštėje vietą ir savo patirtį. Jis bus labai labai naudingas ateityje“, – džiaugėsi PSG treneris Carlo Ancelotti.

Jau šį trečiadienį Paryžiaus ir Marselio ekipos dar kartą susitiks per Prancūzijos taurės aštuntfinalio mačą. Dar vieną „Le Classique“ D.Beckhamas tikriausiai jau pradės nuo pirmosios minutės, nes negalės žaisti suspenduotas PSG saugas Marco Verratti.

„Publikos reakcija prieš rungtynes buvo tiesiog geniali. Tikrai didžiuojuosi, kad sulaukęs savo amžiaus turiu galimybę žaisti tokioje komandoje su tokiais puikiais žaidėjais“, – neslėpė D. Beckhamas.

Po dar vienos pergalės PSG (54 taškai) dar labiau atitrūko nuo Marselio ekipos (46 tšk.) ir trimis taškais lenkia Liono „Olympique“ (51).

Italija. Milanas – vienintelis Europos miestas, turintis net du klubus, triumfavusius Čempionų lygos varžybose.

Sekmadienį „Milan“ ir „Inter“ futbolininkai tarpusavyje susitiko jau 209-ąjį kartą ir 180-ąjį – Italijos pirmenybėse (67 kartus laimėjo „Inter“, 60 – „Milan“).

„Madonnina“ vadinamas derbis „San Siro“ stadione jau seniai peržengė vieno miesto ribas, bet pirmąsyk nuo 1999-ųjų (2:2) vėl baigėsi lygiosiomis – 1:1.

Po Stephano el-Shaarawy įvarčio (21 min.) „Milan“ pirmavo ir beveik visą laiką dominavo rungtynėse. Bet Massiliano Allegri auklėtiniams, kurie prieš tris dienas Čempionų lygoje parklupdė „Barceloną“, šį kartą nepavyko išsaugoti persvaros.

Nedovanotinai suklydus „Milan“ gynėjams be priežiūros baudos aikštelėje paliktas „Inter“ saugas Ezequielas Schelotto galva išlygino rezultatą (71-ąją min.).

„Nesu susinervinęs ir netgi džiaugiuosi, kaip atrodė mano komanda, ypač pirmajame kėlinyje. Mūsų dabartinė žaidimo dinamika liko pozityvi, – teigė M.Allegri. – Visuomet kartoju – tuomet, kai varžovas jau stovi prie bedugnės krašto, būtina dar kartą smogti ir jį nužudyti. Bet tam reikėjo antrajame kėlinyje geriau kontroliuoti kamuolį“.

Dviejų Milano ekipų aistras šįsyk ypač kaitino Mario Balotelli istorija.

„Milan“ naujokas tapo jau 40-uoju futbolininku „Madonnina“ istorijoje, apsivilkusiu varžovų aprangą.

Kai M.Balotelli vos paliesdavo kamuolį, jį nuolat palydėdavo kurtinantis „Inter“ ultrų švilpimas. „Nerrazuro“ sirgaliai iki šiol neužmiršo, kaip dar 2010-aisiais juodaodis puolėjas ant žemės nušveitė „Inter“ marškinėlius, kai jį per Čempionų lygos pusfinalio pakeitė tuometis Milano ekipos treneris Jose Mourinho.

Sugrįžęs į tėvynę M.Balotelli troško atkeršyti buvusiai savo komandai, kurioje pradėjo karjerą ir per 59 mačus buvo įmušęs 20 įvarčių. Bet jau ketvirtąjį „Madonnina“ derbį žaidęs puolėjas vėl nepasižymėjo.

„Inter“ sirgaliai po mačo labiausiai sveikino vartininką slovėną Samirą Handanovičių, kuris atrėmė ne vieną ypač pavojingą M.Balotelli smūgį.

Po šio derbio du Milano klubai tęsia kovą dėl kelialapio į kito sezono Čempionų lygos varžybas. „Serie A“ lentelėje trečiąją vietą užimantis „Milan“ (45 taškai) toliau tašku lenkia „Inter“ (44 tšk.), o pirmauja čempiono titulą ginantis Turino „Juventus“ (58 tšk.).

Anglija. „Premier“ lygos lyderių akistatoje „Manchester City“ namuose 2:0 įveikė Londono „Chelsea“.

Šios dvikovos baigčiai daugiausiai įtakos turėjo epizodas 51-ąją minutę, kai svečiai neišnaudojo 11 m baudinio, esant rezultatui 0:0.

Kai „Manchester City“ vartininkas Joe Hartas nuvertė varžovų puolėją Demba Ba, Frankas Lampardas turėjo galimybę įmušti 200-ąjį įvartį, atstovaudamas Londono klubui. Tačiau H.Hartas atspėjo, jog „Chelsea“ kapitonas smūgiuos į dešiniąją pusę ir atrėmė smūgį.

Nors „Etihad Stadium“ tribūnos šlovino vartininką, „Manchester City“ treneris Roberto Mancini neslėpė savo pykčio.

„Jam būtų nereikėję taisyti savo klaidos, jeigu būtų laiku sureagavęs į 45 metrų ilgio perdavimą“, – niršo italas.

Beje, J.Hartui iš tiesų pasisekė, nes nuvertęs puolėją jis negavo net geltonos kortelės, nors 95 proc. teisėjų panašiu atveju vartininkui būtų skyrę dvigubą bausmę – 11 m baudinį ir raudoną kortelę.

Yaya Toure (63-ią min.) ir Carlosas Tevezas (85-ą min.) atsidėkojo savo vartininkui dviem įvarčiais, o R.Mancini šią pergalę paskyrė popiežiui Benediktui XVI-ajam.

Anglijos čempionate toliau pirmauja „Manchester United“ (68 tšk.), o „Manchester City“ (56 tšk.) jau 7 taškais lenkia „Chelsea“ (49).

Kol lyderiai tarpusavyje aiškinosi santykius, devintą vietą „Premier“ lygoje užimantis „Swansea“ klubas iškovojo pirmąjį savo trofėjų.

Michaelio Laudrupo treniruojama Velso ekipa Anglijos lygos taurės finalo rungtynėse Wembley stadione 5:0 sutriuškino „Bradford“, rungtyniaujantį ketvirtajame šalies divizione.

„Swansea“ futbolininkai iškovojo teisę kitą sezoną dalyvauti Europos taurės turnyre, ir po finalo labiausiai norėjo, kad klube liktų treneris iš Danijos.

Po sėkmingo sezono su kuklia komanda M.Laudrupas jau sulaukė Madrido „Real“ ir Londono „Chelsea“ dėmesio. Buvęs „Real“ ir „Barcelona“ saugas žadėjo sirgaliams, kad nesiruošia niekur išvykti.

„Turiu daug ambicijų su šia komanda, kurią dabar treniruoju. Tikrai nesvajoju pereiti į garsius klubus, – tvirtino M.Laudrupas.

– Tarkime, jog norėčiau treniruoti „Real“, „Barcelona“, „Manchester United“, „Manchester City“, „Chelsea“, „Juventus“ ar panašų klubą, ir galiausiai gaučiau tokią galimybę.

Bet tu užimi antrąją vietą, iškrenti iš Čempionų lygos pusfinalio po 11 baudinių serijos ir 1:2 pralaimi šalies taurės finale. 10 metų darei viską, kad pasiektum tikslą, tačiau po 9 mėnesių būni atleistas. Ar verta dėl to gyventi? Aš jau susidūriau su tuo, kai žaidžiau top klubuose. Gali patirti daug daugiau malonumo kitur, kur nesi priverstas žūtbūt laimėti titulus“.

Ispanija. Antradienį „Camp Nou“ stadione „Barcelona“ ir Madrido „Real“ žais atsakomąsias Karaliaus taurės pusfinalio rungtynes, o kovo 3-ąją dar sykį susitiks šalies pirmenybėse.

Pirmoji pusfinalio dvikova Madride baigėsi taikiai 1:1.

Prieš dvigubą „El Classico“ mūšį abu favoritai savaitgalį šventė pergales Ispanijos lygoje, tačiau jų žaidimas sukėlė daug nerimo gerbėjams.

Po pralaimėjimo Milane „Barcelona“ namuose po pirmojo kėlinio atsilikinėjo 0:1 ir galiausiai tik 2:1 įveikė „Sevilla“, kai Lionelis Messi įmušė jau 38-ąjį įvartį šį sezoną Ispanijos pirmenybėse.

„Real“ taip pat 0:1 po pirmojo kėlinio atsilikėjo La Korunjoje. Madrido komanda palaužė lygos autsaiderius tik tuomet, kai Jose Mourinho į aikštę išleido savo lyderius (Cristiano Ronaldo, Mesutą Ozilą ir Sami Khedirą), kuriuos buvo nusprendęs patausoti. Kaka (73-ią) ir Gonzalo Higuainas (88-ąją) įmušė du įvarčius, lėmusius nepelnytą svečių pergalę 2:1.

Beje, „Real“ laimėjo visus 39 mačus, kai Kaka įmušė vartį ar atliko rezultatyvų perdavimą.

Ar J.Mourinho atsižvelgs į šį nerašytą dėsnį ir antradienį, išleisdamas brazilą į aikštę Barselonoje?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.