Čempionų lyga: kas žengs tolyn?

Visi buvo porom, o keturi jau šią savaitę kurį laiką liks be poros. UEFA Čempionų lygoje antradienį ir trečiadienį paaiškės pirmieji ketvirtfinalio dalyviai.

Gediminas Reklaitis yra „Viasat Sport Baltic“ komentatorius.
Gediminas Reklaitis yra „Viasat Sport Baltic“ komentatorius.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Reklaitis

2013-03-05 19:58, atnaujinta 2018-03-10 13:33

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“! Prieš aštuntfinalių pradžią „VIASAT Sportas“ paskyroje „Facebook“ prognozavau, kurios komandos keliaus į kitą etapą. Dabar, prieš atsakomąsias rungtynes, pats laikas patikrinti, ko buvo vertos tos prognozės.

Manchester United“ – Madrido „Real“ (pirmos rungtynės – 1:1)

„Pasaulis per šias rungtynes sustos“, – prieš atsakomąją dvikovą pareiškė Jose Mourinho. Ar yra tokių, kurie išdrįstų paprieštarauti „Special One“?

Žiūrint į šio sezono Čempionų lygos galios konfigūracijas, šios rungtynės tikrai vertos mažiausia pusfinalio. Kita vertus, arba „raudonieji velniai“, arba Karališkasis klubas, peržengęs savo priešininką, gerokai pasilengvins tolesnes užduotis.

Prieš aštuntfinalį prognozavau, kad šį mūšį rungtynėse su pratęsimu arba 11 metrų baudinių serija laimės „Real“. Savo prognozės neišsižadu. Šioje sezono stadijoje dukart iš eilės įveikti „Barcelona“ gal ir nėra titaniškas žygdarbis, bet tai – vis dar „Barcelona“.

Karališkasis klubas kaip tik dabar jungia aukštesnę pavarą – žaidėjai atrodo geresnės fizinės formos ir jų akys vėl dega noru užkariauti pasaulį.

Aišku, nurašyti „Man United“ būtų klaida. Seras Alexas Fergusonas turi turbūt geriausią komandą per kelerius pastaruosius metus, bet „raudonųjų velnių“ gerbėjams didžiausią rūpestį kelia skylėta ir pažeidžiama komandos gynyba. Šį vakarą komandai labai trūks Madride didžiulį darbą atlikusio Philo Joneso.

Visa tai veda prie to, kad „Real“ turėtų pralaužti šeimininkų gynybą, o kas dėsis po to, klauskite tų, kurie geriau informuoti.

Dortmundo „Borussia“ – Donecko „Šachtar“ (pirmos rungtynės – 2:2)

Prognozė – „Borussia“ galutinė pergalė po sunkios kovos – kol kas pildosi. Donecko futbolininkai turi kaltinti patys save, kad į didžiausią Vokietijos stadioną neatsivežė bent jau kuklios vieno įvarčio persvaros. Jurgeno Kloppo komanda jau nurašė Bundeslygą ir pralaimėjo Vokietijos taurės ketvirtfinalyje, todėl visas dėmesys dabar – Čempionų lygai.

Robertas Lewandowskis, Marco Reusas, Mario Gotze ir Jakubas Blaszczykowskis pasiruošę „šachtininkams“ užkurti rimtą pirtį puolime, bet dar svarbiau, kad „Borussia“, jei reikia, gali pasiūlyti ir labai solidžią gynybą.

„Šachtar“ klubas savo galimybes susimažino pats, kai sausį neatsispyrė Machačkalos „Anži“ 35 mln. eurų pasiūlymui už Willianą. Labai tikėtina, kad kaip tik tiek ir yra vertas kelialapis į ketvirtfinalį.

„Paris Saint Germain“ – „Valencia“ (pirmos rungtynės – 2:1 laimėjo PSG)

Komanda, sukonstruota Europos turnyrams. Tokią nuomonę apie PSG neseniai pareiškė klubo sporto direktorius Leonardo. Šie žodžiai skambėjo teisinantis dėl eilinių klupinėjimų Prancūzijos čempionate, tačiau taip pat yra arti tiesos.

PSG žvaigždės niekaip negali susikaupti rungtynėms su vidutiniokais ir autsaideriais, bet Prancūzijoje mindo (tarpusavio akistatose) Liono ir Marselio „Olympique“, o Čempionų lygoje taip pat nesusiduria su rimtais rūpesčiais.

Ar įsivaizduojate, kad „Valencia“ Paryžiuje įmuštų du įvarčius be atsako? Tada galite pasigirti sodria vaizduote. Nes PSG turėtų laimėti ir atsakomąsias rungtynes.

Turino „Juventus“ – Glazgo „Celtic“ (pirmos rungtynės – 3:0 laimėjo „Juventus“)

Orakulams tai – turbūt lengviausia aštuntfinalio pora. Kad ir kaip būtų apmaudu dėl „Celtic“, komandų klasių skirtumas – didžiulis kaip Ramusis vandenynas. Pirmose rungtynėse Glazge „senoji senjora“ žaidė tipišką metodinį futbolą.

Ramiai ir užtikrintai dirbo gindamasi, o paskui – mirtinai skaudžiai durdavo varžovams.

Turine Antonio Conte komanda jau galės sau leisti daugiau laisvės ir improvizacijos. Tada pamatysime visas „Juventus“ spalvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.