Į Čempionų lygos ketvirtfinalį žengė „Juventus“ ir „Paris Saint-Germain“ (2 video)

Trečiadienio vakarą paaiškėjo dar du Čempionų lygos ketvirtfinalio dalyviai. Užtikrintą pergalę namuose iškovojo didelio spaudimo nejautusi Turino „Juventus“ komanda, kuri 2:0 įveikė Glazgo „Celtic“ futbolininkus, bendru rezultatu pralaimėjusius 0:5. Paryžiuje vykusi dvikova tarp „Paris Saint-Germain“ ir „Valencia“ komandų baigėsi 1:1, tačiau pirmąjį susitikimą Ispanijoje 2:1 laimėjusi Prancūzijos komanda džiaugėsi bendru rezultatu 3:2.  

„Juventus“ ir „Celtic“ mačas.<br>AP
„Juventus“ ir „Celtic“ mačas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-07 11:33, atnaujinta 2018-03-10 10:36

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Turino „Juventus“ komanda savo aikštėje didžiulio spaudimo nejautė. Antonio Conte auklėtiniai išvykoje buvo iškovoję užtikrintą pergalę (3:0) ir mažai kas tikėjosi, kad škotai sugebės visiškai sugriauti puikiai veikiančią gynybinę italų sistemą.

„Juventus“ jau mačo pradžioje atidavė iniciatyvą „Celtic“ komandai, kurios treneris prieš rungtynes savo žaidėjams pasiūlė pasimėgauti atmosfera ir tvirtino, kad paprasčiausia pergalė, nors ir vienu įvarčiu, būtų didžiulis pasiekimas.

Tačiau Turino komanda neplanavo dovanoti pergalės varžovams ir tai 24 minutę įrodė A. Matri, įmušęs pirmąjį įvartį. „Celtic“ komandai ieškoti spragų Italijos čempionų gynyboje sekėsi sunkiai. 65 minutę F. Quagliarella įtvirtino savo ekipos pranašumą.

„Valencia“ futbolininkai į Paryžių atvyko vieno – suduoti smūgį turtingajam Paryžiaus klubui. Mačas prasidėjo pakankamai nuobodžiai – abi ekipos vengė žaisti atviriau, o „Paris Saint-Germain“ tam nejautė ir poreikio – pirmąjį mačą ji laimėjo 2:1.

Pirmasis kėlinys baigėsi 0:0, tačiau antrajame „Valencia“ susikaupė ir Jonas smeigė kamuolį į varžovų vartus, taip papiktindamas Carlo Ancelotti žaidimą stebinčius Paryžiaus klubo sirgalius.

Tačiau „Valencia“ ilgai pranašumu nesidžiaugė – 66 minutę įmušė E. Lavezzi. „Paris Saint-Germain“ komanda ir toliau nemėgino žaisti atviro futbolo ir „Valencia“ apgulė šeimininkų vartus, tačiau Ispanijos ekipos puolimo arsenalas buvo silpnesnis nei PSG gynybą.

„Paris Saint-Germain“ - „Valencia“ 1:1

Smūgiai (į vartų plotą): 8 (7) – 8 (4)

Kamuolio kontrolė: 41 proc. - 59 proc.

Kampiniai: 4 - 13

Nuošalės: 3 - 1

Geltonos kortelės: 1 - 5

Startinės sudėtys.

„Paris Saint-Germain“: Salvatore Sirigu; Christophe Jalletas, Thiago Silva, Alexas, Maxwellas; Clemente Chantome, Thiago Motta, Blaise Matuidi, Javieras Pastore; Lucasas, Ezequielis Lavezzi.

„Valencia“: Vicente Guaita; Antonio Barraganas, Victoras Ruizas, Jeremy Mathieu, Aly Cissokho; Danielis Parejo, Davidas Albelda; Sofiane Feghouli, Tino Costa, Jonas; Roberto Soldado.

Antrasis kėlinys

90 min. Baigėsi antrasis kėlinys.

77 min. Dar vieną kampinį uždirbo „Valencia“ komanda, kuri pamažu apgulė Paryžiaus klubo vartus. Kamuolį už galinės vartų linijos numušė Maxwellas, kuriam net neteko kovoti su varžovų puolėju, kuris nespėjo atbėgti į baudos aikštelę.

72 min. Dar vieną kampinį kėlė „Valencia“ komanda. Kamuolį už galinės linijos pasiuntė Maxwellą, kuris sutrukdė A. Barraganui tiksliai perduoti skersą perdavimą į baudos aikštelę.

66 min. Paryžiaus komanda išlygino rezultatą. Penktąjį savo įvartį Čempionų lygoje įmušė E. Lavezzi, kuriss pasinaudojo pasimetusia svečių gynyba. Pirmasis E. Lavezzi smūgis buvo atmuštas, tačiau jis sugebėjo prišokti prie kamuolio ir antrą kartą mušė užtikrintai – 1:1.

62 min. Maxwellas ir J. Pastore kairiajame krašte mėgino kombinuoti, kad priverstų puikiai veikiančią „Valencia“ gynybą iširti, tačiau sukurti geros atakos nepavyko.

55 min. Įvartį įmušė „Valencia“ komanda, kurioje pasižymėjo brazilas Jonas – 1:0.

Pirmasis kėlinys

45+1 min. Vos į savo vartus neįsimušė J. Pastore. Suktą kamuolį paleido T. Costa, tačiau PSG komanda išsisuko su kampiniu.

45 min. Žiūrovai išvydo pirmajame kėlinyje retą smūgį. Jį atliko Jonas, tačiau S. Sirigu sužaidė užtikrintai. 43 min. Lucasas prasižengė prieš J. Mathieu ir „Valencia“ komanda turėjo neblogą progą sukurti pavojingą ataką iš standartinės situacijos, tačiau tuo pasinaudoti svečiams nepavyko.

31 min. V. Van der Wielis pasileido į priekį dešiniuoju kraštu. Jis nusprendė skersuoti kamuolį į baudos aikštelę, tačiau tai darė nesėkmingai – pataikė varžovų vartininkui į rankas.

26 min. Itin ankstyvą keitimą atliko PSG komanda, kuri Ch. Jalletą pakeitė G. Van der Wieliu.

15 min. Po nuostabaus Jonaso perdavimo pirmąją progą įmušti turėjo R. Soldado, tačiau jo smūgį atrėmė S. Sirigu, pradžiuginęs Paryžiaus ekipos sirgalius.

9 min. Rungtynes šeimininkai pradėjo kur kas aktyviau. Jau pradžioje jie išbandė varžovų gynybą, o devintąją minutę E. Lavezzi gavo gražų perdavimą iš J. Pastore, tačiau A. Barraganas apsigynė ir kamuolį nukreipė už galinės linijos.

Turino „Juventus“ - Glazgo „Celtic“ 2:0

Smūgiai (į vartų plotą): 8 (6) – 14 (7)

Kamuolio kontrolė: 44 proc. - 56 proc.

Kampiniai: 1 - 3

Nuošalės: 3 - 2

Geltonos kortelės: 1 - 1

Antrasis kėlinys

90 min. Baigėsi antrasis kėlinys

76 min. „Juventus“ komanda nusprendė labiau pavaikyti svečius ir stengėsi palaikyti kamuolį, demonstruodami, kad atidavė kontrolę gali ją greitai atsiimti.

69 min. Į Turino vartus smūgiavo J. Ledley, tačiau jo smūgis buvo prastas ir skriejo virš skersinio

65 min. Puikiai sužaidė A. Vidalis, kuris užtikrintai reagavo į tolimą A. Pirlo perdavimą ir suklaido F. Forsterį. Šiam užkibus, A. Vidalis atliko perdavimą F. Quagliarellai, kuris kamuolį į vartų tinklą pasiuntė iš arti – 2:0.

58 min. Progą turėjo E. Ambrose, tačiau jam nepavyko iš arti nukreipti kamuolio į G. Buffono ginamus vartus.

43 min. Puikią progą susikūrė „Juventus“ komanda. Šįkart A. Matri surado F. Quagliarella baudos aikštelėje, tačiau F. Forsteris vėl žaidė užtikrintai ir atrėmė žemą smūgį.

Pirmasis kėlinys

45+1. A. Matthewso skersuotą kamuolį į „Juventus“ baudos aikštelę numušė G. Buffonas, kuris nenorėjo rizikuoti ir kamuolį nukreipė už vartų linijos. 43 min. „Juventus“ turėjo puikią progą padidinti skirtumą, kuomet varžovai suteikė per daug laisvės A. Vidaliui. Tačiau F. Forsteris sužaidė užtikrintai ir atrėmė žemą smūgį.

41 min. „Celtic“ komanda atliko puikų skersą perdavimą į „Juventus“ baudos aikštelę, tačiau B. Kayalo smūgis galva G. Buffono neišgąsdino.

29 min. Turino komanda turėjo dar vieną progą. A. Vidalis puikiai atliko perdavimą F. Quabliarellai, kurį dengiantis varžovas atsiliko, tačiau Italijos komandos futbolininkas nesugebėjo smūgiuoti į vartus.

27 min. Vartus teko gelbėti G. Buffonui, kuomet iš toli juos atakavo G. Hooperis. Italijos rinktinės vartų sargas sužaidė užtikrintai ir Glazgo ekipa toliau išliko jiems neįmušusi įvarčio.

24 min. Staigiai svečių vartus atakavę „Juventus“ futbolininkai išspaudė maksimumą. F. Quagliarella, kamuolį praradus G. Hooperiui, galingai smūgiavo į Glazgo ekipos vartus, tačiau F. Forsteris smūgį atrėmė. Nepaisant to, svečiai nesugebėjo užtikrintai sužaisti ir A. Matri kamuolį pasiuntė į vartų tinklą.

13 min. J. Ledley klaida leido šeimininkams pradėti organizuoti pavojų, tačiau P. Pogba gynybos linijos neįveikė.

6 min. Panašu, kad „Juventus“ futbolininkai planuoja žaisti atsitraukę, tačiau gavę kamuolį italai reaguoja žaibiškai.

Startinės sudėtys.

„Juventus“: Gianluigi Buffonas; Andrea Barzagli, Lucas Marrone, Leonardo Bonucci; Andrea Pirlo, Simone Padoinas, Arturo Vidalis, Paulas Pogba, Federico Peluso; Alessandro Matri, Fabio Quagliarella.

„Celtic“: Fraseris Forsteris; Adamas Matthewsas, Kelvinas Wilsonas, Beramas Kayalas, Emilio Izaguirre, Victoras Wanyama, Joe Ledley, Charlie Mulgrewas, Krisas Commonsas, Giorgos Samaras; Gary Hooperis.

Komentarai prieš rungtynes.

„Juventus“ treneris Antonio Conte: „Niekas nenuvertina šio mačo svarbos. Ekipos atranką įveikia po 180 minučių kovos. Kol kas esame sužaidę tik pusę to. Mums liko kita pusė ir, galbūt, pratęsimas bei baudinių seriją. Mūsų varžovai – stiprūs.

Žinoma, rezultatas mums suteikė puikų šansą pasiekti kitą etapą, tačiau futbole visuomet gali būti staigmenų, jeigu nežaisti susitelkęs. „Celtic“ žaidžia fizinį futbolą ir sukuria daug problemų iš standartinių situacijų.

Galiu tik pakartoti, ką yra sakęs Gianluigi Buffonas – mes žinome savo stipriąsias puses, žinome, ką turime padaryti ir žinome, iš kur atėjome.“

„Celtic“ treneris Neilas Lennonas: „Negali atvykti į Turiną ir tikėtis pergalės 4:1 ar 4:0. Tačiau mes esame pajėgūs laimėti rungtynes ir tai norime padaryti. Jeigu susikursime tiek progų, kiek namuose, tai bus geras vakaras.

Kovosime su Italijos čempionais, todėl futbolininkams pasiūliau mėgautis atmosfera, stadionu, maču. Nejausime jokio spaudimo. Mūsų jaunai komandai pergalė Italijoje būtų nuostabus pasiekimas.“

„Paris Saint-Germain“ treneris Carlo Ancelotti: „Turime pamiršti pirmąjį susitikimą ir žaisti visu greičiu. Turime kiekvieną minutę atakuoti ir gintis gerai. Tikiuosi, kad žaisime kaip komanda, kaip tai darėme pirmajame mače. Komandiškai žaidžianti PSG niekada nebuvo stipresnė. Turime puikią progą. Kai kurie žaidėjai pirmą kartą gali patekti į ketvirtfinalį. Mūsų varžovai demonstruoja patrauklų futbolą ir nemanau, kad jie kažką keis.“

„Valencia“ treneris Ernesto Valverde: „Naudosime tą pačią strategiją, kokią ir pirmajame mače, tačiau tikimės nepraleisti įvarčio. Pirmosiose rungtynėse dominavome, tačiau varžovai žaidė pavojingiau. Futbolininkai žino, kad turime įmušti. Turime atrasti balansą, tarp geros gynybos ir greito puolimo.

Darysime viską, kad patektume į kitą etapą. Niekas dar nesibaigė ir mes tikimės savo šansais. Normalu, kad PSG – favoritai, tačiau mes atiduosime visas savo jėgas, kad išliktume.“

Įdomus faktas . Norėdama išlikti Čempionų lygoje „Valencia“ komanda turėtų užbaigti puikią PSG ekipos namų mačų seriją. Paryžiaus klubas nėra pralaimėjęs 22 Europos turnyrų rungtynių namuose.

Įdomus faktas II. „Juventus“ komanda Europoje nepralaimi nuo 2010 metų kovo 18 dienos, kuomet 1:4 pralaimėjo „Fulham“ komanda Europos lygos čempionato atkrintamajame etape ir dėl bendro rezultato 4:5 turėjo pasitraukti. Per šį laikotarpį „Juventus“ iškovojo aštuonias pergales ir devyniskart sužaidė lygiosiomis.

Pirmieji mačai. „Celtic“ - „Juventus“ 0:3. A. Matri (3), C. Marchisio (77), M. Vučiničius (83).

„Valencia“ - „Paris Saint-Germain“ 1:2. A. Rami (90)/ E. Lavezzi (10), J. Pastore (43).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.