Iš alkoholio liūno išniręs P. Gascoigne'as: „Aš buvau miręs“

Buvęs Anglijos rinktinės futbolininkas Paulas Gascoigne'as teigė galvojęs, jog mirs praėjusį mėnesį klinikoje Jungtinėse Valstijose.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Mar 11, 2013, 4:08 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:24 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

45 metų anglas tvirtino girdėjęs kaip trys gydytojai sako: jie nemano, kad jis išsikapstys, prieš pat P. Gascoigne'ui krentant į trijų dienų komą.

„Galvojau, kad išeinu, - interviu „The Sun“ sakė buvusi Anglijos futbolo žvaigždė. - Tai turi mane įkvėpti kovai, kad daugiau tai nepasikartotų.

Aš perėjau per tai – per mirtį. Aš buvau miręs“.

P. Gascoigne'as, per savo karjerą atstovavęs Anglijos klubams „Newcastle United“, „Tottenham Hotspur“, „Everton“, taip pat Romos „Lazio“ (Italija), Glazgo „Rangers“ (Škotija) komandoms, grįžo į Angliją iš klinikos Finikse, Arizonos valstijoje (JAV).

Ten jis buvo gydomas nuo alkoholio sukeltų ligų.

Atvirame interviu P. Gascoigne'as pripažino prašęs gydytojų: „Prašau išsaugokite mano gyvenimą – aš nenoriu mirti“.

Jis teigė vienu metu girdėjęs kaip gydytojai tarpusavyje kalbėjosi ir vienas jų pasakė: „Nemanau, kad jam pavyks“.

„Vieną sekundę galvojau, kad jau išeinu. Aš atrodžiau kaip lavonas. Visiška nuolauža“, - pridūrė P. Gascoigne'as.

Jis pasakojo, kad gydytojai buvo pririšę jo kojas, krūtinę ir rankas prie lovos. Taip buvo bandoma išsaugoti ant rankų pritvirtintus vamzdelius.

„Man buvo leidžiamos injekcijos aplink širdį ir plaučius. Žinojau tai. Turėjau tik nedideles galimybes išgyventi ir esu laimingas likęs gyvas, - kalbėjo P. Gascoigne'as. - Buvau pripompuotas vaistų labiau nei bet kuris kitas pacientas. Buvau bejėgis tris dienas. Visiškai nusiritęs ir negalintis patikėti kaip tai galėjo man atsitikti“.

P. Gascoigne'as daug metų kovojo su alkoholizmu. Jis sakė pastarosios rimtos problemos prasidėjo pernai vasarą Dubajuje, kai jis vėl pradėjo gerti po 17 mėnesių pertraukos.

Futbolininkas, kurį daug kas laikė vienu labiausiai talentu apdovanotų tuometinės kartos žaidėjų, į alkoholį pirmą kartą paniro 1998 metais, po skyrybų su žmona Sheryl.

Po trejų metų, žaisdamas „Everton“ klube jis pripažino turintis bėdų dėl alkoholio ir paragintas trenerio Walterio Smitho, kreipėsi į kliniką Arizonoje.

Jis baigė profesionalo karjerą 2004 metais, o dar po ketverių metų buvo areštuotas dėl incidento viename Anglijos viešbučių.

2010 metais policija jo namuose atrado kokoino, kai jo draugai paskambino pareigūnams išsigandę, kad P.Gascoigne'as gali būti perdozavęs narkotikų.

Šių metų vasarį jo agentas Terry Bakeris viešai patvirtino, kad P. Gascoigne'as vėl krito į alkoholio liūną.

„Žinau, kad už tai jis man nepadėkos, bet jam nedelsiant reikalinga pagalba, - pasakojo T. Bakeris. - Jo gyvenimas yra pavojuje, nes jis yra alkoholikas. Galbūt niekas nebegali jo išgelbėti“.

Kalbama, kad buvusio futbolininko būklė tapo kritinė po dienos, per kurią jis išgėrė du litrus džino ir 15 skardinių alaus, prie viso to pridėjęs dozę kokaino.

Grįžęs iš klinikos JAV P. Gascoigne'as teigė, kad vėl lankys anoniminiams alkoholikams skirtus susirinkimus: „Turėjau būti miręs. Gydytojai sakė, kad neišsikapstysiu. Bet esu čia ir turiu kitą šansą – ir aš juo pasinaudosiu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.